DayTrading: Piątek 20.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
EUR PLN - czy to nie jest zagrywka pod RGRa ?
Prawe ramię na wysokości lewego
jak edek ma spadać umacniać się do EURo to i złotówka powinna na tym skorzystać
Prawe ramię na wysokości lewego
jak edek ma spadać umacniać się do EURo to i złotówka powinna na tym skorzystać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
@moneymaker,
Nie mogę odpowiedzieć na twoją PW, skoro masz zablokowane odpowiedzi.
Nie mogę odpowiedzieć na twoją PW, skoro masz zablokowane odpowiedzi.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
shogomad pisze:czy to już nie przegrał popyt ?ConsiliumFX pisze:Aktualna sytuacja na EUR/USD i walka w ważnym miejscu 1.1230.
Pasowało by Ed w dół , Dax w góre...tylko co z ropą też by musiała w dół, a nie wygląda
Czyżby sytuacja miała być odmienna Ed w górę, Dax w dół

Ładna świeca H4 na SP się rysuje
- fx-technik
- Fanatyk
Kilka generalnych spojrzeń na Edka:
Tylko, że nie koniecznie dzisiaj, więc wtedy nie w tym tygodniu.
No i teraz wchodzi w grę typowa budowa świecy, czyli knoty.
Knot dolny świecy W1 tego tygodnia, plus potencjalny knot górny przyszłego.
Zapewne Bemowo1 na tym bazuje swoje L.
Co też może sugerować takie spojrzenie, jeżeli ten Pivot się by obronił. Z perspektywy D1: To mi raczej wygląda na powtórkę z rozrywki, kolejna noga w dól.
Tyle, że być może zmyłka do góry...?
To spojrzenie sugeruje, że jeszcze z 120 - 150+ Pips w dół.Tylko, że nie koniecznie dzisiaj, więc wtedy nie w tym tygodniu.
No i teraz wchodzi w grę typowa budowa świecy, czyli knoty.
Knot dolny świecy W1 tego tygodnia, plus potencjalny knot górny przyszłego.
Zapewne Bemowo1 na tym bazuje swoje L.
Co też może sugerować takie spojrzenie, jeżeli ten Pivot się by obronił. Z perspektywy D1: To mi raczej wygląda na powtórkę z rozrywki, kolejna noga w dól.
Tyle, że być może zmyłka do góry...?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 11:27 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
@ Dadas W1
Wszyscy maja jakąś tam koncepcje co do edka, podaja poziomy i zasiegi.....i wtedy Dadas wrzuca swoje weekly i wszystko szlag trafia
@ DAX
To 9900 coś sie broni, nie wszystko stracone ale rozpoczynam prace NAD SCENARIUSZEM SPADKOWYM
tak na wszelki wypadek jak by po wejściu USA jednak nie było by nowego szczytu 
@ EDEK
Tam nie ma jeszcze żadnych rozstrzygnięć
Wszyscy maja jakąś tam koncepcje co do edka, podaja poziomy i zasiegi.....i wtedy Dadas wrzuca swoje weekly i wszystko szlag trafia

@ DAX
To 9900 coś sie broni, nie wszystko stracone ale rozpoczynam prace NAD SCENARIUSZEM SPADKOWYM

@ EDEK
Tam nie ma jeszcze żadnych rozstrzygnięć
Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
typowe przebicie wsparcia, retest, a w1 na edku puści trzecią ,świecę czerwoną z rzędu i tyle...życzenia czasem się sprawdzają, ale tylko czasem
typowe przebicie wsparcia, retest, a w1 na edku puści trzecią ,świecę czerwoną z rzędu i tyle...życzenia czasem się sprawdzają, ale tylko czasem

Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 11:38 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fx-technik
- Fanatyk
Jak ktoś gra metodą na fuksa z małym SL, relatywnie do potencjalnego TP, to będzie brał L, bo "okazja" jest.shogomad pisze:Wszyscy maja jakąś tam koncepcje co do edka, podaja poziomy i zasiegi.....i wtedy Dadas wrzuca swoje weekly i wszystko szlag trafia
Jak ktoś rozumie rynek i co ni rządzi, to się zastanowi.
A, jak ktoś dobrze rozumie mechanikę wykresu, to po prostu będzie mierzył. Ostatnia konsola D1, to wczorajszy dzień.
Teraz można grać PA Intraday względem tej konsoli.
DAX
Nie chcę się mądrować, bo "za krótki" jestem, ale na moje oko S do poziomu 9780, miejsca gdzie wczoraj próbowano przebitkę. Jak się to uda - to dalej już nie wiem dokąd może pójść rynek... konsekwentnie celuje w 9500, ale mogę (mam prawo) się mylić
Najlepszego przy piątku
Nie chcę się mądrować, bo "za krótki" jestem, ale na moje oko S do poziomu 9780, miejsca gdzie wczoraj próbowano przebitkę. Jak się to uda - to dalej już nie wiem dokąd może pójść rynek... konsekwentnie celuje w 9500, ale mogę (mam prawo) się mylić

Najlepszego przy piątku

"Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B, wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie"
- fx-technik
- Fanatyk
Wszystko się zgadza, tylko włóż ten swój wywód w ramy odniesienia.Farciarz pisze:Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
Jeżeli S, to gdzie SL i gdzie TP?
Wtedy mniej doświadczeni będą wiedzieli co masz na myśli.
Bo, dzisiaj możemy zobaczyć 1.128 - 1.13, i twoja opinia temu nie przeszkodzi.
Ani też żaden wydumany poziom...
slav_ko pisze:DAX
Najlepszego przy piątku
nigdy nie będzie tak jakbyśmy tego chcieli

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!