Takie typowe pierdu pierdu tralala. Masło maślane itp. Czyli słońce rankiem wschodzi wieczorem zachodzi itd.fx-technik pisze:Zrozumieć dlaczego cena rośnie i dlaczego spada.Cblondyn pisze:
Nieźle. Czyli jak cena rośnie to brać L a jak spada to S. Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Zrozumieć płynność, skąd się bierze i kiedy jej nie ma.
Zrozumieć, co faktycznie się dzieje i jak to się ma do wykresu.
Zrozumieć co musi zrobić trader bankowy, który musi władować najmniejszy pakiet ($500 Mln) w rynek.
Nie walczyć z nim, tylko robić to, co on.
I wiedzieć, kiedy wyjść.
DayTrading: Wtorek 22.03.2016
Re: DayTrading: Wtorek 22.03.2016
SL żeby łatwiej być zdyscyplinowanym. Jak przestawiasz SL czujesz ,że grzeszyszCblondyn pisze:A po co mi SL skoro widać co cena ROBI? hehe. I to w dodatku tak wysokoshogomad pisze:
Spada, nie widzisz ? Grać S. Gdzieś do 8300 a potem się zobaczy. Tylko żeby teraz S grać to duży SL strasznie potrzeba tak ponad 11600 najlepiej. Jak kogoś nie stać to pozostają mniejsze TF'y. A gdzie mam zamknąć?

Pozatym zawsze może sie zdażyć jakiś czarny ląbędź, czarny poniedziałek czy inny flash crash , lepiej mieć niż nie mieć.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie, że ty masz coś testować!Cblondyn pisze:
Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Nomenklatura się kłania.
Cena, lub rynek testuje poziomy cenowe.
Tak to się określa.
-- Dodano: 22 mar 2016, 15:10 --
Jak chcesz.Cblondyn pisze:Takie typowe pierdu pierdu tralala. Masło maślane itp. Czyli słońce rankiem wschodzi wieczorem zachodzi itd.fx-technik pisze:Zrozumieć dlaczego cena rośnie i dlaczego spada.Cblondyn pisze:
Nieźle. Czyli jak cena rośnie to brać L a jak spada to S. Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Zrozumieć płynność, skąd się bierze i kiedy jej nie ma.
Zrozumieć, co faktycznie się dzieje i jak to się ma do wykresu.
Zrozumieć co musi zrobić trader bankowy, który musi władować najmniejszy pakiet ($500 Mln) w rynek.
Nie walczyć z nim, tylko robić to, co on.
I wiedzieć, kiedy wyjść.
Więcej na twoje pytania nie odpowiem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
A gdzie ja napisałem, że to ja mam coś testować? Chyba to oczywiste, że chodzi o cenę. Cena testuje poziomy? OMG. Faktycznie szkoda, że tego wcześniej nie wiedziałem hehefx-technik pisze:Nie, że ty masz coś testować!Cblondyn pisze:
Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Nomenklatura się kłania.
Cena, lub rynek testuje poziomy cenowe.
Tak to się określa.

Czy jest tu ktoś kto sądzi ,ze edek spadnie w tym roku poniżej 1.05 ????
To wybiega daleko za DT, chyba ze Islamiści wysadzą Europe....shogomad pisze:Czy jest tu ktoś kto sądzi ,ze edek spadnie w tym roku poniżej 1.05 ????
Aby więcej zarobić, musisz się więcej nauczyć
- klimokrates
- Pasjonat
Albo Francja wyjdzie z Europy. A jeśli chodzi o spadek to wychodzi mi ale z W1 ewentualnieYEAZ pisze:To wybiega daleko za DT, chyba ze Islamiści wysadzą Europe....shogomad pisze:Czy jest tu ktoś kto sądzi ,ze edek spadnie w tym roku poniżej 1.05 ????
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
No i brok jaki zadowolony...fx-technik pisze:Trade warty każdych pieniędzy:Oparty na tym co robi cena.

Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
ciekawa sytuacja na ropie test od gory szczytu z piatku 41.20. ropa jakby pod L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Jo. Eduardo na 1.0shogomad pisze:Czy jest tu ktoś kto sądzi ,ze edek spadnie w tym roku poniżej 1.05 ????

Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 17:29 przez xhDog, łącznie zmieniany 1 raz.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.