Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
fxrest
Bywalec
Bywalec

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Post autor: fxrest »

Chcę pobrać bezpłatne narzędzie do składania i zarządzania zleceniami oczekującymi ze strony MQL5, ale coś blokuje pobieranie, chyba ustawienia przeglądarki. Czy ktoś mógłby pobrać ten plik i zamieścić tutaj?
https://www.mql5.com/en/market/product/10332

JAC84
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: JAC84 »

@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
Otwierasz Terminal, zakładka Rynek, w polu wyszukaj wpisujesz nazwę i pobierasz.

fxrest
Bywalec
Bywalec

Post autor: fxrest »

JAC84 pisze:@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
Otwierasz Terminal, zakładka Rynek, w polu wyszukaj wpisujesz nazwę i pobierasz.
Dziękuję za wskazówki, robiłem tak właśnie, problem w tym że po kliknięciu w przycisk download kompletnie nic się nie dzieje. Na ich forum jest kilka wątków gdzie użytkownicy mają ten sam problem, ale nikt nie podał rozwiązania.

-- Dodano: pn 28-03-2016, 0:56 --
fxrest pisze:
JAC84 pisze:@fxrest ten EA pobierzesz bezpośrednio przez platformę mt4.
Dziękuję za wskazówki, robiłem tak właśnie, problem w tym że po kliknięciu w przycisk download kompletnie nic się nie dzieje. Na ich forum jest kilka wątków gdzie użytkownicy mają ten sam problem, ale nikt nie podał rozwiązania.
Już ok, pobrałem ea przez platformę innego brokera bez problemu.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Post autor: Patryś »

Cześć,

Szukam indykatora który odwracałby nam na wykresie walutę bazową z kwotowaną (czyli np. pokazywał kurs usd/eur).

Jeśli ktoś zastanawia się po co mi taki fant, to stwierdziłem po prostu że dużo wygodniej gra mi się na spadki - po prostu wizualnie lepiej czuję ten rodzaj ruchu i nic na to nie poradzę ;) Zastanawiam się, czy znalazłby się indyk który ułatwi mi życie, czy musiałbym w tym celu obracać ekran do góry nogami, co jest dość niepraktyczne :D

kristoffx
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: kristoffx »

Czesc :) ma ktos moze wskaznik ktory monitoruje otwarta pozycje, tzn, wyswietla ile pips na + lub - , oraz ile to % kapitalu ?

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Post autor: forexkiller »

forexkiller pisze:Witam, po przerwie, zakupie nowego komputera i ogólnym odpoczynku czas wrócić do forexu.

W platformach coś się pozmieniało i niektóre wskaźniki których używałem teraz nie chcą działać.

Korzystam z MT4.

Wskaźniki których potrzebuję to:
1. SupDem- Do rysowania stref SD

2. pipware minichart- do pokazywania po prawej stronie ekranu świeczek z różnych TF'ów

3. Wskaźnik który na tle świeczek H1 pokazuje np jedną H4 czyli łączy na TF H1 4 świeczki i pokazuje ją na tle czterech świeczek H1.

4. Market Panel Display Controller- Chyba tak to szło, w lewym górnym rogu pokazuje spread, czas do końca świeczki itp.

5. Wskaźnik RSI z kolorami który widać na SS dołączonym w załączniku.

6. Wskaźnik pokazujący w formie prostokątów kolory świeczek z różnych TF.

7. Wskaźnik który wyświetla w postaci liczbowej i kolorowej zmiane ceny w pipsach od wczoraj, np. Na czerwono -200 gdy cena spadła 200 pipsów od wczoraj a na zielono 200 gdy cena o tyle wzosła od wczoraj.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
Rozumiem że nikt nie jest mi w stanie pomóc?? :)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

ask
Gaduła
Gaduła

Post autor: ask »

A samemu nie jestes w stanie znalezc ? Wszystko jest w sieci tylko trzeba poszukac.
Nie wszystko w zyciu dostaniesz odrazu na tacy ;)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Post autor: forexkiller »

Szukałem, mam część wskaźników ale nie działają na MT4, dlatego zwróciłem się z prośbą o pomoc do Was
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Post autor: grzegrzyw »

@forexkiller, MT4 cały czas ewoluuje (ciągle są nowe wersje) i część poleceń MQL przestała być obsługiwana. Niedziałające wskaźniki spróbuj ponownie skompilować i zobacz jakie błędy wyrzuci kompilator, może nie będzie potrzeba dużych zmian w kodzie.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: kolbi123 »

Spotkał się ktoś ze skryptem który by część wykresu wymazywał np świeczki nocne ?.

ODPOWIEDZ