DayTrading: Piątek 29.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 sty 2016, 00:00

Wzrost
6
25%
Bez zmian
3
13%
Spadek
15
63%

Liczba głosów: 24

siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 29.01.2016

Nieprzeczytany post autor: siux »

niceone pisze:
Co do eur/pln myslalem ze mocniej zleci, a zrobil tylko marne 400 pips :(

Pzdr
Ja obstawiam dalszy zjazd, widzę nawet ~4,37 :) i tam może odbijać jak już musi ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

[quote="atlanticos"]Highend...jakie Ty piszesz brednie to masakra jakaś... za takie dyrdymały palili kiedyś na stosach heretyków... z doskoku to sobie można WC odwiedzic, a nie forexem zajmować... Albo sie to traktuje jak każdą inną pracę, a nawet pasję albo polożenie depo jest kwestią czasu... Rob coś dobrze albo wcale

A kto napisał, że z doskoku? :) Znasz kierunek główny, schodzisz na H4, H1... potem M30 - M15 i szukasz setupu, powiedzmy poświęc na to godzinę dziennie. W ciągu godziny jest dużo trendów na M1.... ;)

Opatrznie rozumiecie co piszę, ale może to moja wina, że nie piszę dość jasno i klarownie co mam na myśli - a niektórym ciężko odgadnąć ;) Ale spoko...
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Nadal podtrzymuję moją prognozę - akcje w górę, EDek do dołu. :) :)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Tomasz196407 pisze: Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
m innymi prp o tym chfpln Cugana, moim zdaniem najwieksza głupota słuchanie tu kogoś o konktretnych wejsciach w pozycje, i ze to jest manipulacja
edit: inedksy kołują :mrgreen:
[/quote]

Tomek ja widzę na tym forum błędy, które sam popełniałem. Zobacz topowe tematy stycznia kabel i ropa. No jak mozna sie podłączać pod ruch jak formacja jest na wieloletnich dołkach lub szczytach. To jak w tej psychice tradera gdzie czeka na jedno, drugie trzecie potwierdzenie i wchodzi na szczycie a później modli sie na korekcie zeby zawrócili az w koncu sprzedaje na dołku i odkupuje znowu na szczycie. Tomek szczerze, ile osób interesowało sie ujkiem jak pisałem, że jest 8 figur od szczytu z perspektywą luzowania BOj.

Tez takie błędy popełniałem, dlatego teraz z perspektywy czasu nie moge tego zrozumiec. Podczas gdy wszyscy patrzyli na kabel i ropę grubasy spokojnie akomulowały od 1,16 longi na ujku. Było to widać po tej szpili odbijającej od 1,16 ze ktoś złożył duze zlecenie.

Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie. :564: oczywiście moim skromnym zdaniem :d

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MR. D pisze:
Tomasz196407 pisze: Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
m innymi prp o tym chfpln Cugana, moim zdaniem najwieksza głupota słuchanie tu kogoś o konktretnych wejsciach w pozycje, i ze to jest manipulacja
Tomek ja widzę na tym forum błędy, które sam popełniałem. Zobacz topowe tematy stycznia kabel i ropa. No jak mozna sie podłączać pod ruch jak formacja jest na wieloletnich dołkach lub szczytach. To jak w tej psychice tradera gdzie czeka na jedno, drugie trzecie potwierdzenie i wchodzi na szczycie a później modli sie na korekcie zeby zawrócili az w koncu sprzedaje na dołku i odkupuje znowu na szczycie. Tomek szczerze, ile osób interesowało sie ujkiem jak pisałem, że jest 8 figur od szczytu z perspektywą luzowania BOj.

Tez takie błędy popełniałem, dlatego teraz z perspektywy czasu nie moge tego zrozumiec. Podczas gdy wszyscy patrzyli na kabel i ropę grubasy spokojnie akomulowały od 1,16 longi na ujku. Było to widać po tej szpili odbijającej od 1,16 ze ktoś złożył duze zlecenie.

Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie. :564: oczywiście moim skromnym zdaniem :d[/quote]

Ja Ci napisałem o wzrostach na uj w poprzedni piątek tak?,
ja nie w tym temacie,
nie chce szukac postu i osby która to pisała,
mysle że wiekszosc tu strzela na.... ze zleceniami, a jeszcze słucha kogos jak podaje wejscie tak jak tu było z pewną parą
świadomość ze tak sie popełnia wiekszosc błedów na fx powinna byc nauczka na przyszłosc,
Tez miłego weekend i uwazaj ztym dax

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

Tomasz196407 pisze:
MR. D pisze:

Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie. :564: oczywiście moim skromnym zdaniem :d
Ja Ci napisałem o wzrostach na uj w poprzedni piątek tak?,
ja nie w tym temacie,
nie chce szukac postu i osby która to pisała,
mysle że wiekszosc tu strzela na.... ze zleceniami, a jeszcze słucha kogos jak podaje wejscie tak jak tu było z pewną parą
świadomość ze tak sie popełnia wiekszosc błedów na fx powinna byc nauczka na przyszłosc,
Tez miłego weekend i uwazaj ztym dax[/quote]
nie wypominaj czyjes bledy lepiej popatrz na swoje -- a dyskutowac zawsze mozemy i nawet trzeba

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

nie wypominaj czyjes bledy!!! :shock:
ani mi to w głowie,
temat był całkiem inny jak chcesz włączyć się do dyskusji ustosunkuj się do sedna sprawy,
b odbioru

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

W nocy z niedzieli na poniedziałek PMI z Chin. Spodziewane są słabsze dane. Możemy się obudzić na indeksach z luką w dół.
The only way is up

reset
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: reset »

TsunamiPL pisze:W nocy z niedzieli na poniedziałek PMI z Chin. Spodziewane są słabsze dane. Możemy się obudzić na indeksach z luką w dół.
to może jeszcze dzisiaj zjadą

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

.. tymczasem USD/ZAR i USD/TRY spadają.... :)
nikt na tym nie gra?
pewnie, że podobnie jak w przypadku kolegi "niceone" na tych parach jest trend wzrostowy a ja mówię o spadkach
(niceone pisał o krosach PLN).... ALE... są pewne zasięgi wyznaczone, są pewne sygnały (np. niższy szczyt na USD/TRY, czy też fibo-zasięg trendu głównego na USD/ZAR).... no i spadają! i to już całkiem sporo :)

EUR/PLN również nieco spadł - ale jak pisaliście liczyliście na więcej. Tu wymagana czujność :564:
Damian widzę, że 1 lota zamknął na EURPLN i... myślę, że to dobra decyzja. 16 lotów to go...
choć jeśli zamierza trzymać aż najniższy szczebelek zacznie zarabiać - to po co zamykał? :d

USD/ZAR na monthly - spadająca gwiazda jak się patrzy, a dziś się miesięczna zamyka(!)
USD/TRY na monthly - to samo...

-- Dodano: 29 sty 2016, 21:19 --
karnak pisze:Nadal podtrzymuję moją prognozę - akcje w górę, EDek do dołu. :) :)
wszystko jest możliwe. niczego nie zaklinam, niczego nie wykluczam.
Jeśli edek do dołu to... dokąd? ?

a czy Karnaku widzisz taką opcję, że WIG mógłby rosnąć, a sp500/dax spadać? to by było zabawnie wtedy.
Pytam gdyż np. KGHM mam zrobiony pełny zasięg spadku (dołek 51), a np. Apple nie bardzo (jakieś 77-80 wychodzi dołek, a zrobili 93 i.... trochę odbili).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany