Konto dla początkującego

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jackub

Re: Konto dla początkującego

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Arktik pisze: ps. nick taki, bo chcę kiedyś pojechać do Arktyki, no i mam nadzieję, że Forex mi w tym pomoże.
Hmmm, Arktyka.... Spędziłem tam troche czasu, na Svalbardzie, i po przygodzie z misiem, biały niedźwiadek został moim avatarem .....
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Arktik pisze:Dziękuję za odpowiedź. Nie Piotr Surdel :) Zacząłem od Szkoły Giełdowej w Warszawie, taki dwudniowy kurs, trochę przez przypadek. Potem podstawy na Onecie i książka Krzysztofa Kochna - Forex w Praktyce. Grać zacząłem dopiero jak przeprowadziłem się do UK. Easy Forex wybrałem między innymi dlatego, że mają biuro w Londynie. Co do Admiral Market to słyszałem niepochlebne opinie. O tu np: http://www.bankier.pl/forum/temat_re-os ... 16842.html
Uważam się za początkującego bo ciągle pracuje i nie mogę poświęcić zbyt wiele czasu na grę. Co gorsza pracuje w firmie IT z danymi osobowymi i nie wolno nam używać żadnej elektroniki, mogę na telefonie sprawdzić co się dzieje tylko na przerwie. Mógłbym wpłacić większą kwotę, ale to też bariera psychologiczna. Wiem, że na forum są też osoby z UK, chętnie wysłucham sugestii.
A to wybacz - tak skojarzyłem, bo Surdel promował Forex.com i wspomagał się przykładami z ich platformy, a firma jest u nas praktycznie nieznana :).
Te opinie są z przed 5 lat i faktycznie sam też z nimi miałem niezłe przeprawy. Ponoć trochę się poprawili chociaż te kilka lat na pewno nikomu ich bym nawet nie zasugerował.

Prawdą jest też, że o każdym brokerze znajdziesz niepochlebne opinie (o Easy M. też jest ich sporo), będzie ich tylko różna ilość i o różnym charakterze - trzeba zatem przeanalizować na ile ktoś pisze prawdę i jak bardzo poważny był problem ;). Z racji, że jesteś początkujący to będziesz miał z tym problem ale z drugiej strony z uwagi na niewielki depozyt nie masz za dużego pola manewru...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Arktik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arktik »

jackub pisze: Hmmm, Arktyka.... Spędziłem tam troche czasu, na Svalbardzie, i po przygodzie z misiem, biały niedźwiadek został moim avatarem .....
Pozdrawiam...
Pozazdrościć. Może kilka słów o przygodzie misiem? Ja chciałem polecieć tam repliką historycznego samolotu na Nową Ziemię i Morze Barendsa, ale budowa repliki kosztuje. Myślę, że jak się uda pojechać na wycieczkę śladami pradziadka i zrobić z tego jakiś materiał to będzie już coś. Ale dość of topik. Jak ktoś chciałby wiedzieć więcej to niech da znać wyślę linka do strony projektu na priv.

raposo

Dzięki. Co do brokera to wiem, że każdy ma coś za uszami. Standardem chyba jest zamykanie TP za wcześnie lub wcale, SL za to ochoczo. Na EasyForex przynajmniej tak praktykują. Mnie interesuje taki broker który po pierwsze jest bezpieczny tzn. wypłaci jeżeli się zarobi, a dodatkowo by miał biuro w UK , był regulowany przez FCA, by serwery się nie zawieszały jak coś się dzieje. Easy działa świetnie, bez zawieszeń, tylko te 3 pipsy na Edku (w reklamie piszą że 1.8). Wypłaty powolne ale są. Może jednak dalej z nimi, przynajmniej ich znam. Z czasem zawsze można zmienić. Myślałem, że ktoś z UK się odezwie. A tak już ogólnie to znalazłem taką stronkę: http://www.ukforexawards.com/winners/
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Arktik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arktik »

a teraz czytam taki artykół http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 88179.html
dlatego mam obawy z wyborem brokera i wolę się oprzeć na doświadczeniu innych którzy już handlują od dłuższego czasu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Arktik pisze: raposo

Dzięki. Co do brokera to wiem, że każdy ma coś za uszami. Standardem chyba jest zamykanie TP za wcześnie lub wcale, SL za to ochoczo. Na EasyForex przynajmniej tak praktykują.
No akurat to o czym piszesz to najczęstsze błędy początkujących wynikające z pewnej niewiedzy, a nie grzeszki brokerów ;). Oni mają bardziej wyrafinowane sztuczki.
Arktik pisze:Mnie interesuje taki broker który po pierwsze jest bezpieczny tzn. wypłaci jeżeli się zarobi, a dodatkowo by miał biuro w UK , był regulowany przez FCA, by serwery się nie zawieszały jak coś się dzieje. Easy działa świetnie, bez zawieszeń, tylko te 3 pipsy na Edku (w reklamie piszą że 1.8). Wypłaty powolne ale są. Może jednak dalej z nimi, przynajmniej ich znam. Z czasem zawsze można zmienić. Myślałem, że ktoś z UK się odezwie. A tak już ogólnie to znalazłem taką stronkę: http://www.ukforexawards.com/winners/
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi :)
Nie znam tych nagród i nie wiem na jakiej podstawie zostali wyłaniani zwycięzcy więc bardzo ciężko ocenić czy ten ranking jest cokolwiek wart.
Jeśli ja miałbym wybrać brytyjskiego brokera z biurem w Londynie do tak małego depozytu to wybrałbym właśnie Admirala lub FxPro UK.

Co do artykułu na money.pl to sprawa jest o wiele bardziej złożona i bardzo nietypowa. Zdarzają się różne, ekstremalne sytuacje raz na jakiś czas w każdym aspekcie życia, a i tak dowiadujemy się tylko o części, która jest nagłaśniana.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Właśnie jackub, dajesz tą opowieść o niedzwiedziu, też jestem ciekawy :)

jackub

Pablo90 pisze:Właśnie jackub, dajesz tą opowieść o niedzwiedziu, też jestem ciekawy :)
Nic w sumie takiego, oszczędził mnie i tyle, może dlatego że z tydzien nie myłem nóg....

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Udawałeś zdechlaka?

jackub

Pablo90 pisze:Udawałeś zdechlaka?
Spalem, a on rozwalił namiot i mnie nie zjadł....

asia90
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: asia90 »

raposo pisze:
Arktik pisze: raposo

Jeśli ja miałbym wybrać brytyjskiego brokera z biurem w Londynie do tak małego depozytu to wybrałbym właśnie Admirala lub FxPro UK.

Na fx pro bym nie grała, za dużo opinii o tym, że nie da się zamknąć zyskującej pozycji. I są na Cyprze

ODPOWIEDZ