Znać znam takie osoby ale dobrze wiedzą ile ryzykują. Kto jak lubi

Ja miałem kontrolę z US w zeszłym roku za rok 2013. Przesłałem im mailem wyciągi (statement) z MT4. Później musiałem tylko dosłać tłumaczenie pojęć aby pani z US wiedziała, co jest stratą, a co zyskiem. Od pół roku cisza w temacie, więc zakładam, że wszystko OK.immortal pisze:No wiec kwestia jest taka, ze dostalem wezwanie. Wiem, ze w razie czego powinienem miec elektroniczny zestaw transakcji. Bardziej jednak interesuje mnie to jak jest sprawdzana wiarygodnosc. Potrafie bowiem wyobrazic sobie wiele scenariuszy tego, co z takim zestawieniem da sie hipotetycznie zrobic.
Np. mam 3 rachunki u 3 brokow, ale pokazalem tylko 1, ten stratny.
Albo statement byl tylko z rachunku glownego, ale nie z subkont.
itd
Zakladam, ze mam miec wydruk papierowy, a nie przychodze z plikiem. Pytanie wlasnie co US moze z tym zrobic zeby to sprawdzic. Czy w ogole weryfikuje to w jakikolwiek sposob jesli papier nie byl wystawiony przez strone trzecia tylko sam go sobie wydrukowalem.
Haha. Żartowniś z Ciebie.Tomson pisze:Witam,
czy raty kredytu zapłacone w danym roku rozliczeniowym można zaliczyć do poniesionych kosztów uzyskania przychodu z giełdy?
Jak to w pierwszym roku straty nie mozna odliczyc? Strate zawsze mozna rozliczyc o ile nie jest ona starsza niz 5 lat, pamietajac ze w danym roku rozliczeniowm nie mozna rozliczyc wiecej niz polowe tej straty z lat ubieglych.rafal081 pisze:W pierwszym roku straty nie można odliczyć, dopiero po roku można odliczyć stratę. Niestety kosztów VPS-ów,koszty przelewów do brokera i koszt wypłat, koszt internetu nie można odliczyć. Internet można odliczyć jedynie przez 2 lata, jeżeli wcześniej nie był na ciebie zarejestrowany.