DayTrading: Poniedziałek 07.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 mar 2016, 00:00

Wzrost
7
30%
Bez zmian
4
17%
Spadek
12
52%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 07.03.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

andrut pisze:
fx-technik pisze:
andrut pisze:
Zdecydowanie wolę podejście Edisona. Wszystko jest eksperymentem.
Polecam ci eksperyment.
Wsiądź za kierownicę i sprawdź co się stanie, gdy walniesz w mur z prędkością 100 km/h.
Rozumiem, że wyłączyłeś myślenie, czy naoglądałeś się pogromców mitów.
No ja akurat nie wyłączyłem myślenia.
Ale zdecydowana większość ludzi to nie geniusze i oni "eksperymentując" tracą majątki.
Chyba rozumiesz, że zdecydowana większość wypowiadających się tutaj i mających coś
sensownego do powiedzenia to ludzie o nieco wyższej inteligencji niż przeciętna?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

YEAZ pisze:Masz rację, ale dla mnie liczy się PIT8c i z tej perspektywy patrzę na trading.
Nie chcę ciągnąć tego tematu, ale z tym PITEM to skurwy.... ze strony rządu, ehhhhh

[/quote]

My tu pierdu pierdu, a Ujek szykuje się do skoku w przepaść.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

YEAZ pisze:
fx-technik pisze:
YEAZ pisze: Oczywiście że straty w tradingu to rzecz naturalna. Po to trzeba się z nimi pogodzić, a by do kolejnego otwarcia pozycji podejść ponownie bez stresu. Co nie zmienia faktu że twoja strategia straty obejmuje a i tak powinieneś zarabiać
Tu wogóle nie może być mowy o stresie.
Kto się wogóle stresuje w trakcie tradingu, ma jeszcze szmat drogi przed sobą.
Tu jest tylko wykonywanie założonych czynności w założonych warunkach.
Wszystkie możliwe scenariusze w tradingu już dawno zostały napisane.
Trzeba jedynie je egzekwować.
Taki teoretyk z kolegi widzę. No ale ok, idealny trader tak powinien działać i zapewne nim jesteś...
Jeszcze nie idealnym, ale stresu już nie mam.
Tylko rutynowe działanie.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 23:51 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

fx-technik pisze:
Dopiero, kiedy uświadomimy sobie niebezpieczeństwa jazdy samochodem, możemy nauczyć się jeździć bezpiecznie.
Albo nigdy nie wsiadziemy do samochodu. Mysle, ze deko zagalopowales sie w filozofii. Jezeli chcesz jezdzic samochodem, to nie zakladasz od razu, ze rozwalisz sie na pierwszym drzewie. Dopiero pozniej jak akurat przywalisz i przezyjesz, to nabierasz doswiadczenia. Masz pamiatke do konca zycia i to zawsze masz w pamieci. Im mocniejszy wstrzas tym dluzej.

Na fx tak samo. Nie zakladasz porazki bo niby po co sie walic po lbie? Straty sa i beda i nic tego nie zmieni. Ty chcesz likwidowac czy unikac strat a ja mysle, ze lepiej jest miec i zwiekszac zyski. Ot prawie to samo ale jakze inaczej.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

FatCows pisze:
fx-technik pisze:
Dopiero, kiedy uświadomimy sobie niebezpieczeństwa jazdy samochodem, możemy nauczyć się jeździć bezpiecznie.
Albo nigdy nie wsiadziemy do samochodu. Mysle, ze deko zagalopowales sie w filozofii. Jezeli chcesz jezdzic samochodem, to nie zakladasz od razu, ze rozwalisz sie na pierwszym drzewie. Dopiero pozniej jak akurat przywalisz i przezyjesz, to nabierasz doswiadczenia. Masz pamiatke do konca zycia i to zawsze masz w pamieci. Im mocniejszy wstrzas tym dluzej.

Na fx tak samo. Nie zakladasz porazki bo niby po co sie walic po lbie? Straty sa i beda i nic tego nie zmieni. Ty chcesz likwidowac czy unikac strat a ja mysle, ze lepiej jest miec i zwiekszac zyski. Ot prawie to samo ale jakze inaczej.
Być może jestem wyjątkowy, ale ja tak zawsze miałem i może dlatego na żadnym drzewie nigdy nie wylądowałem.
A trochę kilosów na liczniku mam.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

FatCows pisze:
:564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

andrut pisze:
FatCows pisze:
:564:
Zyski przychodzą same, gdy unikasz strat i je likwidujesz.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 23:59 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany