Stomper
Korzysta ale wyjatkowo rzadko. Tej nocy zaliczylo 2 TP na demie na 11 pozycji (2 SL).raidman pisze:kiker no co ty
Nie ustawiłbym takiego ryzyka nawet na depo 100zł
Muszę prześledzić transakcje i zobaczyć jakie SL było by dobre ...
Co do TP to nic nie da się zmienić, to jest skalper i nie korzysta z TP.
Pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dobra, zarzuciłem koledzy kilkadziesiąt testów i żeby rozsądnie ustawiać TP i SL wyszło mi coś takiego:
TP 13
SL 15
i uwaga MPV wychodzi ładnie przy 1 oraz 3
Jeśli ktoś załatwi porządne dane przynajmniej rok wstecz to powtórzę te testy na dłuższym okresie, u mnie niestety porządne dane zaczynają się od 8 sierpnia 2008 a dla mnie 500 prób to za mało
TP 13
SL 15

Jeśli ktoś załatwi porządne dane przynajmniej rok wstecz to powtórzę te testy na dłuższym okresie, u mnie niestety porządne dane zaczynają się od 8 sierpnia 2008 a dla mnie 500 prób to za mało

Trejder jest jak cymbał - musi grać 

twoje ustawieniaraidman pisze:Dobra, zarzuciłem koledzy kilkadziesiąt testów i żeby rozsądnie ustawiać TP i SL wyszło mi coś takiego:
TP 13
SL 15
podzielone na lata
nie chce nawet wnikac w wyniki z 2006r. W 2005r. podobnie bylo.
Czy ktos moglby dodac ta opcje z MaxTrades?
edit: risk jest na 20%. ale to nie zmienia ogolnego wniosku...
Jestem tez ciekaw wyniku gdyby EA nie zamykalo przedwczesnie pozycji a jedynie po osiagnieciu TP lub SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
powiedzialbym, ze jest mistrzem do 2006r. kiedy to robi miliony (juz wiadomo kiedy powstawalraidman pisze:Dzięki za test
System jest mistrzem backtestóww realu już nie bardzo

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Raposo ja nie wierze w te dane sprzed kilku lat:) Według mnie one są uproszczone i dlatego tak to ładnie wygląda. Sprawdzałem też ręcznie dane sprzed roku i co broker to inny wykres... co jakiś czas różnią się świeczki nawet o kilkanaście pipsów... Nie wiem czy wierzyć takim danym, najlepiej wpłacić małe depo i puścić na realu przy małym MPV i zobaczyć co będzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Trejder jest jak cymbał - musi grać 

Znalazłem ostatnio EA który w testerze strategi wypada dosc dobrze do pewnego momentu kiedy zaczyna wszystko wysprzedawac i zeruje konto .Ktos chyba juz zamiescil gdzies tego EA na forum , ale nie moge go znalesc .Moze ktos potrafi rozłozyc go na czesci pierwsze i sprawdzic dlaczego w pewnym momencie zeruje konto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.