DayTrading: Środa 15.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2016, 00:00

Wzrost
9
43%
Bez zmian
4
19%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 15.06.2016

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

shogomad pisze:
klimokrates pisze:Powiedz co to zmieni jak zobaczysz pozycję? uspokoisz się? zyskamy twój szacunek?
Po pierwsze będe wiedział ,że rozmawiam z poważnym człowiekiem , który gra to co twierdzi ,ze gra. I ze to nie jakieś gimbusowe trolowanie czy ściema . Po drugie zyskacie wiele szacunku w moich oczach na zasadzie wzajemności. Ja swoje trady wklejam. Wszyscy widza kiedy mam profit kiedy sl.

A tak to każdy może mówić jak lutek " teraz S", "teraz L" i ile on to nie zarobił potem.

Poza tym ( i tu mówie za siebie a nie za Darka czy Pedro ) ja nie twierdze ,ze moja metoda gry jest najwspanialsza na swiecie. Twierdze tylko ,ze jest skuteczna i przynosi mi kase o czym świadczy to że juz drugi rok żyje z fx. To Lutek, Banan i Farciarz twierdzą ,ze skalp na m1 z użyciem PA to głupota i prychają smiechem na trady 10 pipsowe które demonstrujemy z Dadasem i Pedro.

Wiec tak...screenshot z tradem to podstawa do jakiejkolwiek dyskusji, choćby z powodu ,zeby potem nikt sie nie wykpiwałz tego co mówił.
Ja nie twierdzę, że skalp to najgorsze co może być na forex. Jest po prostu nie dla mnie. Nie mam tyle czasu by być przed monitorem. Co do waszych lub Technika wykresów jakby ktoś wstawił legendę to może bym zrozumiał, po prostu te rysunki nic nie mówią. Nie zrozum mnie źle ale od jakiegoś czasu jest tu taka retoryka jakby Technik wiedział wszystko, reszta to debile.

Farciarz owszem jest Szpakowskim forexu ale to jest piękne :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pedro pisze:to w jakiej ja jestem paczce? ... w paczce technika/shogo czy farciarz/lutek/banan czy może outsider jakiś? ...

I'm so confused ... :d

Myśle ,że wykrystalizowały sie w DT 2 "wrogie" obozy ( jak sa inne to sie nie ujawniają na razie :P )

Obóz pierwszy :
Dadas, Pedro , Shogo

PA, małe szybkie trady ( niektóre liczone w sekindach) , czesto niskie TF nawet M1, 10 pips jest ok, DSWS, MIarka, RB, Duże loty małe pipsy, SL=SO ( przynajmniej ty i ja, dadas bardziej ufa brokom :P ), Dużo czasu na FX i obserwacje.

Obóz drugi
Farciaż, Lutek, Banan

Fale,Ellioty ,LT, Fibo, Formacje, Długie trady ( niektóre trzymane dniami ) ,Wysokie TF czesto D1 w analizach, Małe loty dużo pipsów. Wielkie SL'e odsuwane w razie potrzeby. Mało czasu na FX i obserwacje.

Cały problem polega niestety na tym ,że ten drugi obóz ,nie może uwierzyć ,że poza wysokimi TF;ami i setkami pipsów istnieje życie. Błędnie sądzi ,ze mało pipsów to małe pieniądze. Nie rozumie jak można czekać cały dzień na 10 pips.

-- Dodano: 15 cze 2016, 16:12 --
klimokrates pisze:[
Ja nie twierdzę, że skalp to najgorsze co może być na forex. Jest po prostu nie dla mnie. Nie mam tyle czasu by być przed monitorem. [...]

Wiem, nie o tobie pisałem tylko o bananowej trójcy. Chociaż im jesteś przychulny to jednak jesteś bardziej stonowany. Nie wyśmiewasz czyichś 10 pipsów, grasz zgodnie ze swoim temperamentem i możliwościami, rozumiesz ,ze sa ludzie co graja inaczej i jest ok. Dlatego od ciebie nie chce żadnych screenów, tylko od tych cwaniaków co po całym dniu wzrostów na edku dalej maja zarabiajace S'ki ( poniedziałek :P ). A proszeni o screeny nic nie wklejaja.

Do tego jak człowiek zdemaskował ich głupoty i wkleiłna wykres m1 i pokazał na jakiej świeczce co pisali na forum to sie poskarżyli adminowi ,zeby interweniował :mrgreen:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Powtórka z rozrywki.
Farciarz i spółka nie mogą uwierzyć w to, co widzą.
Znaczy, City ich w bambuko robi, przecież.
A żadna H4 jeszcze nic szczególnego nie pokazała.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 16:16 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

EURUSDM15.png
teraz albo nigdy :D hehe :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

DavidFx pisze:
EURUSDM15.png
Dejavu!
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

DavidFx pisze:
EURUSDM15.png
Za dużo odbić w tym kanale. Zanegowane to jest.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

fx-technik pisze: Dejavu!

Zmieniaja matrix...przed FOMC. Jak Yellen powie że nici z podwyżki to sie kilku przebudzi :564:

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

fx-technik pisze: A żadna H4 jeszcze nic szczególnego nie pokazała.
Slepemu mozesz latarka w oczy swiecic a i tak powie ze ciemno

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

shogomad pisze:
fx-technik pisze: Dejavu!

Zmieniaja matrix...przed FOMC. Jak Yellen powie że nici z podwyżki to sie kilku przebudzi :564:
No przecież rewelacja!
Spadają, żeby rosnąć, rosną, żeby spadać!
Naprawdę, geniuszem trzeba być! :564:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

jada z edkiem lecz moze to byc podpucha :D
lapia leszczy zeby lepiej spadalo :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany