BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

czerwinek pisze:tak sobie zajrzałem :)
bfx może i te eur/aud jest ok ale popatrz na wyższe interwały D1 i W1 i tutaj już tak różowa nie wygląda więc nie przeczę że nie ruszą w dół po tym FBO ale ważniejsze wyższe iterwały a D1 słabo się zamknęło ale powodzenia.
Chociaż ja się na longach nie znam ale z tego co patrzę są w trendzie longowym i dla mnie osobiście nie jest to mocny sygnał na sell ale pożyjemy zobaczymy, mogę się mylić choć ostatni trejd aund/nzd nieźle Ci wyszedł.
Cześc Czerwinek. Zastanawiałem się gdzie Cię wsysło :) Jak Ci idzie koszenie pipsów?
EURAUD się trzyma, jeszcze. Wiem że D1+ słabo wygląda. Trochę inaczej gram ostatnio. Stawiam na duże R a skuteczność mnie nie interesuje. EURAUD ma jeszcze dużo miejsca do góry. Ale układają się już do spadków więc próbuję załapać się od samej góry. To jest już drugie podejście. Choćby mnie z 10 razy wywalili to i tak zarobie dużo więcej. W końcu wrócą do tego ZL na dole, a nim wyżej podejdą to R będzie większe. A nawet jeśli nie to na innej parze oddadzą. Zaletą obecnej metody jest to, że umiem wyczaić kiedy szykują się do zmiany kierunku. Problem tylko z wejściem bo często przygotowują się przez kilka dni albo nawet tygodni. Gram tak dopiero od 2 miesięcy, dopuszczam jeszcze myśl że mogłem mieć farta. Ale może nie. Zrobiłem w tym okresie z małego konta całkiem fajne, ponad 1500%. :D Obym nie miał farta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Audcad L. Podobnie jak wczoraj euraud. Nie ma nic jeszcze na D1+ ale spodziewałem się odwrotu na audach, dali dośc fajnie znac że zawrucą no to L. 10 razy fbo na ZL D1. Dodatkowo były to też fbo na wczorajszym low. + kilka fbo na ostatnich H1. + kilka na niższych TFach. W sumie ze 30 :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

boski32
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: boski32 »

Tak sobie siedzę na aud/usd i takie coś mi wychodzi
na dole fbo .Aktualnie cena dojechała do ZL W1,teoretycznie powinna być teraz jazda do poziomu 0,75500, no chyba że jaszcze cena zrobi zjazd do zl D1 .Czy dobrze kombinuję

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

boski32 pisze:Tak sobie siedzę na aud/usd i takie coś mi wychodzi
na dole fbo .Aktualnie cena dojechała do ZL W1,teoretycznie powinna być teraz jazda do poziomu 0,75500, no chyba że jaszcze cena zrobi zjazd do zl D1 .Czy dobrze kombinuję
Dobrze kombinujesz tylko nie powinieneś zakładać że coś cię wydarzy. Cena jeszcze nie pokazała że idzie do góry. Patrząc na to jak zaczęli na audach tydzień to jest opcja że już ruszyli.
Nzdusd- czekam na wejście w L z małym sl z M5/M15. Jakbym wstał wcześniej to byłbym tam już z samego dołu.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Spodziewam sie zmiany kierunku na eurchf. Juz, na zl D1 albo fbo na ekstremum 1.11111.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

bfx pisze:Spodziewam sie zmiany kierunku na eurchf. Juz, na zl D1 albo fbo na ekstremum 1.11111.
Poszła wstępna eska. Oprócz tego gbpchf po fbo na ZL H4 i usdchf w trakcie robienia fbo na ostatnich szczytach + ZL W1.

boski32
Bywalec
Bywalec

używasz jeszcze dodatkowych potwierdzeń typu ciało ,knot lub jakieś formacje , czy tylko FBO i enter
na jakich parach grasz

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

boski32 pisze:używasz jeszcze dodatkowych potwierdzeń typu ciało ,knot lub jakieś formacje , czy tylko FBO i enter
na jakich parach grasz
Obserwuje 28 par, mieszanka eur, usd, gbp, chf, cad, aud, nzd i jpy. Głównym potwierdzeniem jest korelacja. Załóżmy, że eurusd ma lecieć w dół. Żeby się to stało to albo eur musi się osłabiać albo dolar umacniać. Jeśli eur ma lecieć to spadnie również na innych parach, analogicznie dolar. Czyli potwierdzenia spadku eurusd dostaje np na eurusd, euraud, gbpusd, usdchf... Ja czekam aż eur ustawia się do spadków i jednocześnie usd do wzrostów.
Jeżeli chodzi o analizę pojedynczego wykresu to za każdym razem jest to coś innego. Staram się zrozumieć co kombinują. Interesujesz się już jakiś czas ZL, powinieneś już wiedzieć, że ruch ceny jest manipulowany. W celu oskubania leszczy i karpi. Ja szukam tej manipulacji. Jedną z nich jest FBO, dlatego tu pisze.
Samo FBO i enter nie przejdzie. ZL wymaga zrozumienia. Obczaj screen, zaznaczyłem kilka punktów które mogą pomóc Ci odgadnąć czy robią fbo czy nie.

Te pary z chf cofnęły brzydko. Wywaliłem i jutro będę ponawiał jak coś.

boski32
Bywalec
Bywalec

No właśnie Zl wymaga zrozumienia ,ciekawy ten skreen dałeś i generalnie wszystko zaznaczyłbym podobnie ,tylko co dla ciebie jest potwierdzeniem wejścia np w tym momencie co wchodziłaeś
po fakcie teraz widzę fbo na d1 a na m5 zl i enter tak to powinno wyglądać

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Sam sobie odpowiedziałeś. Tylko powinno się zaczekać aż ta D1 się zamknie, wtedy masz potwierdzone FBO i wtedy szukać wejścia na niższych TF. Ja próbuje wchodzić w momencie robienia FBO. Po prostu się go spodziewam. Schodzę na M5-H1 i patrze co robią. Nie jestem jeszcze pewien czy jest to najlepszy pomysł. Dostaje za dużo stopów. Niby duże R nadrabia ale może się to kiedyś źle skończyć.
Moje euraud już nie wygląda ciekawie. Wczoraj wyglądało że ruszy. Ale coś nie chce. Zazwyczaj po FBO powinni dość szybo ruszyć. A tu się zatrzymali.

ODPOWIEDZ