XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

MowmiSasiad pisze:
monikaforexpolska pisze:Wchodzą na giełdę, przynajmniej próbują i muszą pokazać woje wyniki. A te jak dla mnie giełdowej "inwestorki" są bardzo dobre. Pytanie na ile rzetelne, bo to zazwyczaj wychodzi później. Przykładem jest kilkanaście spółek, które trochę podkolorowały swoje wyniki: SOLAR najbardziej rzucający się w oczy. Ale wyniki XTB wyglądają co najmniej obiecująco. Najważniejsze, że będzie teraz jakiś punkt odnesienia. HFT tez będzie spowiadać się raportami na giełdzie. Zobaczymy jak inni brokerzy.
Monika zwróć uwagę na to, że zeszłoroczny wynik będzie ciężki do powtórzenia i to jest moim zdaniem głównym motywem IPO. W zeszłym roku było dużo sprzyjających wydarzeń takich jak 15 stycznia, ale też np. referendum w Grecji. Dużo kl powchodziło na debety a następnie dopłaciło cash na "odegranie się" ;) (akurat co do 15 stycznia to debety anulowali. chodzi mi o Grecję)

Nie do końca mogę się zgodzić. Ale to kto z nas ma rację pewnie już wkrótce. Wszakże po wejściu na GPW zgodnie z harmonogramem będą musieli opublikować raport za I kwartał 2016 a więc będziemy mogli porównąć z I kwartałem 2015. Według mnie to oni raczej stracili na tym złotym strzale Szwajcarów.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

monikaforexpolska pisze:
MowmiSasiad pisze:
monikaforexpolska pisze:Wchodzą na giełdę, przynajmniej próbują i muszą pokazać woje wyniki. A te jak dla mnie giełdowej "inwestorki" są bardzo dobre. Pytanie na ile rzetelne, bo to zazwyczaj wychodzi później. Przykładem jest kilkanaście spółek, które trochę podkolorowały swoje wyniki: SOLAR najbardziej rzucający się w oczy. Ale wyniki XTB wyglądają co najmniej obiecująco. Najważniejsze, że będzie teraz jakiś punkt odnesienia. HFT tez będzie spowiadać się raportami na giełdzie. Zobaczymy jak inni brokerzy.
Monika zwróć uwagę na to, że zeszłoroczny wynik będzie ciężki do powtórzenia i to jest moim zdaniem głównym motywem IPO. W zeszłym roku było dużo sprzyjających wydarzeń takich jak 15 stycznia, ale też np. referendum w Grecji. Dużo kl powchodziło na debety a następnie dopłaciło cash na "odegranie się" ;) (akurat co do 15 stycznia to debety anulowali. chodzi mi o Grecję)

Nie do końca mogę się zgodzić. Ale to kto z nas ma rację pewnie już wkrótce. Wszakże po wejściu na GPW zgodnie z harmonogramem będą musieli opublikować raport za I kwartał 2016 a więc będziemy mogli porównąć z I kwartałem 2015. Według mnie to oni raczej stracili na tym złotym strzale Szwajcarów.
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... -big-firms
:P

graham67
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: graham67 »

Moim zdaniem lepszy do handlu jest model ECN np. w Orbex

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

graham67 pisze:Moim zdaniem lepszy do handlu jest model ECN np. w Orbex
Nie sposób określić, że jakiś model jest najlepszy, bo każdy posiada określone wady/zalety, które odpowiadają pewnemu stylowi tradingu. Tylko nie wiem czemu akurat Orbex jest tu dobrym przykładem? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Drizzt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Drizzt »

Witam wszystkich. Ponieważ wątek ma blisko 10 lat chciałbym poprosić kogoś kto w miarę go śledził, aby streścił wady brokera XTB. W ankiecie przeważa opcja "stanowczo odradzam", byłoby super wiedzieć, czy to słuszna opinia wynikająca z praktyk, lub niedociągnięć brokera ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Drizzt pisze:Witam wszystkich. Ponieważ wątek ma blisko 10 lat chciałbym poprosić kogoś kto w miarę go śledził, aby streścił wady brokera XTB. W ankiecie przeważa opcja "stanowczo odradzam", byłoby super wiedzieć, czy to słuszna opinia wynikająca z praktyk, lub niedociągnięć brokera ;)
W związku z tym najlepiej czytać go od końca... :D

Wyniki ankiety są złe, bo XTB ma na swoim koncie wiele "grzeszków i grzechów" ;). Głównie z okresu pierwszych 1-5 lat swojej działalności - potem trochę się opanowali :). W ostatnich latach nawet nieźle poprawili swoją ofertę, stonowali marketing (to zapewne dzięki KNFowi), a ostatnio nawet weszli na GPW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Drizzt pisze:Witam wszystkich. Ponieważ wątek ma blisko 10 lat chciałbym poprosić kogoś kto w miarę go śledził, aby streścił wady brokera XTB. W ankiecie przeważa opcja "stanowczo odradzam", byłoby super wiedzieć, czy to słuszna opinia wynikająca z praktyk, lub niedociągnięć brokera ;)
Te opinie to były napisane dawno. Dziś broker ten jest ok. Nie przeszkadza w handlu. Jeżeli oferta Ci pasuje można u niego śmiało grać. Radzę natomiast trzymać się z daleka od TMS - bo widzę , że też brałeś tego broka pod uwagę.Powód wiadomy--- czarny czwartek a zachowanie tego broka.

Drizzt
Bywalec
Bywalec

andrzej-sk, raczej nie wybiorę brokera, u którego straty mogą przekroczyć wielkość rachunku.

tylko TMS się zachował nie fair w stosunku do inwestorów w czarny czwartek? Moja lista rozważań:

TMS Brokers
HTF
PKO Forex
BZWBK
mForex
XTB
Noble Markets

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

U każdego porządnego broka straty mogą przekroczyć depozyt jeśli zlewarujesz się pod korek na instrumencie bez ciągłości notowań. Jak się otworzy z luką to po jakiej cenie mają ci to zamknąć? po takiej jakiej nie było? :)

Drizzt
Bywalec
Bywalec

Racja ;)

ODPOWIEDZ