Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Calkiem niedawno experymentowalem z hedgingiem i starajac sie znalezc roznego rodzaju wspolzaleznosci pomiedzy 2 parami walutowymi przerobilem standardowego Stocha na Stocha pokazujacego inna dowolna pare.

W zalozeniu chcialem w jednym okienku wyswietlic zarowno Stocha dla glownej pary jak i stocha dla drugiej, hedgingowanej pary.
Nazwalem toto: ZweiteStoch...
Byc moze ktos juz to zrobil wczesniej - nie sprawdzalem, ale jesli nie... to prosze bardzo - w zalaczeniu.

Byc moze ktos, kto wierzy w mozliwosc tradingu na podstawie korelacji par da rade cos sobie z takiego nalozenia na siebie 2 stochow wyczytac? :)
Byc moze dla niektorych scalpermanow sygnal stocha dany przez skorelowana pare pozwoli na wczesniejsze otwarcie lub zamkniecie pozycji ?

Poniewaz inwencji to ludziom na tym forum nie brakuje, jesli ktos znajdzie ciekawe zastosowanie dla tego Stocha, czy sposob interpretacji, to bylbym wdzieczny jesli ten ktos w ramach rewanzu podzieli sie tym ze mna (z nami ?)....

Acha - jak to wrzucic na wykres ?
no ja po prostu wrzucalem zwyklego Stocha, a potem przeciagalem ZweiteStoch na to samo okienko tyle, ze w innych kolorach.......
A w ustawieniach dodatkowo wpisuje sie symbol tej drugiej pary...

pozdrawiem i zycze powodzenia,

CoVal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Wrzucam ciekawy wskaźnik pokazujący na wykresie zawarte transakcje. Podobnie jak jest to na Oanda.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

witajcie, potrzebuje pomocy. znalazlem tu swietne skrypty dotyczace zamykania pozycji z automatu. a czy ktos moze dysponuje skryptem ktory by jednoczesnie otwieral 2 zlecenie jednoczesnie,roznych instrumentow? sam nie mam pojeia jak sie pisze te skrypty dlatego prosze o pomoc:) dziekuje

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

Witam
To mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej
W załączeniu jest wskaźnik heiken ashi z alarmem.
Mam problem z tym wskaźnikiem, gdyż po zmianie koloru przez wskażnik sygnał dźwiękowy nie wyłącza się a bębni przez cały czas trwania trendu, nawet gdy przełączę wykres na inny interwał czasowy. Czy wiecie jak usunąć tą przypadłość. Chciałbym aby po zmianie koloru przez wskaźnik wydawał on tylko jeden sygnał dźwiękowy.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Słuchajcie, potrzebuję banalnego wskaźnika - średnia (SMA) z tym, że z możliwością przesuwania jej nie tylko w poziomie (o pewną ilość okresów) ale i w pionie. Jest coś takiego dla MT4? :) Z góry dzięki
[R]

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

hyperbiz pisze:Słuchajcie, potrzebuję banalnego wskaźnika - średnia (SMA) z tym, że z możliwością przesuwania jej nie tylko w poziomie (o pewną ilość okresów) ale i w pionie. Jest coś takiego dla MT4? :) Z góry dzięki

Witam

Może spróbuj tak:
- weź zwykłą MA (standard z MT4)
- ustaw typ SIMPLE
- w zakładce POZIOMY dodaj np. +100 lub -100 (albo ile potrzebujesz)
- w STYLACH ustaw sobie kolory (MA może być bez koloru lub w kolorze tła)
- potem OK

....... i wuala

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

O to chodziło, wielkie dzięki! :)
[R]

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Ma ktoś może wskaźnik, który pokazuje high i low z dnia wczorajszego rozpoczynającego się od godziny podanej przez użytkownika. Dobrze by było, żeby wskaźnik nie uwzględniał danych niedzielnych.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

Pablo90 pisze:Ma ktoś może wskaźnik, który pokazuje high i low z dnia wczorajszego rozpoczynającego się od godziny podanej przez użytkownika. Dobrze by było, żeby wskaźnik nie uwzględniał danych niedzielnych.
nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale częściowo spełnia twoje założenia

pomywacczka.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pomywacczka. »

Poszukuję wskaźnika DPO ??

Z góry dziekuję :D
STARK DEVELOPMENT ...3 x nnn ... to Gant obecnej hossy :D
Kilka set % pewne jak w banku ;-)

Zablokowany