Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Chcę pobrać bezpłatne narzędzie do składania i zarządzania zleceniami oczekującymi ze strony MQL5, ale coś blokuje pobieranie, chyba ustawienia przeglądarki. Czy ktoś mógłby pobrać ten plik i zamieścić tutaj?
https://www.mql5.com/en/market/product/10332
https://www.mql5.com/en/market/product/10332
@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
Otwierasz Terminal, zakładka Rynek, w polu wyszukaj wpisujesz nazwę i pobierasz.
Otwierasz Terminal, zakładka Rynek, w polu wyszukaj wpisujesz nazwę i pobierasz.
Dziękuję za wskazówki, robiłem tak właśnie, problem w tym że po kliknięciu w przycisk download kompletnie nic się nie dzieje. Na ich forum jest kilka wątków gdzie użytkownicy mają ten sam problem, ale nikt nie podał rozwiązania.JAC84 pisze:@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
-- Dodano: pn 28-03-2016, 0:56 --
Już ok, pobrałem ea przez platformę innego brokera bez problemu.fxrest pisze:Dziękuję za wskazówki, robiłem tak właśnie, problem w tym że po kliknięciu w przycisk download kompletnie nic się nie dzieje. Na ich forum jest kilka wątków gdzie użytkownicy mają ten sam problem, ale nikt nie podał rozwiązania.JAC84 pisze:@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
Cześć,
Szukam indykatora który odwracałby nam na wykresie walutę bazową z kwotowaną (czyli np. pokazywał kurs usd/eur).
Jeśli ktoś zastanawia się po co mi taki fant, to stwierdziłem po prostu że dużo wygodniej gra mi się na spadki - po prostu wizualnie lepiej czuję ten rodzaj ruchu i nic na to nie poradzę
Zastanawiam się, czy znalazłby się indyk który ułatwi mi życie, czy musiałbym w tym celu obracać ekran do góry nogami, co jest dość niepraktyczne 
Szukam indykatora który odwracałby nam na wykresie walutę bazową z kwotowaną (czyli np. pokazywał kurs usd/eur).
Jeśli ktoś zastanawia się po co mi taki fant, to stwierdziłem po prostu że dużo wygodniej gra mi się na spadki - po prostu wizualnie lepiej czuję ten rodzaj ruchu i nic na to nie poradzę

Czesc
ma ktos moze wskaznik ktory monitoruje otwarta pozycje, tzn, wyswietla ile pips na + lub - , oraz ile to % kapitalu ?

-
- Gaduła
Rozumiem że nikt nie jest mi w stanie pomóc??forexkiller pisze:Witam, po przerwie, zakupie nowego komputera i ogólnym odpoczynku czas wrócić do forexu.
W platformach coś się pozmieniało i niektóre wskaźniki których używałem teraz nie chcą działać.
Korzystam z MT4.
Wskaźniki których potrzebuję to:
1. SupDem- Do rysowania stref SD
2. pipware minichart- do pokazywania po prawej stronie ekranu świeczek z różnych TF'ów
3. Wskaźnik który na tle świeczek H1 pokazuje np jedną H4 czyli łączy na TF H1 4 świeczki i pokazuje ją na tle czterech świeczek H1.
4. Market Panel Display Controller- Chyba tak to szło, w lewym górnym rogu pokazuje spread, czas do końca świeczki itp.
5. Wskaźnik RSI z kolorami który widać na SS dołączonym w załączniku.
6. Wskaźnik pokazujący w formie prostokątów kolory świeczek z różnych TF.
7. Wskaźnik który wyświetla w postaci liczbowej i kolorowej zmiane ceny w pipsach od wczoraj, np. Na czerwono -200 gdy cena spadła 200 pipsów od wczoraj a na zielono 200 gdy cena o tyle wzosła od wczoraj.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
A samemu nie jestes w stanie znalezc ? Wszystko jest w sieci tylko trzeba poszukac.
Nie wszystko w zyciu dostaniesz odrazu na tacy
Nie wszystko w zyciu dostaniesz odrazu na tacy

-
- Gaduła
Szukałem, mam część wskaźników ale nie działają na MT4, dlatego zwróciłem się z prośbą o pomoc do Was
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
@forexkiller, MT4 cały czas ewoluuje (ciągle są nowe wersje) i część poleceń MQL przestała być obsługiwana. Niedziałające wskaźniki spróbuj ponownie skompilować i zobacz jakie błędy wyrzuci kompilator, może nie będzie potrzeba dużych zmian w kodzie.
Spotkał się ktoś ze skryptem który by część wykresu wymazywał np świeczki nocne ?.