Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@davidfx - jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego wystepuje akumulucja manipulacja dystrubucja impuls? Po co sprzedawac cos, co kupilo sie, przed impulsem? co mialoby wtedy wywolac ten impuls?
Tam gdzie masz opisane jako dystrybucja to dla mnie jest zwykly pullback na tej czarnej swiecy po bialej momo

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Akumulacja to cena lata gora dol poprostu foxy kupuja dany walor paczkami cena lata tam i spowrotem az do znudzenia potem gdy zaladuja sie na maksa musza zrobic szybkie wybicie z akumulacji aby wszyscy zaladowali sie przeciwnie do ich intencji gdy cena jest naprezona na maksa jak sprezyna nastepuje wystrzal jak z korkociaga wtedy jest ped i cena jest w dystrybucji leci az straci impet i znow akumulacja motyw sie powtarza :-D akumulacja to nie jest ze ktos kupuje a potem sprzedaje to jest ze ktos kupuje i zostawia cena nie ma pedu i zawraca wydaje sie sprzedaja ale nie oni tylko kupuja i zostawiaja wroci nizej znow kupia ;-)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

irmentruda
Maniak
Maniak

jak jest ped, impuls, momentum czy inaczej nazywa sie, to nie mozna tego nazwac dystrybucja bo przeciez dystrybucja jest odwrotna sytuacja niz akumulacja. W przypadku FX sa to pojecia wzgledne bo co dla jednego jest akumulacja to dla drugiej strony jest to dystrybucja. Ja to tak rozumiem.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Kto na moim screene zaznaczy powtarzające się schematy akumulacja :arrow: manipulacja? Ja widzę ich 9.
irmentruda pisze:jak jest ped, impuls, momentum czy inaczej nazywa sie, to nie mozna tego nazwac dystrybucja bo przeciez dystrybucja jest odwrotna sytuacja niz akumulacja. W przypadku FX sa to pojecia wzgledne bo co dla jednego jest akumulacja to dla drugiej strony jest to dystrybucja. Ja to tak rozumiem.
irmentruda ile czasu poświęciłeś na sprawdzenie metody CJ-a? Czy wystarczająco dużo, żeby być pewnym że jest nie prawdziwa? Czy może być tak, że coś jest prawdą ale nie jesteśmy w stanie tego zrozumieć?
Kiedy nie wierzysz że coś jest możliwe, to wierzysz, że jest to niemożliwe. A im więcej wierzysz, tym mniej masz w życiu możliwości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

irmentruda pisze:@eresz - a ogladales na zywo wykres M1 z tych dwoch swieczek na edku? bo ja ogladalem i nawet troszke kasy na tym ogladaniu natrzepalem. i dla mnie tam nie bylo zadnej manipulacji, ot zwykle zachowanie ceny, szczegolnie po ogloszeniu NFP lub innych danych czyli proba pociagniecia wykresu ale ten co ciagnie tez nie wie czy czasem jego kolega z innego banku akurat nie zapragnie wladowac sie z kasa w kierunku przeciwnym bo cena wydawala mu sie atrakcyjna. w tym przypadku tak bylo i rynek na powrot znalazl sie w rownowadze. kazdy wymienil po cenie, ktora mu odpowiadala.
Zawsze warto zajrzeć na wyższe tfy, to żadne podciąganie wykresu. Cena po tych ruchach zmieniła się tylko o 6 pipsów, więc nie sądzę, że to było zwykłe zachowanie ceny.
Chodziło tylko i wyłącznie o wybicie SL, złapanie breakout traders i wywalenie ludzi z dobrych pozycji.

Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

@bfx gadasz jak ksiądz z ambony, zadałem krótka wątpliwość o występowaniu dystrybucji w danym miejscu a Ty wyjeżdżasz z połajanka ideologiczne z wyższej Szkoły marksizmu.

@eresz możesz mieć rację. Ja powiedziałbym ze tam stały buy i sell limity, które czekały na zrealizowanie i dały się zamknac z zyskiem.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Generalnie nie ma znaczenia kto ma racje najwazniejsze to wpakowac sie w manipulacje i lapac kilka tysiecy pipsow w dystrybucji :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

maccyw pisze:
Natomiast faktem jest że na pewno niczego nie przewidzicie licząc levele :D Co mówiłem 2 dni temu ? Aby uważać z USD/CAD bo może być tylko 1-2 dniowa korekta i dalsze spadki. I co mamy dzisiaj ?
A ile leveli mamy ? Nie więcej niż 2 levele. Gdzie się zatem podziała szczęśliwa 3-jka ...
Tutaj jest :evil: :evil:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

ciekawie sie zapowiada :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

I jakie wyniki za ostatni rok? Udało się przechytrzyć foxa?

ODPOWIEDZ