Mój broker zezwala na scalping, a nawet HFT.highend pisze:Dadas czy rozwazasz opcje, ze broker zacznie Ci pod gorke robic?
Nie widzę powodów, dlaczego miałby komukolwiek robić pod górkę, kto nie robi czegoś niedozwolonego?
Mój broker zezwala na scalping, a nawet HFT.highend pisze:Dadas czy rozwazasz opcje, ze broker zacznie Ci pod gorke robic?
Darku dla jasności, często zmieniamy sens wypowiedzi poprzedniego postu, badź tematu,fx-technik pisze:Per, jakaś tam, analogiam struktury, odbicie jest całkiem prawdopodobne.
Ale, wklejam to bardziej jako przestroga co może się stać w 8 godzin (600 Pips).
Szczególnie dla drabinujących straty i grających bez SL i bez wyobraźni!
To może trochę szersze spojrzenie - z kilku interwałów =====> na tygodniowym i dziennym widać odbicie od oporów, ale nie ma jeszcze potwierdzonych przebiciem wsparcia sygnałów S ( można było co najwyżej łapać na tych interwałach górki).Rafal152 pisze:karnak pisze:WIG Banki tygodniowy ====> z mojej AT jak na rys. powinny być wzrosty (pasowałoby do sprzedawania faktów w poniedziałek pod wynik referendum, ale być może się mylę)):
Karnak możesz wrzucić WTI na dziennym ?
Ale fala B to jest wzrostowa??? Czyli punkt B dużego wykresu przed nami?? A może właśnie już był???Tomasz196407 pisze:Świeżak popatrz na wykres(Dax)
co tak żałowałeś pipsów![]()
wg mnie jest tam strukura korekty płaskiej
nawet nie patrząc na te fale
mozna oczekiwac przebicia dołka
albo odbicia teraz,
według mnie i to co Elliot przedstawia w teorii powinna byc podfala c w wiekszej B
Wiec tak jak kolega Lutek twierdzi trzeba obserwować
Tak, fala B wzrostowa, sam ją tez narysowałeś na wykresie weekly!!,Świeżak44 pisze:Ale fala B to jest wzrostowa??? Czyli punkt B dużego wykresu przed nami?? A może właśnie już był???Tomasz196407 pisze:Świeżak popatrz na wykres(Dax)
co tak żałowałeś pipsów![]()
wg mnie jest tam strukura korekty płaskiej
nawet nie patrząc na te fale
mozna oczekiwac przebicia dołka
albo odbicia teraz,
według mnie i to co Elliot przedstawia w teorii powinna byc podfala c w wiekszej B
Wiec tak jak kolega Lutek twierdzi trzeba obserwować
-- Dodano: 11 cze 2016, 17:36 --
Albo taki coś. Kolejny dołek powinien być niżej, a ne jest.. Może to będzie gigantyczna konsola, jeśłi teraz znowu odbije??
Dzięki serdeczne dziś nie mam czasu ale jutro coś postaram się wrzucić . Chciałem zobaczyć twój wykres bo coś mi wychodzi nawrotka dlatego musze tam u ciebie poszukać czy jest na to miejscekarnak pisze:To może trochę szersze spojrzenie - z kilku interwałów =====> na tygodniowym i dziennym widać odbicie od oporów, ale nie ma jeszcze potwierdzonych przebiciem wsparcia sygnałów S ( można było co najwyżej łapać na tych interwałach górki).Rafal152 pisze:karnak pisze:WIG Banki tygodniowy ====> z mojej AT jak na rys. powinny być wzrosty (pasowałoby do sprzedawania faktów w poniedziałek pod wynik referendum, ale być może się mylę)):
Karnak możesz wrzucić WTI na dziennym ?
Na dziennym można dopatrzyć się teraz pewnego wsparcia.
Krótkotrwale obserwowałbym interwał godzinny, gdzie został wygenerowany pełnokrwisty sygnał S (tj. z przebiciem wsparć), który nadal obowiązuje, a jest zgodny z tym co widać na tygodniowym i dziennym (powstałe na oporach wierzchołki).
S można trzymać do czasu, gdy padnie sygnał L na godzinnym, a tak to trzeba czekać na być może coś więcej jeszcze na pozycji S.
Inaczej mówiąc obserwować i reagować pod to co zrobi rynek, a co zrobi tego nie wiem ze 100% pewnością - wykresy mi mogą w tym podpowiedzieć.:
-- Dodano: 11 cze 2016, 15:30 --
..
-- Dodano: 11 cze 2016, 16:07 --
Dorzucę jeszcze interwał miesięczny, gdzie widać możliwy nie do pokonania w tym miesiącu wierzchołek, jak również możliwość zrobienia zjazdu na drugie (bo na pierwszym są obecnie) wsparcie miesięczne na ok. 45,30:
Chodziło mi o to, że niektórym brokerom (większości?) nie podoba się jak trader zarabia długo i cały czas.fx-technik pisze:Mój broker zezwala na scalping, a nawet HFT.highend pisze:Dadas czy rozwazasz opcje, ze broker zacznie Ci pod gorke robic?
Nie widzę powodów, dlaczego miałby komukolwiek robić pod górkę, kto nie robi czegoś niedozwolonego?