MowmiSasiad pisze:Monika zwróć uwagę na to, że zeszłoroczny wynik będzie ciężki do powtórzenia i to jest moim zdaniem głównym motywem IPO. W zeszłym roku było dużo sprzyjających wydarzeń takich jak 15 stycznia, ale też np. referendum w Grecji. Dużo kl powchodziło na debety a następnie dopłaciło cash na "odegranie się"monikaforexpolska pisze:Wchodzą na giełdę, przynajmniej próbują i muszą pokazać woje wyniki. A te jak dla mnie giełdowej "inwestorki" są bardzo dobre. Pytanie na ile rzetelne, bo to zazwyczaj wychodzi później. Przykładem jest kilkanaście spółek, które trochę podkolorowały swoje wyniki: SOLAR najbardziej rzucający się w oczy. Ale wyniki XTB wyglądają co najmniej obiecująco. Najważniejsze, że będzie teraz jakiś punkt odnesienia. HFT tez będzie spowiadać się raportami na giełdzie. Zobaczymy jak inni brokerzy.(akurat co do 15 stycznia to debety anulowali. chodzi mi o Grecję)
Nie do końca mogę się zgodzić. Ale to kto z nas ma rację pewnie już wkrótce. Wszakże po wejściu na GPW zgodnie z harmonogramem będą musieli opublikować raport za I kwartał 2016 a więc będziemy mogli porównąć z I kwartałem 2015. Według mnie to oni raczej stracili na tym złotym strzale Szwajcarów.