Szczególnie, gdy to prawdopodobieństwo urealnimy według rzeczywistości danego instrumentu.P3rkoz pisze:podoba mi się podejście fx-technikana rynku jest prawdopodobieństwo danego zdarzenia, a nie analiza która działa albo nie działa. To tak jak by analizować rzut monetą... analiza daje jakiś tam % powyżej 50% szansy na zysk albo stratę jeśli jest dobra i przeciwnie jeśli jest zła, ale nie jest wyrocznią tego co się stanie.
Przy średnich ruchach np. DAX30 oczekiwanie na ruch 20 - 50 pipsów jest bardzo realne.
A ruch ceny w kierunku o np. 9 pips daje mniemalże pewność ruchu o następne 9 pips.
Oczywiście biorąc pod uwagę, że kupuj tanio, sprzedawaj drogo.
-- Dodano: 04 lut 2016, 16:19 --
Nie bzdura, tylko logiczne podejście.atlanticos pisze:bzdura i to wielka i na poparcie tego co napisalem od razu pierwszy wykres z brzegu... co mówi Nam analiza? że w przypadku wybicia z trojkata (lub flagi, orgra itp) zasieg jaki osiagniemy to 1150-1250 (zółta strefa)... co zrobila cena po wybiciu? wiec analiza jest wyrocznia czy nie jest? pokazuje co sie stanie w przypadku wystapienia odpowiednich czynnikow czy nie?P3rkoz pisze:analiza daje jakiś tam % powyżej 50% szansy na zysk albo stratę jeśli jest dobra i przeciwnie jeśli jest zła, ale nie jest wyrocznią tego co się stanie.
edek h4
https://www.tradingview.com/x/jfmld4VJ/
Twoja "analiza" też opiera się na prawdopodobieństwie zdarzenia.

Czasami mam wrażenie że nie chcecie zarobić, tylko mieć rację, nie ważne od wyniku na rachunku.
 Czasami mam wrażenie że nie chcecie zarobić, tylko mieć rację, nie ważne od wyniku na rachunku.