EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

bankier
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankier »

podobno dealbook umożliwia urchomienie automatu.
"Zaawansowani gracze docenią możliwości automatycznego systemu składania i realizacji zleceń (Automatic trading system) który jest darmową opcją wbudowaną w program DealBook360."

Czy moze to byc tak rozbudowane jak EA w Metatraderze?

Keamy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keamy »

Pare dni temu zaczalem testowac konto demo w efixie. Jestem poczatkujacy, jest to moje pierwsze demo i mam pewne watpliwosc. Podobno konto demo powinno roznic od realnego tylko tym, ze gra sie na prawdziwe pianiadze. Konto mini mozna otworzyc od 250 funtow, a na demo moglem rozpoczacia gre od najnizszej stawki 2500 funtow. Nie przypominam sobie czy ustawialem na poczatku dzwignie, ale wydaje mi sie jest 1:40. Dodatkowo troche myli mnie to, ze depozyt jest w funtach, a wartosc pokazywana jest w dolarach.

Chcialbym sie dowiedziec, czy dobrze zrozumialem o co chodzi chodzi w koncie mini na efixie. Musze wplacic minimum 250 funtow, dzwignia jest 1:400 i nie moge ustawic mniejszej poniewaz tranzakcje zaczynaja sie minimalnie od jednego lota. Taka dzwignia powoduje, ze otwierajac jakas pozycje niekorzystna zmiana kursy powyzej 0,25 % spowoduje, ze strace wszystkie pieniadze, zgadza sie? ( bez uwzglednienia tego, ze moge ustawic SL oczywiscie).

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Konto mini można otworzyć od równowartości 250 Ł, dźwignia 1:400, minimalna wielkość lota 0,1.

Keamy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keamy »

Nie doczytalem, ze mozna otwierac tranzakcje na mini koncie od minilota. Na demo minimum to 1 lot. Dzwigni nie mozna wybrac mniejszej, musi byc 1:400?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Zgadza się, na mini koncie nie można zmieniać dźwigni. Konto demo jest odpowiednikiem normalnego konta w GFT, nie mini.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

ze strony efixpolska:
Objęcie Twoich środków systemem gwarantowanych wypłat do kwoty 48 tysięcy funtów.
Interesujące!
i jeszcze coś dla początkujących
http://www.efixpolska.com/C/P/doc/Dokum ... Efixa.html
kusi mnie ten efix i saxo z IDM

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Trzy pytanka,
1. Jak wygląda sprawa scalpingu na efixie?
2. Czy są jakieś dodatkowe wskaźniki do Dealboka (coś jak te pisane na MT4)
3. Korzystacie może z tych dodatkwo płatnych narzędzi Dinapolego (MACD Predictor, Stochastic Predictor)
[R]

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

hyperbiz pisze:Trzy pytanka,
1. Jak wygląda sprawa scalpingu na efixie?
2. Czy są jakieś dodatkowe wskaźniki do Dealboka (coś jak te pisane na MT4)
3. Korzystacie może z tych dodatkwo płatnych narzędzi Dinapolego (MACD Predictor, Stochastic Predictor)
ad. 1) bez problemu można skalpować.
ad. 2) są, ale mało popularne. Można robić analizę na MT4 i tylko składać zlecenia na DealBook'u (np. jak tak robię :) ). Jeżeli nie ma czasu na przełączanie się między platformami i szukanie przycisku zlecenia, można z DealBook'a wydzielić okna formularza zleceń lub przyciski zleceń bezpośrednich i nanieść je na działającą w tle platformę MT4, wtedy cały czas widzimy co się dzieje na MT4 i zlecenia do DealBook'a mamy pod ręką.
ad.3 ) nie korzystam.

Ogólnie firma i system transakcyjny godne polecenia.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Dzięki za info. Ciekawy jestem skuteczności tych płatnych predictorów. A może jest coś takiego ma MT4?
[R]

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

To chyba jest wymysł GFT. Raz pewnie uda się trafić, raz nie, a abonament trzeba płacić :).

Dzisiaj zapisałem się do FX Alerts z GFT, dwa tygodnie sygnałów za darmo, więc zobaczymy ich skuteczność, później abonament 75$ za miesiąc.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2008, 19:53 przez magictrader, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ