Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eresz
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Wielokrotnie słyszy się historie traderów, mówiących, że wchodzą w rynek w najgorszym momencie z możliwych. Tak jakby rynek czekał tylko na ich zlecenie i chwilę potem ruszał w stronę przeciwną.

maccyw, o 13:54 mówisz, że usdcad idzie w górę. Rynek oczywiście idzie w dół.
O 15:07 decydujesz jednak, że sell i to do końca tygodnia. Rynek oczywiście rusza z kopyta w górę.

Myślę, że padłeś po prostu ofiarą MANIPULACJI, o której tyle tu piszemy. Nie przekreślaj swojej wiedzy i czasu poświęconego temu zagadnieniu. Nie przechodź na "ciemną stronę mocy" :D . Gorąco pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

cale te towarzystwo wzajemnej adoracji ktora krytykuje wszystko od CJa foxa po manipulacje i cos tam sa zmanipulowani przez foxa co za paradoks zamiast spokojnie wchodzic w pozycje zgodnie z genialna i prosta zarazem metodologia i lapac przy okazji niezle trejdy wola marnowac czas na pisanie bzdur :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
to dla Was krytycy foxa :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

DavidFx pisze:cale te towarzystwo wzajemnej adoracji ktora krytykuje wszystko od CJa foxa po manipulacje i cos tam sa zmanipulowani przez foxa co za paradoks zamiast spokojnie wchodzic w pozycje zgodnie z genialna i prosta zarazem metodologia i lapac przy okazji niezle trejdy wola marnowac czas na pisanie bzdur :p
Gadasz jak moja tesciowa o lewakach jak ja pozwole sobie skrytykowac rydzyka i polski kosciol:P

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

DavidFx pisze:to dla Was krytycy foxa :p
to co narysowałeś wygląda jak fale Elliotta, teoria prawdopodobnie min. dwukrotnie starsza od waszego guru.

Pytanie z innej beczki, co właściwie robi teraz CJ? Jest rentierem, zarządza włąsnym fundem czy dalej pisze bajki o zwierzęcym folwarku?
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

DavidFx pisze:cale te towarzystwo wzajemnej adoracji ktora krytykuje wszystko od CJa foxa po manipulacje i cos tam sa zmanipulowani przez foxa co za paradoks zamiast spokojnie wchodzic w pozycje zgodnie z genialna i prosta zarazem metodologia i lapac przy okazji niezle trejdy wola marnowac czas na pisanie bzdur :p
Nie wiem jakie masz konto i na czym grasz ale w kwestii manipulacji należy się jeszcze sprostowanie ponieważ większość osób GRAJĄCYCH na FX nie ma bladego pojęcia czym się zajmuje. Kontrakty CFD są pochodnymi instrumentami finansowymi, opartymi na ruchu cen instrumentów bazowych, bez konieczności ich posiadania. To umowa pomiędzy dwoma stronami(Ty i broker), że coś się wydarzy. W takim przypadku nic nie kupujesz tylko zakładasz się z brokerem o różnice kursowe. Zainteresowanym proponuję wykonać telefon do brokera aby ujawnił jak rozliczył wasze transakcje...

Ten Bucket shop to nic innego jak chwilówka, płacisz spreed(prowizję) oraz odsetki(swap) od kredytu(lewar). Czy przegrywasz czy wygrywasz broker i tak cię pokocha, abyś tylko wykonywał jak najwięcej operacji im mniejszy TF tym lepiej, a rynek(czy też lis jak wolisz) ma gdzieś twój depozyt, TP i SL, bo ich nawet nie widzi.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mustafa pisze:
Nie wiem jakie masz konto i na czym grasz ale w kwestii manipulacji należy się jeszcze sprostowanie ponieważ większość osób GRAJĄCYCH na FX nie ma bladego pojęcia czym się zajmuje. Kontrakty CFD są pochodnymi instrumentami finansowymi, opartymi na ruchu cen instrumentów bazowych, bez konieczności ich posiadania. To umowa pomiędzy dwoma stronami(Ty i broker), że coś się wydarzy. W takim przypadku nic nie kupujesz tylko zakładasz się z brokerem o różnice kursowe. Zainteresowanym proponuję wykonać telefon do brokera aby ujawnił jak rozliczył wasze transakcje...

Ten Bucket shop to nic innego jak chwilówka, płacisz spreed(prowizję) oraz odsetki(swap) od kredytu(lewar). Czy przegrywasz czy wygrywasz broker i tak cię pokocha, abyś tylko wykonywał jak najwięcej operacji im mniejszy TF tym lepiej, a rynek(czy też lis jak wolisz) ma gdzieś twój depozyt, TP i SL, bo ich nawet nie widzi.
Jak to w umowie z TMS napisane jest: Transakcje mają charakter nierzeczywisty ale przelew do broka byłby jak najbardziej rzeczywisty.
@mustafa - dobrze określone,

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
:p

Więcej się zyska lisim ogonem jak lwim pazurem. :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Na przyszłość proponuję Ci abyś był tak samo "zmanipulowany" jak ja to pogadamy ;)

Sorry, ale ja w odróżnieniu od Ciebie nie boję się pokazywać transakcji i stratnych i dodatnich...od Ciebie nie widziałem jeszcze z kolei żadnej a skoro jest tak jak mówisz i tak dobrze widzisz ślady swojego foxa to nie powinieneś mieć problemu przynajmniej raz w tygodniu opublikować szeregu zyskownych transakcji. Ja przynajmniej wiem dlaczego wczoraj poszedłem pod prąd i w idealnym miejscu wszedłem w USD/CHF na BUY. Wiedziałem co zrobili i co znaleźli i dlaczego znaleźli. Ty z kolei rozrysowujesz istniejące wykresy, to też potrafię zrobić i Ci powymyślać co i gdzie Twój fox zrobił żadna sztuka.

PS: widzisz te 2 x USD/CAD na SELL ? Sesja amerykańska, wymalowało się idealne M na M15 wprost od Twojego mistrza CJ i oczywiście jak ten gamoń wszedłem w transakcje odwrotną. Jak już mówiłem muszę oduczyć się złych nawyków, a wiec do reszty zapomnieć jego wypocin i w zasadzie sky is the limit :)

Obrazek

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Mustafa pisze:
DavidFx pisze:to dla Was krytycy foxa :p
to co narysowałeś wygląda jak fale Elliotta, teoria prawdopodobnie min. dwukrotnie starsza od waszego guru.

Pytanie z innej beczki, co właściwie robi teraz CJ? Jest rentierem, zarządza włąsnym fundem czy dalej pisze bajki o zwierzęcym folwarku?
Wielkim mistrzem ZEN co to zarobił górę kasy na forexie, otrzymywał propozycje współpracy od funduszy hedge aby nimi zarządzać ale go nie interesowały (według jego twierdzeń) i wszystko tylko po to by w końcu skończyć z forexem xD
A najlepszy jest ten fragment gdzie jak sam stwierdził był poszukiwaczem rozwiązań na forexie przez 36 lat a jak już je odnalazł (czyli w 2012-2013 roku) to zrezygnował z tradingu w 2015 roku :lol:
No mówię, to tak jakby nagle Solorz zamknął Polkomtela - bo tak, bo mu się znudził.
Bajki są dla dzieci, a owce po to by je strzyc. Zawsze tak było.

DavidFX - a co do Twojego GBP/JPY to wczoraj (czwartek, 7 lipca) był chyba najlepszy moment aby wejść jak na ironie w SELL na tej górce. Gdybyś otwarł oczy, odłożył wypociny CJ na bok i zerknął sobie na Daily albo Weekly to byś przynajmniej wiedział przeciwko czemu igrasz :) To znaczy na Weekly trafiło akurat na mocne wsparcie ale nie byłbym taki pewien czy to wsparcie wytrzyma. No ale co kto lubi, ja też lubię sporty ekstremalne ale nie do tego stopnia. I jeżeli to ma świadczyć o Twoim objawieniu...to ja chyba jednak wolę pozostać tym zmanipulowanym :)

ODPOWIEDZ