DayTrading: Środa 15.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2016, 00:00

Wzrost
9
43%
Bez zmian
4
19%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 15.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

wisi nad przepaścią ostatnia szansa na sprzedawanie powyżej 1.12 :)
Dadas jak już będziesz redagował te książkę, proszę wytłumacz dlaczego cena idzie zawsze w przeciwną stronę niż piszesz, do zobaczenia na minimach 1.11
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:wisi nad przepaścią ostatnia szansa na sprzedawanie powyżej 1.12 :)
Dadas jak już będziesz redagował te książkę, proszę wytłumacz dlaczego cena idzie zawsze w przeciwną stronę niż piszesz, do zobaczenia na minimach 1.11
fx-technik pisze:Przypomnę, bo może komuś uciekło:
fx-technik pisze:O kierunku zadecyduje co się stanie po tej H4.
ObrazekEURUSDH4.png
Czytaj ze zrozumieniem, albo wróć do szkoły i się naucz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Farciarz pisze:cała altyreria w S na edku, dokładam jeszcze, m5 się grzeje, jebnie
Wbiłem S na tym poziomie co Ci pisałem http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p820189
shogomad pisze:

jaaasne.....screnshot albo inaczej jesteś tylko Szaranowiczem foreksu :mrgreen:
Oczkujące mi nie załapało, więc odpaliłem z ręki. Powiedz co to zmieni jak zobaczysz pozycję? uspokoisz się? zyskamy twój szacunek? czy jak zobaczysz to powiesz: -Technik jest lepszy bo na kilkadziesiąt lotów. Nic nie zmieni, nadal będziecie gadać jacy WY wspaniali jesteście ale proszę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

banan_czikita pisze:Shogo wiesz w czym jest Wasz problem. Guru wbil Wam do glowy bzdure ze on probowal wszystkiego i sie inaczej nie da a Wy jak byscie wlasnego rozumu nie mieli uwierzyliscie i przyjeliscie jak mantre ze jest jeden sposob na zarabianie. A prawda jest taka ze to ze zaden z Was nie rozumie zachowania rynku na duzych interwalach i nie potrafi lapac swingow to tylko i wylacznie Wasza wina i brak determinacji w nauce. Inni ta metode opanowali i radza sobie swietnie. A guru skacze gul ze jest cos czego on nie pojal majac jak mu sie wydaje ponadprzecietna inteligencje. Coz. Zycie. Jeden nie ma zdolnosci i maluje sciany, inny maluje obrazy :-)

Bananie kochany...nie o to chodzi czy umiemy łapać swingi ( bo umiemy i to z korektą pomiędzy ). Mało tego, mamy taki mindset ,ze umiemy takie korekty wytrzymać po wybiciu bez przestawiania SL na BE żeby nam tradów nie kończył na 0 albo +1. Cały myk polega na tym ,że my skalperzy nie chcemy ich wytrzymywac. Tak oczy cie nie mylą. napisze jeszcze raz. NIE CHCEMY WYTRZYMYWAĆ CAŁYCH SWINGÓW.

Po prostu z całego zbocza wsiadamy na pewniaka w najbardziej pewną część zbocza. I bierzemy 10 pips. Na rynku jesteśmy krótko, pozwalamy by duży lot robił nam robote.

Ty poprostu w swoim ignoranckim zaślepieniu nie umiesz sobie wyobrazić takiego grania. M1 to dla ciebie "szum" :mrgreen:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz, to ty wchodzisz w pozycję bez pojęcia, nie ja.
To ty piramidujesz straty, nie ja.
To ty siedzisz i przeżywasz, bo nie wiesz jaki będzie wynik twojej transakcji.
Ja wiem jaki będzie wynik mojej transakcji i długo na niego nie czekam.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phantamare »

Bry wszystkim stęsknionym - USD/CAD: dwie opcje jedna szybki krótki skalp, druga short przy ewentualnym reteści oporu. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

shogomad pisze:
,ze umiemy takie korekty wytrzymać po wybiciu bez przestawiania SL na BE żeby nam tradów nie kończył na 0 albo +1.
no i to jest to nad czym pracuję : )

znaczy znam rozwiązanie, ale zbyt rzadko je stosuję :) :564:

a w ogóle, to w jakiej ja jestem paczce? ... w paczce technika/shogo czy farciarz/lutek/banan czy może outsider jakiś? ...

I'm so confused ... :d
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

klimokrates pisze:Powiedz co to zmieni jak zobaczysz pozycję? uspokoisz się? zyskamy twój szacunek?
Po pierwsze będe wiedział ,że rozmawiam z poważnym człowiekiem , który gra to co twierdzi ,ze gra. I ze to nie jakieś gimbusowe trolowanie czy ściema . Po drugie zyskacie wiele szacunku w moich oczach na zasadzie wzajemności. Ja swoje trady wklejam. Wszyscy widza kiedy mam profit kiedy sl.

A tak to każdy może mówić jak lutek " teraz S", "teraz L" i ile on to nie zarobił potem.

Poza tym ( i tu mówie za siebie a nie za Darka czy Pedro ) ja nie twierdze ,ze moja metoda gry jest najwspanialsza na swiecie. Twierdze tylko ,ze jest skuteczna i przynosi mi kase o czym świadczy to że juz drugi rok żyje z fx. To Lutek, Banan i Farciarz twierdzą ,ze skalp na m1 z użyciem PA to głupota i prychają smiechem na trady 10 pipsowe które demonstrujemy z Dadasem i Pedro.

Wiec tak...screenshot z tradem to podstawa do jakiejkolwiek dyskusji, choćby z powodu ,zeby potem nikt sie nie wykpiwałz tego co mówił.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:
shogomad pisze:
,ze umiemy takie korekty wytrzymać po wybiciu bez przestawiania SL na BE żeby nam tradów nie kończył na 0 albo +1.
no i to jest to nad czym pracuję : )

znaczy znam rozwiązanie, ale zbyt rzadko je stosuję :) :564:

a w ogóle, to w jakiej ja jestem paczce? ... w paczce technika/shogo czy farciarz/lutek/banan czy może outsider jakiś? ...

I'm so confused ... :d
Pedro jest Pedro, i czego dupą moją trawę gnieciesz! :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

fx-technik pisze:
Cblondyn pisze: To żeby nie rozpisywac sie niepotrzebnie tu masz b dobrze opisane PA na które tak chętnie się powołujesz.
http://fx-forum.pl/viewtopic.php?f=11&t=9
Tam, tu i gdzie indziej.
Poza tym dziesiątki filmików na YT.
Wystarczy umieć korzystać z wyszukiwarek, bo dla niektórych to jest zadanie z fizyki jądrowej!

Weź się obudź!
Dałem link bo odniosłem wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym pisze :).

Zablokowany