DayTrading: Poniedziałek 20.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 cze 2016, 00:00

Wzrost
5
29%
Bez zmian
3
18%
Spadek
9
53%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 20.06.2016

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pedro pisze: kojarzysz Jacqua Fresco ? ... jego idea jest wg mnie idealna, chociaż utopijna, ale nie niemożliwa : )

No pewnie ,ze kojarzę. Pełno dokumentów o nim widziałem i wywiady. Piękna sprawa. Za piękna ,żeby byla prawdziwa. A raczej możliwa do realizacji. Jak nasze pra,pra wnuki tego doświadczą to będzie dobrze. Pozatym tam nie będzie pieniędzy w formie jaką znamy teraz...to i fx nie będzie. Nie mniej droga nieunikniona jak mamy sie stać cywilizacją typu 1-go :mrgreen: . Tylko najpierw trzeba wytępić socjalizm i keynesizm bo z niego sie tam nie przeszkoczy. Prędzej z dobrobytu wolnorynkowego i liberalizmu czy wręcz libertarianizmu ekonomicznego sie tam znajdziemy. No i demokracja jeszcze na przeszkodzie...to zło.

-- Dodano: 20 cze 2016, 15:50 --
leechang pisze:
shogomad pisze:@ ropa

2016-06-20 14_17_08.png
...no, to ja już się napracował na dzisiaj :564:

Ty na L ja na S.
No tak bywa w DT :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jkar pisze:Wystarczy reflektor...
I o ile więcej widac...
poza chęcią zysku :)
Bóg nigdy nikogo nie zabił ani nie przyzwolił...
Jesli tak uwazasz - to jest w tym wewnetrzna sprzecznosc.
Kabel na oporze z H4.
Bóg nie zabił ale w jego imieniu miliony pozbawiono życia. Bo podobno taka była jego wola.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

shogomad pisze:
pedro pisze: kojarzysz Jacqua Fresco ? ... jego idea jest wg mnie idealna, chociaż utopijna, ale nie niemożliwa : )

No pewnie ,ze kojarzę. Pełno dokumentów o nim widziałem i wywiady. Piękna sprawa. Za piękna ,żeby byla prawdziwa. A raczej możliwa do realizacji. Jak nasze pra,pra wnuki tego doświadczą to będzie dobrze. Pozatym tam nie będzie pieniędzy w formie jaką znamy teraz...to i fx nie będzie. Nie mniej droga nieunikniona jak mamy sie stać cywilizacją typu 1-go :mrgreen: . Tylko najpierw trzeba wytępić socjalizm i keynesizm bo z niego sie tam nie przeszkoczy. Prędzej z dobrobytu wolnorynkowego i liberalizmu czy wręcz libertarianizmu ekonomicznego sie tam znajdziemy. No i demokracja jeszcze na przeszkodzie...to zło.
dużo pracy przed następnymi pokoleniami : ) ... wiesz, jakby fx nie było i chciwości też, i pieniędzy ... to świat naprawdę mógłby skupić się na tym co ważne czyli... na rozwoju cywilizacji ... bo zgadzam się, że wszelkie *izmy stoją na przeszkodzie tego ... : )

Piękna sprawa koncepcje Fresco, i niestety zgadzam się, że 2-5 pokoleń jeszcze, kila wojen realnych i walutowych, krachów, hoss aż w takiej Nowej Zelandii czy Australii nagle ... zniknie pieniądz, ludzie będą żyć w dostatku i szczęściu rozwijając cywilizację... a za nimi pójdą w ślady inni, którzy zrozumieją, że to kolejny etap rozwoju : )

-- Dodano: 20 cze 2016, 15:57 --
Cblondyn pisze:
jkar pisze:Wystarczy reflektor...
I o ile więcej widac...
poza chęcią zysku :)
Bóg nigdy nikogo nie zabił ani nie przyzwolił...
Jesli tak uwazasz - to jest w tym wewnetrzna sprzecznosc.
Kabel na oporze z H4.
Bóg nie zabił ale w jego imieniu miliony pozbawiono życia. Bo podobno taka była jego wola.
Królowie też nie zabijali tylko rozkazy wydawali, prawda?

kto jest winny, król czy rycerz który w imieniu króla zabija?

pistolety też nie zabijają... tylko ludzie, którzy ich używają...

religie mamiły, mamią i będą mamiły ludzi jeszcze długo... ale trzeba mówić o tym, że to one są źródłem wielu, bardzo wielu problemów : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Dlatego ja sobie tak czytam wypociny, niektórych o tym, że coś leci w przepaść albo jazda w górę to mnie to śmieszy:) Na każdym ruchu można tak naprawdę zarobić :)

UJEK. Konsola. BUY 5.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

działa wam XM normalnie ? U mnie jakieś zwiechy platformy co chwila i zastanawiam sie czy tylko u mnie ( inni brokerzy ok )

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

shogomad pisze:działa wam XM normalnie ? U mnie jakieś zwiechy platformy co chwila i zastanawiam sie czy tylko u mnie ( inni brokerzy ok )
U mnie ok.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

nazarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nazarek88 »

shogomad pisze:działa wam XM normalnie ? U mnie jakieś zwiechy platformy co chwila i zastanawiam sie czy tylko u mnie ( inni brokerzy ok )
u mnie na Admiral Markets ok

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

za mocno ich kosisz i Ci ping obniżają :P
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Nie bardzo tu jest miejsce na głębsze dysputy...
A "pa łbam" ; jesli TEN rozkazy wydawał --- no to jak? ... jest-
ili niet?
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

pedro pisze:
za mocno ich kosisz i Ci ping obniżają :P
Zawsze na zakończenie kluczowej świeczki m5 albo m15...łobuzy. Gdyby nie to że gram praktycznie za ich kase to bym sie wkurzył bardziej.

Zablokowany