Ciekawe wskaźniki do MT4
Calkiem niedawno experymentowalem z hedgingiem i starajac sie znalezc roznego rodzaju wspolzaleznosci pomiedzy 2 parami walutowymi przerobilem standardowego Stocha na Stocha pokazujacego inna dowolna pare.
W zalozeniu chcialem w jednym okienku wyswietlic zarowno Stocha dla glownej pary jak i stocha dla drugiej, hedgingowanej pary.
Nazwalem toto: ZweiteStoch...
Byc moze ktos juz to zrobil wczesniej - nie sprawdzalem, ale jesli nie... to prosze bardzo - w zalaczeniu.
Byc moze ktos, kto wierzy w mozliwosc tradingu na podstawie korelacji par da rade cos sobie z takiego nalozenia na siebie 2 stochow wyczytac?
Byc moze dla niektorych scalpermanow sygnal stocha dany przez skorelowana pare pozwoli na wczesniejsze otwarcie lub zamkniecie pozycji ?
Poniewaz inwencji to ludziom na tym forum nie brakuje, jesli ktos znajdzie ciekawe zastosowanie dla tego Stocha, czy sposob interpretacji, to bylbym wdzieczny jesli ten ktos w ramach rewanzu podzieli sie tym ze mna (z nami ?)....
Acha - jak to wrzucic na wykres ?
no ja po prostu wrzucalem zwyklego Stocha, a potem przeciagalem ZweiteStoch na to samo okienko tyle, ze w innych kolorach.......
A w ustawieniach dodatkowo wpisuje sie symbol tej drugiej pary...
pozdrawiem i zycze powodzenia,
CoVal
W zalozeniu chcialem w jednym okienku wyswietlic zarowno Stocha dla glownej pary jak i stocha dla drugiej, hedgingowanej pary.
Nazwalem toto: ZweiteStoch...
Byc moze ktos juz to zrobil wczesniej - nie sprawdzalem, ale jesli nie... to prosze bardzo - w zalaczeniu.
Byc moze ktos, kto wierzy w mozliwosc tradingu na podstawie korelacji par da rade cos sobie z takiego nalozenia na siebie 2 stochow wyczytac?
Byc moze dla niektorych scalpermanow sygnal stocha dany przez skorelowana pare pozwoli na wczesniejsze otwarcie lub zamkniecie pozycji ?
Poniewaz inwencji to ludziom na tym forum nie brakuje, jesli ktos znajdzie ciekawe zastosowanie dla tego Stocha, czy sposob interpretacji, to bylbym wdzieczny jesli ten ktos w ramach rewanzu podzieli sie tym ze mna (z nami ?)....
Acha - jak to wrzucic na wykres ?
no ja po prostu wrzucalem zwyklego Stocha, a potem przeciagalem ZweiteStoch na to samo okienko tyle, ze w innych kolorach.......
A w ustawieniach dodatkowo wpisuje sie symbol tej drugiej pary...
pozdrawiem i zycze powodzenia,
CoVal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam
To mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej
W załączeniu jest wskaźnik heiken ashi z alarmem.
Mam problem z tym wskaźnikiem, gdyż po zmianie koloru przez wskażnik sygnał dźwiękowy nie wyłącza się a bębni przez cały czas trwania trendu, nawet gdy przełączę wykres na inny interwał czasowy. Czy wiecie jak usunąć tą przypadłość. Chciałbym aby po zmianie koloru przez wskaźnik wydawał on tylko jeden sygnał dźwiękowy.
To mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej
W załączeniu jest wskaźnik heiken ashi z alarmem.
Mam problem z tym wskaźnikiem, gdyż po zmianie koloru przez wskażnik sygnał dźwiękowy nie wyłącza się a bębni przez cały czas trwania trendu, nawet gdy przełączę wykres na inny interwał czasowy. Czy wiecie jak usunąć tą przypadłość. Chciałbym aby po zmianie koloru przez wskaźnik wydawał on tylko jeden sygnał dźwiękowy.
hyperbiz pisze:Słuchajcie, potrzebuję banalnego wskaźnika - średnia (SMA) z tym, że z możliwością przesuwania jej nie tylko w poziomie (o pewną ilość okresów) ale i w pionie. Jest coś takiego dla MT4? Z góry dzięki
Witam
Może spróbuj tak:
- weź zwykłą MA (standard z MT4)
- ustaw typ SIMPLE
- w zakładce POZIOMY dodaj np. +100 lub -100 (albo ile potrzebujesz)
- w STYLACH ustaw sobie kolory (MA może być bez koloru lub w kolorze tła)
- potem OK
....... i wuala
Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........
nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale częściowo spełnia twoje założeniaPablo90 pisze:Ma ktoś może wskaźnik, który pokazuje high i low z dnia wczorajszego rozpoczynającego się od godziny podanej przez użytkownika. Dobrze by było, żeby wskaźnik nie uwzględniał danych niedzielnych.
-
- Stały bywalec