Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

hej zapraszam nowicjuszy do tematu, napewno pomoze uniknac straty wlasnych pieniedzy, pozdrawiam poczatkujacych, kazdy kiedys zaczynal http://forex-nawigator.biz/forum/no-dep ... 27947.html
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Elhape
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elhape »

Witam
mam problem z platformą MT4 , mianowicie za każdym razem jak ją uruchamiam muszę od nowa klikać widok i dodawać paski z narzędziami i inne okna , wcześniej tak nie było więc pewnie coś nieświadomie przestawiłem , malunki na wykresie się nie kasują problem mam tylko z paskami . Może ktoś wie co mam źle ustawione ??
Obrazek

lukchar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lukchar »

Witam, zaczynam grac na kontach demo na plus500 i nie rozumiem o co chodzi z margin call i z depozytem obowiązkowym. Zainwestowalem cale wirtualne pieniądze i kurs spadal w dol, za pare godzin sprawdziłem i stracilem wszystko bo kurs spadal i depozyt obowiązkowy był zbyt niski. Przepraszam, ale nie mam polskich znakow na laptopie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Elhape pisze:Witam
mam problem z platformą MT4 , mianowicie za każdym razem jak ją uruchamiam muszę od nowa klikać widok i dodawać paski z narzędziami i inne okna , wcześniej tak nie było więc pewnie coś nieświadomie przestawiłem , malunki na wykresie się nie kasują problem mam tylko z paskami . Może ktoś wie co mam źle ustawione ??
Uruchom MT4 z uprawnieniami administratora.
lukchar pisze:Witam, zaczynam grac na kontach demo na plus500 i nie rozumiem o co chodzi z margin call i z depozytem obowiązkowym. Zainwestowalem cale wirtualne pieniądze i kurs spadal w dol, za pare godzin sprawdziłem i stracilem wszystko bo kurs spadal i depozyt obowiązkowy był zbyt niski. Przepraszam, ale nie mam polskich znakow na laptopie.
Chyba wszystko się wyjaśni jak to przeczytasz ;)
http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... ieczajacy/
http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... -stop-out/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Elhape
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elhape »

raposo pisze: Uruchom MT4 z uprawnieniami administratora.
Niestety nic to nie zmienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Elhape pisze:
raposo pisze: Uruchom MT4 z uprawnieniami administratora.
Niestety nic to nie zmienia.
A spróbuj z MT4 innego brokera. Jeśli problem zniknie to loguj się tam na konto swojego brokera i z głowy ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
graczpospolity
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: graczpospolity »

Z braku innej możliwości uwiarygodnienia mojego adresu chciałbym przesłać brokerowi wyciąg z konta. Czy zakrywanie danych dotyczących wielkości środków, wpłat i wypłat nie stanowi w tym wypadku problemu dla broka? Bądź co bądź nadal widoczne będą dane personalne i adres.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graczpospolity pisze:Z braku innej możliwości uwiarygodnienia mojego adresu chciałbym przesłać brokerowi wyciąg z konta. Czy zakrywanie danych dotyczących wielkości środków, wpłat i wypłat nie stanowi w tym wypadku problemu dla broka? Bądź co bądź nadal widoczne będą dane personalne i adres.
Na ogół nie ma z tym problemu. Najwyżej powie, że zakryłeś za dużo i poprosi o inną wersję ale dane "wrażliwe" raczej są tu dla niego nieistotne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

daiglu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: daiglu »

jestem początkującym i mam pare pytań :

1.Czy zdarzają się sytuacje ,że broker oszukuje na bardzo zyskownych pozycjach ,które klient otworzył np.2 lata temu np.
otwiera 10 lotów na akcje XYZ za 100PLN
czyli teoretycznie na 100 000 PLN
depozyt powiedzmy 25% czyli 25 000 PLN
kurs rosnie na 800 PLN

czyli zarabia 700 000 PLN minus SWAP ,ale cenę 800 PLN osiąga po 2 latach od otwarcia pozycji

czy broker może w jakiś sposób oszukać klienta ,coś wymazać z rachunku ,czy słyszeliscie o jakichkolwiek problemach ?

2.Kto traci na takiej operacji ?
na akcjach jeżeli ktoś kupi akcje za 100 i przytrzyma do 800 to wiadomo kto sprzedał za 100 ,kto kupił za 100 i kto kupił i sprzedał za 800
na forexie nie wiem kto traci na takiej pozycji jezeli ja zarabiam ?
kupuję te 10 lotów na akcje XYZ i trzymam do 800 PLN ,ale na tych akcjach jest tylko mozliwość zajęcia długich pozycji ,to nie rozumiem kto na tym straci ,gdyby były krótkie to OK ,ale bez krótkich nie kumam ?
na waluty część zajmuje długie,część krótkie pozycje ,ale jak tylko można zająć długą i kurs rośnie TO KTO TRACI ?

rafal081
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal081 »

Dlaczego nie działają niektórzy brokerzy na MetaTrader 5 ?

ODPOWIEDZ