Pablo: ja od tygodnia gram na real w AM stomperem na TF M15, zyski są:D:D, mam konto z depo początkowym 350$ i gdybym nie zaczął kombinować z M5 miałbym 430$. Lot ustawiony na 0,1, trochę ryzykownie, ale traktuje te konto jako poligon.
Według mnie system ma zajebisty potencjał do gry na real. Dlaczego? Ponieważ ustawia rozsądne StopLoss, przynosi niezłe zyski, nie jest jakimś gridem

:D:D, który robi 50% w jeden dzień i w tak samo krótkim czasie traci.
Dlatego Pablo, nie ma co czytać opinii, że skalpowanie jest bee bo coś tam, tylko zarzucić system na real i patrzeć co się dzieje. Według mnie puki co wszystko idzie w dobrą stronę, jak pokombinujemy trochę z kanałem powinno być lepiej.
stawisz1: obadałem dlaczego system gra dobrze akurat na EURGBP. Wrzuć sobie kanał stompera np. na GBPJPY. Cena zawsze jest albo poza kanałem, albo wybija się z niego co chwilę. Wniosek, trzeba zastosować kanał z buforami dynamicznymi, wtedy cena w większości czasu jest w kanale i stomper może sobie tam spokojnie działać. Pozatym dla Ciebie również szacun za podrzucenie dobrej koncepcji.
Pozdrawiam wszystkich.