DayTrading: Wtorek 07.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 cze 2016, 00:00

Wzrost
5
28%
Bez zmian
5
28%
Spadek
8
44%

Liczba głosów: 18

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 07.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kłopot w tym, że giełda nie ma ścisłego związku z gospodarką, a właściwie z częścią gospodarek. Jak na wiosne poinformowali o spadku importu i eksportu Chin o kilkanaście procent (spowolnienie gospodarcze), to następnęgo dnia wszystkie giełdy wystrzeliły w górę z tej radoście o 2-4%. Taka była reakcja na prawdziwe złe wieście z chińskiej gospodarki. A jak w USA sprzedać domów, albo jakiś inny drobny wskaźnik o ułamek procenta się nie zgodzi to masz masakrę na giełdach. Tak to jest, dom wariatów. Tylko czytanie tych świeczek+ sezonowość niektórych instrumentów dają rade. :)

-- Dodano: 07 cze 2016, 21:09 --
jkar pisze:
Świeżak44 pisze:Na ropie robią retest linni ostatnich szczytów. Na razie udany..Dotychczasowy opór chyba stał się wsparciem.. 54 dolary wisi w powietrzu.. Czyli co?? Idą na całość! NA sP500 zrobią zaraz 2134 (chyba tyle był max??), na ropie 54, DAX- podciagną do... no waśnie? 10350- jak będzie mało paliwa, 10428 jak więcej.
PS. Liwia, nie graj na prawdziwą kasę. Ty jeszcze mniej umiesz ode mnie... Dax poszedł, bo SP500 poszło ostro w górę i widać było po świecy, że dalej pójdzie. Te indexy chodzą w parze, prawie zawsze tak samo..
Swierzak a raczej " Odgrzewany" nie badz taki skromny :)
jak zażadasz niewielkiej marzy to powierzę Ci kasę w zarządzanie :)
co do daxa- pociagnij na 5-kach kreskę po maksach
stawiam 2/3 , ze przed zamknieciem luki jej nie przebiją..
Ale mogę sie mylic
:)
Chodzi ci, że zrobią teraz mocną korektę w dół?? Po takiej świecy jak dziś na H4 od 8.00 ??? Niemożliwe. Ale mogę się mylić :wink:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Ropa WTI :
2016-06-07 21_09_00.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Liwia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Liwia »

Świeżak44 pisze:Kłopot w tym, że giełda nie ma ścisłego związku z gospodarką, a właściwie z częścią gospodarek. Jak na wiosne poinformowali o spadku importu i eksportu Chin o kilkanaście procent (spowolnienie gospodarcze), to następnęgo dnia wszystkie giełdy wystrzeliły w górę z tej radoście o 2-4%. Taka była reakcja na prawdziwe złe wieście z chińskiej gospodarki. A jak w USA sprzedać domów, albo jakiś inny drobny wskaźnik o ułamek procenta się nie zgodzi to masz masakrę na giełdach. Tak to jest, dom wariatów. Tylko czytanie tych świeczek+ sezonowość niektórych instrumentów dają rade. :)
Ustalamy zatem do odwołania, że Wy jesteście mądrzy a ja śliczna :564: I po to tu jestem, by się uczyć i będę to robić najlepiej, jak potrafię.
act to make a impact

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

ArnoldK pisze:na sp500 i wti ciągną na wykończenie, spokojnie. do piątku s będą zarobione

zadałem sobie trud i odszukałem piątkowe wróżby :

shogomad pisze:

leechang pisze:

shogomad pisze:
Ropa WTI :

2016-06-03 18_08_01.png

...jeszcze dziś ponad 50$. Właśnie ruszyli. :564:

Na razie to ruszyli w dół :) :564:

AdamG pisze:

Co Ty, ropa do piekła. Schodzą do 35, potem nawrot

no to patrzcie na wykres...to tylko wycinka leszczyny była :d

+50 pips na wycince S od samej gory zaksiegowane :564:

RIP zawodnicy z S na ropie od Piątku czyli od jakichś 48$....tak daytraderzy zamieniaja sie w inwestorów długoterminowych :roll: :shock:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Liwia pisze:
Świeżak44 pisze:Kłopot w tym, że giełda nie ma ścisłego związku z gospodarką, a właściwie z częścią gospodarek. Jak na wiosne poinformowali o spadku importu i eksportu Chin o kilkanaście procent (spowolnienie gospodarcze), to następnęgo dnia wszystkie giełdy wystrzeliły w górę z tej radoście o 2-4%. Taka była reakcja na prawdziwe złe wieście z chińskiej gospodarki. A jak w USA sprzedać domów, albo jakiś inny drobny wskaźnik o ułamek procenta się nie zgodzi to masz masakrę na giełdach. Tak to jest, dom wariatów. Tylko czytanie tych świeczek+ sezonowość niektórych instrumentów dają rade. :)
Ustalamy zatem do odwołania, że Wy jesteście mądrzy a ja śliczna :564: I po to tu jestem, by się uczyć i będę to robić najlepiej, jak potrafię.
Liwia to co z tym dax, zanim się zaczniesz uczyć, :D

indeks jena(odwrotność UJ i GJ)
CL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2016, 21:38 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Liwia udowodnij to ze jestes sliczna :D a ja ci udowodnie ze jestem madry hehe :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Liwia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Liwia »

DavidFx pisze:Liwia udowodnij to ze jestes sliczna :D a ja ci udowodnie ze jestem madry hehe :p
Jeśli taki jesteś mądry jak ja śliczna to z grzeczności teraz zamilknę :lol:
Znowu troluję, przepraszam :oops:
act to make a impact

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

Edek wykres z piątku płaska korekta chyba uderza w pomarańczową strefę
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Na S&P nie przeszli kreski Karnaka :mrgreen:
The only way is up

Awatar użytkownika
AdamG
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamG »

shogomad pisze:
ArnoldK pisze:na sp500 i wti ciągną na wykończenie, spokojnie. do piątku s będą zarobione
zadałem sobie trud i odszukałem piątkowe wróżby :

RIP zawodnicy z S na ropie od Piątku czyli od jakichś 48$....tak daytraderzy zamieniaja sie w inwestorów długoterminowych :roll: :shock:
chapeau bas, mnie dupsko boli, czuje się własnie r...chany przez WTI. Chciałoby się napisać WTF...no ale tak się kończą zabawy w zaklinanie trendu:)

Zablokowany