Vipro Markets - STP/ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
16
59%
Poza paroma minusami są ok
4
15%
Przeciętny
1
4%
Mają wiele wad
1
4%
Stanowczo odradzam:
5
19%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Vipro Markets - STP/ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ZomG pisze:A jak wygląda sprawa poślizgów na majorsach i ich crossach o różnych godzinach (także nocnych)? Wiadomo, że ciężko to zmierzyć, ale pytam o Wasze doświadczenia/odczucia. Jak częste i jak duże są?

I czy zdarzają się też poślizgi na plus?
No i właśnie widzisz, duże/małe to pojęcie względne. Nie wiem czy miałeś okazję handlować w Armadzie ale tutaj egzekucja i skala poślizgów wygląda identycznie. Technologicznie nic się nie zmieniło. Zdarzają się też poślizgi na plus, a ich skala jest normalna, czyli taka, że tego nie odczuwasz finansowo zarówno na +, jak i na -. Tyle, że gram tylko na majorsach i w porze dziennej ;). O handlu na egzotykach w nocy nie mogę się wypowiedzieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

raposo
Zamiast lukrować i pchać wazeline ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) to powiedz lepiej:

Skąd ta luka wczoraj z godziny 22:16-23:06 (czasu serwera), w PL to 21:16-22:06 ???

Nie działało na niczym, sprawdzałem na kompie na 3 różnych netach, na Ipadzie, smartphone.

Druga sprawa to SWAPy na indeksach to za duże są na S&P500, chociaż na Shorcie mogłybybyć zerowe. Na Longu rozumiem, bo większość brokerów ma.

Czekam na odpowiedź. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poza tą przerwą na prawie 1h i wysokości SWAPów na indeksach to nie mam zastrzeżeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie dość, ze nie gram na SP500 to dodatkowo kończę handel o 18 ;). Zadajesz mi pytania jakbym to ja siedział przy ich serwerach podczas, gdy jest dostępny polski support :). Luka w danych to zazwyczaj awaria po stronie serwera brokera lub dostawcy danych - z czego wynikała nie wiem ale mogę zapytać w Twoim imieniu ;).
Teraz nie mam dostępu do komputera, aby to zweryfikować.

Zapewne jeśli była to awaria i ktoś na tym ucierpiał to przysluguje mu prawo do reklamacji. Z tego co pamietam Armada bardzo sprawnie je rozpatrywała i nigdy nie kryła się z tym jeśli nawaliła, a nie znam takiego brokera, któremu by czasem sie nie zdążyła awaria. A mam tu niezłą próbę statystyczną, bo jak ostatnio liczyłem było już ok 120 brokerów w mojej karierze ;).

Luki w kwotowaniach po Ew. awariach zazwyczaj uzupełniane są w ciagu 24h - trzeba odświeżyć wykres.

Co do punktów swapowych, jak sam zapewne wiesz każdy broker ma tu swoją politykę, a w przypadku, gdy jest tylko pośrednikiem ich wartość w głównej mierze uzależniona jest od dostawcy płynności. Vipro czyta forum więc zapewne wkrótce się do tego odniesie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

raposo
Dzięki za wymijającą odpowiedź, rączki umywasz a prowizje zbierasz. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr i wysokich prowizji życzę
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Zwyczajnie prowokujesz Szwajcar, a ja zwyczajnie się nie daję, bo już chyba z tego wyrosłem ... ;)

Powodzenia ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Mateusz90
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz90 »

A jak wygląda rejestracja? potrzebny skan dowodu? potwierdzenie przelewem? Warunki wyglądają idealnie na day trading.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mateusz90 pisze:A jak wygląda rejestracja? potrzebny skan dowodu? potwierdzenie przelewem? Warunki wyglądają idealnie na day trading.
Standardowo jak u zagranicznych brokerów. Potrzebny jest skan dowodu z obu stron + rachunek (lub wyciąg bankowy) potwierdzający adres zamieszkania podany w formularzu rejestracyjnym. Weryfikacja trwa zazwyczaj do 24h.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Witamy,

W dniu wczorajszym faktycznie wystąpiły problemy z łącznością w datacenter w Londynie. Niestety, mimo iż nasz serwer działał poprawnie, występowały problemy zarówno na linii Klient - serwer jak również dostawcy płynności - serwer. Sytuacja została w miarę sprawnie rozwiązana przez obsługę techniczną serwerowni.
Oczywiście, jeżeli ktoś z tego tytułu poniósł straty prosimy o kontakt mailowy. Prosimy o krótki opis sytuacji, numer zlecenia oraz konta MT4. Przeanalizujemy każde zgłoszenie i skorygujemy ewentualne straty.

Nasza polityka w tej kwestii jest jasna - Klient nie może w żadnym stopniu odpowiadać za problemy techniczne brokera czy też firm trzecich dostarczających nam rozwiązania technologiczne. W przypadku awarii wystarczy email z informacją iż Klient życzy sobie w tym danym momencie zamknąć zlecenie. Po przywróceniu pełnej funkcjonalności, cena zawsze zostanie skorygowana do wartości z momentu wysłania maila.

Pozdrawiamy,

Vipro Markets
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Mateusz90
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz90 »

raposo pisze:
Mateusz90 pisze:A jak wygląda rejestracja? potrzebny skan dowodu? potwierdzenie przelewem? Warunki wyglądają idealnie na day trading.
Standardowo jak u zagranicznych brokerów. Potrzebny jest skan dowodu z obu stron + rachunek (lub wyciąg bankowy) potwierdzający adres zamieszkania podany w formularzu rejestracyjnym. Weryfikacja trwa zazwyczaj do 24h.
Czy będzie jakiś problem jak oznaczę skan dowodu znakiem wodnym który nic nie zasłania informacją typu "for VM 30.06.16". Spał bym spokojniej ;)

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Mateusz90 pisze:
raposo pisze:
Czy będzie jakiś problem jak oznaczę skan dowodu znakiem wodnym który nic nie zasłania informacją typu "for VM 30.06.16". Spał bym spokojniej ;)
Witam,

O ile będzie można odczytać informacje pod znakiem wodnym, nie ma żadnego problemu.
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

ODPOWIEDZ