na ekg żadnych oznak jakiegokolwiek odbicia czy słabnięcia ruchu, lecimy prosto w przepaść, wcale bym się nie zdziwił jakby do jutra były minima 1.11...i tego sobie i innym S życzę, życzeniowo
DayTrading: Czwartek 09.06.2016
Re: DayTrading: Czwartek 09.06.2016
Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze 
na ekg żadnych oznak jakiegokolwiek odbicia czy słabnięcia ruchu, lecimy prosto w przepaść, wcale bym się nie zdziwił jakby do jutra były minima 1.11...i tego sobie i innym S życzę, życzeniowo
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- klimokrates
- Pasjonat

Farciarz pisze:Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Żeby to wszystko ogarnąć, to potrzebny jest jakiś stan nirvany w umyśle, zwłaszcza na DAX-ie
PS. Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo.. To może być jakiś klucz do rozgrzyzienia DAX-a...
Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami??
Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Odwieczny rytuał na ropie to wytrzepywanie L i S , trójkąt rozszerzający, kolejne low i High dnia aż do popłudnia kiedy kolejny swing okazuje sie ostatnim w tej karuzeli i jedziemy w jedna ze stron. Jest tak nawet w silnych trendach. Kiedyśnawet robiłem statystyki ile takich dni było z wszystkich dni trendowych.Świeżak44 pisze:Oni sie tradycyjnie szykują na 14.00 z tymi wybiciami... stary numer.Trzeba chyba brać L?
patrzac na h4 czy d1 to jeszcze nie ma tragedii, ale momentum z jakim odpadli od tych 52$ jest w istocie zastanawiające. Za duże jak na zwykła korekte intraday. Konsola nad 50$ o szerokości 2-3$ to też by nie było nic niezwykłego nawet przez kilka dni
Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogiFarciarz pisze:Teraz ja coś mogę napisać, jak tam wasze eleczki na edku? Dobrze wam radzę zamykajcie, aby zminimalizować stratę, po danych witamy poziomy na 1.12XX...to tak za wczorajsze
Świeżak44 pisze:Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo..
Indeksy zwykle latają zgodnie , niektóre nawet klonują swoje swingi
-- Dodano: 09 cze 2016, 13:06 --
ORGR na ropie na m1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Chociaż może i Farciarz ma rację.. Na USD/PLN testują taką linię Fibo, ale od góry.. Na razie udanie.. I też jest to Fibo 50..tylko z wachlarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogi
To jest korekta. Dolar już się odwraca, jak będzie się osłabiał to Edek znów wgóre poleci, tak jak giełdy. Przecież szykuja się teraz do odbicia na wszystkim o 14.00 . Nawet ja to widzę..[/quote]
To nie jest zwykła korekta....
To nie jest zwykła korekta....
Farciarz pokaz jakas analize na edka czy grasz na intuicje? 
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Kanecione pisze:Ja bym na twoim miejscu brał zysk i w nogiTo jest korekta. Dolar już się odwraca, jak będzie się osłabiał to Edek znów wgóre poleci, tak jak giełdy. Przecież szykuja się teraz do odbicia na wszystkim o 14.00 . Nawet ja to widzę..
To nie jest zwykła korekta....[/quote]
będą kwotowania na 1.12 jeszcze przed danymi a potem armagedon i powrót do trendu wzrostowego po ukończonej korekcie, jaki mamy trend?

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.