mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

rem
Gaduła
Gaduła

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: rem »

@ forexsowicz91
Ta... Jest taka informacja na ich stronie, chyba od początku istnienia strony, ale biorąc pod uwagę dzisiejszą awarię, gdzie kwotowania zamarły, gdy pojawił się "problem z dostawcą płynności" :!: , należałoby wysunąć wniosek, że coś jest nie tak , jak piszą na stronie.
Wygląda to tak, jakby mForex był brokerem STP podłączonym do jakiegoś brokera ECN.

Mam nadzieję, że przedstawiciel brokera udzieli nam informacji co się stało, dlaczego nie było kwotowań foreksowych i jakim brokerem jest faktycznie mForex ?

Awatar użytkownika
PokrzywdzeniNaForex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PokrzywdzeniNaForex »

Płynności u mForex jak zwykle brak tylko czekac aż znowu porobią ludziom debety po parę milionów złotych na kontach i będa mówić, że to wina traderów bo przeciez zgodnie z regulaminem to trejderzy zawsze ponosza odpowiedzialność za to że zabrakło płynności :roll:

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

A mi BOSSA chodzi bez problemu. Cały czas jest płynność :lol:

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

mForex bedzie wysyłał pity pocztą czy w inny sposób je dostarczy ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

MarioDM pisze:mForex bedzie wysyłał pity pocztą czy w inny sposób je dostarczy ?
Komunikat ze skrzynki pocztowej MT4:

Szanowni Klienci,

Zachęcamy do skorzystania z otrzymania PITu drogą elektroniczną. Aby zrezygnować z formy papierowej PITu 8C za rok 2015, prosimy o zalogowanie się do strefy Mój FX na stronie mForex.pl oraz zaakceptowanie 'Oświadczenia PIT elektroniczny' (zakładka PIT) najpóźniej do 31.01.2016 r..

W przypadku posiadania więcej niż jednego rachunku inwestycyjnego w Domu Maklerskim mBanku, akceptacja stosownego Oświadczenia na przynajmniej jednym z nich jest wystarczająca. Osoby które w roku ubiegłym wybrały opcję otrzymania PIT drogą elektroniczną, nie muszą ponownie składać oświadczenia w tej sprawie.

Informacja Podatkowa PIT-8C za rok 2015 w wersji elektronicznej będzie udostępniona: 1 lutego 2016 r. po godz. 12:00 – dla wniosków złożonych przez Klienta od dnia 25 do 31.01.2016 roku

Rezygnacja z PITa w wersji elektronicznej po odpowiednio 31 stycznia będzie dotyczyła kolejnego roku podatkowego.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jeśli nie zaznaczyłeś do 31.01.2016, że chcesz wersję elektroniczną, dostaniesz PIT-a pocztą.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

RobertK pisze:
Jeśli nie zaznaczyłeś do 31.01.2016, że chcesz wersję elektroniczną, dostaniesz PIT-a pocztą.
Dzięki za info. Nie korzystam od ponad roku z rachunku mForex i co gorsze nie pamiętam nr rachunku więc nawet nie mogę się zalogować.
Własnie zerknąłem na strone logowania do mForex i google zapamiętał mój login i hasło. Okazuje się, że Pit jest do pobrania. Ergo musiałem wybrać taką opcję w zeszłym roku.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

Mam problem z smart order nie działa mi po włączeniu zawiesza mi się platforma i muszę ją wyłączać przez menadżera
próbowałem również ponownej instalacji nic z tego czy na smart order ma wpływ np java lub inne dodatkowe aplikacje?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hmmm... Na to pytanie Ci nie odpowiem ale może spróbuj inaczej. Zainstaluj MT4 bez Smart Orders i doinstaluj je osobno. Może to właśnie przy instalacji się coś "psuje". Jeśli nie pomoże to jutro postaram się dowiedzieć w czym jeszcze może być rzecz...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

jeszcze raz usunąłem wszystkie dane z kompa dotyczące platformy i po ponownej instalacji narazie działa
dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rusza duży projekt edukacyjny mForex. AkademiaFX - to 3 semestry szkoleń on-line składających się łącznie z kilkudziesięciu godzin wykładów prowadzonych głównie przez Pawła Śliwę. Za darmo.
Zapisy: http://www.mforex.pl/AkademiaFX/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ