EFIX POLSKA
Pare dni temu zaczalem testowac konto demo w efixie. Jestem poczatkujacy, jest to moje pierwsze demo i mam pewne watpliwosc. Podobno konto demo powinno roznic od realnego tylko tym, ze gra sie na prawdziwe pianiadze. Konto mini mozna otworzyc od 250 funtow, a na demo moglem rozpoczacia gre od najnizszej stawki 2500 funtow. Nie przypominam sobie czy ustawialem na poczatku dzwignie, ale wydaje mi sie jest 1:40. Dodatkowo troche myli mnie to, ze depozyt jest w funtach, a wartosc pokazywana jest w dolarach.
Chcialbym sie dowiedziec, czy dobrze zrozumialem o co chodzi chodzi w koncie mini na efixie. Musze wplacic minimum 250 funtow, dzwignia jest 1:400 i nie moge ustawic mniejszej poniewaz tranzakcje zaczynaja sie minimalnie od jednego lota. Taka dzwignia powoduje, ze otwierajac jakas pozycje niekorzystna zmiana kursy powyzej 0,25 % spowoduje, ze strace wszystkie pieniadze, zgadza sie? ( bez uwzglednienia tego, ze moge ustawic SL oczywiscie).
Chcialbym sie dowiedziec, czy dobrze zrozumialem o co chodzi chodzi w koncie mini na efixie. Musze wplacic minimum 250 funtow, dzwignia jest 1:400 i nie moge ustawic mniejszej poniewaz tranzakcje zaczynaja sie minimalnie od jednego lota. Taka dzwignia powoduje, ze otwierajac jakas pozycje niekorzystna zmiana kursy powyzej 0,25 % spowoduje, ze strace wszystkie pieniadze, zgadza sie? ( bez uwzglednienia tego, ze moge ustawic SL oczywiscie).
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
- Janek Trader
- Pasjonat
ze strony efixpolska:
Objęcie Twoich środków systemem gwarantowanych wypłat do kwoty 48 tysięcy funtów.
Interesujące!
i jeszcze coś dla początkujących
http://www.efixpolska.com/C/P/doc/Dokum ... Efixa.html
kusi mnie ten efix i saxo z IDM
Objęcie Twoich środków systemem gwarantowanych wypłat do kwoty 48 tysięcy funtów.
Interesujące!
i jeszcze coś dla początkujących
http://www.efixpolska.com/C/P/doc/Dokum ... Efixa.html
kusi mnie ten efix i saxo z IDM
- magictrader
- Pasjonat
ad. 1) bez problemu można skalpować.hyperbiz pisze:Trzy pytanka,
1. Jak wygląda sprawa scalpingu na efixie?
2. Czy są jakieś dodatkowe wskaźniki do Dealboka (coś jak te pisane na MT4)
3. Korzystacie może z tych dodatkwo płatnych narzędzi Dinapolego (MACD Predictor, Stochastic Predictor)
ad. 2) są, ale mało popularne. Można robić analizę na MT4 i tylko składać zlecenia na DealBook'u (np. jak tak robię

ad.3 ) nie korzystam.
Ogólnie firma i system transakcyjny godne polecenia.
- magictrader
- Pasjonat
To chyba jest wymysł GFT. Raz pewnie uda się trafić, raz nie, a abonament trzeba płacić
.
Dzisiaj zapisałem się do FX Alerts z GFT, dwa tygodnie sygnałów za darmo, więc zobaczymy ich skuteczność, później abonament 75$ za miesiąc.

Dzisiaj zapisałem się do FX Alerts z GFT, dwa tygodnie sygnałów za darmo, więc zobaczymy ich skuteczność, później abonament 75$ za miesiąc.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2008, 19:53 przez magictrader, łącznie zmieniany 2 razy.