DayTrading: Czwartek 09.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2016, 00:00

Wzrost
1
6%
Bez zmian
4
22%
Spadek
13
72%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 09.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze :)
na ekg żadnych oznak jakiegokolwiek odbicia czy słabnięcia ruchu, lecimy prosto w przepaść, wcale bym się nie zdziwił jakby do jutra były minima 1.11...i tego sobie i innym S życzę, życzeniowo
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Farciarz pisze:Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze :)
na ekg żadnych oznak jakiegokolwiek odbicia czy słabnięcia ruchu, lecimy prosto w przepaść, wcale bym się nie zdziwił jakby do jutra były minima 1.11...i tego sobie i innym S życzę, życzeniowo
:564: :509:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Żeby to wszystko ogarnąć, to potrzebny jest jakiś stan nirvany w umyśle, zwłaszcza na DAX-ie :D PS. Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo.. To może być jakiś klucz do rozgrzyzienia DAX-a...

Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami?? ;)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Świeżak44 pisze:Oni sie tradycyjnie szykują na 14.00 z tymi wybiciami... stary numer.Trzeba chyba brać L?
Odwieczny rytuał na ropie to wytrzepywanie L i S , trójkąt rozszerzający, kolejne low i High dnia aż do popłudnia kiedy kolejny swing okazuje sie ostatnim w tej karuzeli i jedziemy w jedna ze stron. Jest tak nawet w silnych trendach. Kiedyśnawet robiłem statystyki ile takich dni było z wszystkich dni trendowych.

patrzac na h4 czy d1 to jeszcze nie ma tragedii, ale momentum z jakim odpadli od tych 52$ jest w istocie zastanawiające. Za duże jak na zwykła korekte intraday. Konsola nad 50$ o szerokości 2-3$ to też by nie było nic niezwykłego nawet przez kilka dni :mrgreen:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze :)
Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogi :) To jest korekta. Dolar już się odwraca, jak będzie się osłabiał to Edek znów wgóre poleci, tak jak giełdy. Przecież szykuja się teraz do odbicia na wszystkim o 14.00 . Nawet ja to widzę..

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Świeżak44 pisze:Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo..

Indeksy zwykle latają zgodnie , niektóre nawet klonują swoje swingi :mrgreen:

-- Dodano: 09 cze 2016, 13:06 --

ORGR na ropie na m1 :lol: czyli korekta doleci troche wyżej a potem USA zadecyduje. Musza tylko ostatni wysiłek zrobić, na H1 jakiś tam knot od dołu dali rade, pin to nie jest ale zawsze coś :p
2016-06-09 13_04_29.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Chociaż może i Farciarz ma rację.. Na USD/PLN testują taką linię Fibo, ale od góry.. Na razie udanie.. I też jest to Fibo 50..tylko z wachlarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kanecione »

Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogi :) To jest korekta. Dolar już się odwraca, jak będzie się osłabiał to Edek znów wgóre poleci, tak jak giełdy. Przecież szykuja się teraz do odbicia na wszystkim o 14.00 . Nawet ja to widzę..[/quote]

To nie jest zwykła korekta....

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Farciarz pokaz jakas analize na edka czy grasz na intuicje? :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Kanecione pisze:Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogi :) To jest korekta. Dolar już się odwraca, jak będzie się osłabiał to Edek znów wgóre poleci, tak jak giełdy. Przecież szykuja się teraz do odbicia na wszystkim o 14.00 . Nawet ja to widzę..

To nie jest zwykła korekta....[/quote]

będą kwotowania na 1.12 jeszcze przed danymi a potem armagedon i powrót do trendu wzrostowego po ukończonej korekcie, jaki mamy trend?

Obrazek
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany