mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Janus
Gaduła
Gaduła

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Nowa oferta może i tak, ale mi na mForex wszystkie szablony wycięło z ekranu, chociaż są w historii ale nie ma ich na ekranie i nie otwierają się jeden obok drugiego

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Janus pisze:Nowa oferta może i tak, ale mi na mForex wszystkie szablony wycięło z ekranu, chociaż są w historii ale nie ma ich na ekranie i nie otwierają się jeden obok drugiego
Z ekranu. A miałeś je zapisane jako pliki? Może wystarczy ponownie załadować? Zobacz też z ciekawości czy działają na innym MT4, a tego spróbuj uruchomić z uprawnieniami administratora... Trzeba pokombinować ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Szczerze odradzam nowe CDF tragedia, rozpacz i zgrzytanie zębów. Notowania ropy od godziny śledzę na stronie Bloomberga bo WTI.f jeszcze nie odpaliło. Nowe CDF to doskonały przykład tego że nie warto poprawiać tego co działa.
Więc wygląda to na obecną chwilę dość ponuro bo pary też kuleją.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

kapart pisze:Btw w Smart Orders można ustawić wielkość tylko na krok 0,1 lota.
Jeśli ktoś dalej ma taki problem to wystarczy zaktualizować Smart Orders i pojawi się wtedy 0.05.
blacha pisze:Szczerze odradzam nowe CDF tragedia, rozpacz i zgrzytanie zębów. Notowania ropy od godziny śledzę na stronie Bloomberga bo WTI.f jeszcze nie odpaliło. Nowe CDF to doskonały przykład tego że nie warto poprawiać tego co działa.
Więc wygląda to na obecną chwilę dość ponuro bo pary też kuleją.
Zmienił się instrument bazowy (na kontrakty futures), stąd zmiana godzin notowań. Szczegóły są przedstawione w specyfikacji:
http://www.mforex.pl/Media/Default/Spec ... ntow-1.pdf

Nie wiem jeszcze jak egzekucja czy spready, bo nie zdążyłem tego wybadać ALE brak punktów swapowych to raczej zmiana na lepsze ;). Tym bardziej jeśli ktoś planuje grać na ropie długoterminowo, co wcale nie wydaje się obecnie złym pomysłem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Albo mi się wydaje albo wycofano wszystkie instrumenty oparte o "cash" (brak notowań z dnia dzisiejszego np. dla DE30). Osoba z infolinii zapewniała mnie, że zostaną. Jeśli faktycznie wycofano, to wtedy to oznaczało te megiczne słowo "rolowanie pozycji".

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Dokładnie, ani słowa ale czas na DAX opartym o cash zatrzymał się w piątek :)

-- pn 18-01-2016, 20:42 --

Otrzymałem informację od support'u, że wycofali wszystkie instrumenty oparte o cash.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Wti.f była normalnie rolowana tydzień temu więc nie wiem czy to taka zaleta przy L. Co do opóźnienia to raczej wątpliwa to pociecha.
No i te kwotowania na ropie różnica prawie 2 dolarów. Trzeba szukać nowego broka na CDF.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

blacha pisze:Wti.f była normalnie rolowana tydzień temu więc nie wiem czy to taka zaleta przy L. Co do opóźnienia to raczej wątpliwa to pociecha.
No i te kwotowania na ropie różnica prawie 2 dolarów. Trzeba szukać nowego broka na CDF.
Ale w rolowaniu doliczają Ci (na plus lub na minus w zależności od ceny) tylko różnicę w kursach między nową a starą serią kontraktów. Nie płacisz za codzienne przetrzymywanie pozycji więc przy grze długoterminowej to niewątpliwie zaleta. Ostatnio jeden z brokerów wykonał odwrotny ruch, czyli właśnie wprowadził swapy na ropie, aby zredukować ilość traderów, którzy zaczęli kisić L na ropie.

Różnica jest w kwotowaniach, bo zmienił się instrument bazowy i na to siły nie ma. Akurat bardziej na CFD cashowych mamy większą wolną amerykankę... Ale to prawda, że jak "nie pasuje" to "nic na siłę".

Ja postaram się w tym tygodniu pomierzyć średnie spready na najpopularniejszych instrumentach i zobaczymy jak faktycznie będą się kształtować koszty transakcyjne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

raposo pisze:
blacha pisze:Ja postaram się w tym tygodniu pomierzyć średnie spready na najpopularniejszych instrumentach i zobaczymy jak faktycznie będą się kształtować koszty transakcyjne.
Spread średni w przypadku CFD, które oferowane są przez Market Makera, jest wprowadzający w błąd.
Dla DE30.f spread dynamicznie skacze pomiędzy 1,2 a 3,0 pipsa. Można wyliczyć średnią z tych wartości na 2,1 , jednak uwzględniając fakt, że handlem kieruje Market Maker (z definicji "grający" przeciwko klientowi), należałoby do tej średniej dodać jeszcze z 0,2-0,4 pipsa.

Poza tym przydałyby się kwotowania instrumentu bazowego DE30, który nawet nie musi być instrumentem transakcyjnym, aby można było tworzyć wiarygodne wykresy intraday ( dla DE30.f, gdzie codziennie występuje 10-godzinna luka, wykresy intra wyglądają kiepsko).

ODPOWIEDZ