DayTrading: Wtorek 22.03.2016
Re: DayTrading: Wtorek 22.03.2016
hej edziu stestowal dosc wazny poziom, dane przychylne aprecjacji eur, mysle ze up na dzisiaj. do tego wysoce skuteczny antywskaznik nastroju na forum 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Spada, nie widzisz ? Grać S. Gdzieś do 8300 a potem się zobaczy. Tylko żeby teraz S grać to duży SL strasznie potrzeba tak ponad 11600 najlepiej. Jak kogoś nie stać to pozostają mniejsze TF'yCblondyn pisze:To ja chetnie sie przypatrze jak to się z/robi hehe. Co cena teraz robi na edku? I jak na rym zarobić?shogomad pisze:Dobrze napisał.....dlatego nikt Dadasa tu nie rozumie ( poza paroma osobami ) bo wszyscy bawią sie we wróżbitów co cena Zrobi...czasem maja racje , czasem sie mylą. A Dadas patrzy co cena ROBI i nie ma co do tego żadnych preferencji czy innej oceny. Leci z ceną po prostu. Poddaje sie rynkowi a nie kopie sie z nimCblondyn pisze:
Otóż kolego zarabia się na tym co cena ZROBI a nie co robi. Odwracanie kota ogonem

..zamknąłem z małym zyskiem dolne pozycje jak wykres do nich wyrównał ( przypuszczałem że odbije), a jak cena wróciła do 1,12243 dobrałem S. Zadowolony z decyzji nawet jak skonczy sie SL...YEAZ pisze:Nie co dzień to się robi, ale przesunąłem SL nad poziom 1,12348 i dobrałem jeszcze jedną S. Albo cena spadnie to 1,116 gdzie zamknę albo okaże się to słabym zagraniem. Bynajmniej decyzja podjęta po przemyśleniu, a to najważniejsze....
-- Dodano: 22 mar 2016, 13:52 --
Powód decyzji wejścia w jeszcze jedną S na EDKU i przesunięcia stopa
Aby więcej zarobić, musisz się więcej nauczyć
- fx-technik
- Fanatyk
Zrozumieć dlaczego cena rośnie i dlaczego spada.Cblondyn pisze:
Nieźle. Czyli jak cena rośnie to brać L a jak spada to S. Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Zrozumieć płynność, skąd się bierze i kiedy jej nie ma.
Zrozumieć, co faktycznie się dzieje i jak to się ma do wykresu.
Zrozumieć co musi zrobić trader bankowy, który musi władować najmniejszy pakiet ($500 Mln) w rynek.
Nie walczyć z nim, tylko robić to, co on.
I wiedzieć, kiedy wyjść.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
....
Co robic cena na eurgbp?
Rosnie. Wzialem L dzis do poludnia. Wywalilo SL.
A wiec zle postawilem SL bo trend widze
Funt do piachu haha
Rosnie. Wzialem L dzis do poludnia. Wywalilo SL.
A wiec zle postawilem SL bo trend widze
Funt do piachu haha

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Mądre słowa, szczególnie z tym walczeniem...fx-technik pisze:Zrozumieć dlaczego cena rośnie i dlaczego spada.Cblondyn pisze:
Nieźle. Czyli jak cena rośnie to brać L a jak spada to S. Coś tam testować? Czy tak? Tak to zrozumiałem.
Zrozumieć płynność, skąd się bierze i kiedy jej nie ma.
Zrozumieć, co faktycznie się dzieje i jak to się ma do wykresu.
Zrozumieć co musi zrobić trader bankowy, który musi władować najmniejszy pakiet ($500 Mln) w rynek.
Nie walczyć z nim, tylko robić to, co on.
I wiedzieć, kiedy wyjść.
A po co mi SL skoro widać co cena ROBI? hehe. I to w dodatku tak wysokoshogomad pisze:
Spada, nie widzisz ? Grać S. Gdzieś do 8300 a potem się zobaczy. Tylko żeby teraz S grać to duży SL strasznie potrzeba tak ponad 11600 najlepiej. Jak kogoś nie stać to pozostają mniejsze TF'y

- Tyler Durden
- Stały bywalec
Widzisz, i w tym momencie precyzujesz, że twój system jest OK przy stabilnych warunkach (nie w czasie ważnych informacji makro) i tu się zgodze, bo cena sobie zawsze goni od bandy do bandy.fx-technik pisze: Mnie nie interesują short squeezy, tylko ustalona ilość pips.
IOW, tylko takie warunki, które mi tą ilość pips umożliwiają.
Po to są moje miarki.
A czasu na reakcję jest w sam raz, bo wiem co robię.
Ja już się chwilę w to bawię i jedyna rozsądna rzecz której się nauczyłem to to, że nie ważne jak się w pozycje wchodzi, istotna jest tylko i wyłącznie technika wyjścia.
Bardzo dużo ludzi ma bardzo dobre wejścia, ale nie wiedzą kiedy wyjść - ich sygnał potem traci ważność i zyskowny trade zamienia się w stratę.
tam wcześniej o DAX pisałem, pomyłka, choć sam kierunek dobnrze. A np. na edku rośnie, choć trochę późno już na L chyba że ktoś nie ma problemu daleko SL dać.