Ja obstawiam dalszy zjazd, widzę nawet ~4,37niceone pisze:
Co do eur/pln myslalem ze mocniej zleci, a zrobil tylko marne 400 pips
Pzdr
DayTrading: Piątek 29.01.2016
Re: DayTrading: Piątek 29.01.2016
[quote="atlanticos"]Highend...jakie Ty piszesz brednie to masakra jakaś... za takie dyrdymały palili kiedyś na stosach heretyków... z doskoku to sobie można WC odwiedzic, a nie forexem zajmować... Albo sie to traktuje jak każdą inną pracę, a nawet pasję albo polożenie depo jest kwestią czasu... Rob coś dobrze albo wcale
A kto napisał, że z doskoku?
Znasz kierunek główny, schodzisz na H4, H1... potem M30 - M15 i szukasz setupu, powiedzmy poświęc na to godzinę dziennie. W ciągu godziny jest dużo trendów na M1.... 
Opatrznie rozumiecie co piszę, ale może to moja wina, że nie piszę dość jasno i klarownie co mam na myśli - a niektórym ciężko odgadnąć
Ale spoko...
A kto napisał, że z doskoku?
Opatrznie rozumiecie co piszę, ale może to moja wina, że nie piszę dość jasno i klarownie co mam na myśli - a niektórym ciężko odgadnąć
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nadal podtrzymuję moją prognozę - akcje w górę, EDek do dołu.

[/quote]Tomasz196407 pisze: Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
m innymi prp o tym chfpln Cugana, moim zdaniem najwieksza głupota słuchanie tu kogoś o konktretnych wejsciach w pozycje, i ze to jest manipulacja
edit: inedksy kołują
Tomek ja widzę na tym forum błędy, które sam popełniałem. Zobacz topowe tematy stycznia kabel i ropa. No jak mozna sie podłączać pod ruch jak formacja jest na wieloletnich dołkach lub szczytach. To jak w tej psychice tradera gdzie czeka na jedno, drugie trzecie potwierdzenie i wchodzi na szczycie a później modli sie na korekcie zeby zawrócili az w koncu sprzedaje na dołku i odkupuje znowu na szczycie. Tomek szczerze, ile osób interesowało sie ujkiem jak pisałem, że jest 8 figur od szczytu z perspektywą luzowania BOj.
Tez takie błędy popełniałem, dlatego teraz z perspektywy czasu nie moge tego zrozumiec. Podczas gdy wszyscy patrzyli na kabel i ropę grubasy spokojnie akomulowały od 1,16 longi na ujku. Było to widać po tej szpili odbijającej od 1,16 ze ktoś złożył duze zlecenie.
Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Tomek ja widzę na tym forum błędy, które sam popełniałem. Zobacz topowe tematy stycznia kabel i ropa. No jak mozna sie podłączać pod ruch jak formacja jest na wieloletnich dołkach lub szczytach. To jak w tej psychice tradera gdzie czeka na jedno, drugie trzecie potwierdzenie i wchodzi na szczycie a później modli sie na korekcie zeby zawrócili az w koncu sprzedaje na dołku i odkupuje znowu na szczycie. Tomek szczerze, ile osób interesowało sie ujkiem jak pisałem, że jest 8 figur od szczytu z perspektywą luzowania BOj.MR. D pisze:Tomasz196407 pisze: Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
m innymi prp o tym chfpln Cugana, moim zdaniem najwieksza głupota słuchanie tu kogoś o konktretnych wejsciach w pozycje, i ze to jest manipulacja
Tez takie błędy popełniałem, dlatego teraz z perspektywy czasu nie moge tego zrozumiec. Podczas gdy wszyscy patrzyli na kabel i ropę grubasy spokojnie akomulowały od 1,16 longi na ujku. Było to widać po tej szpili odbijającej od 1,16 ze ktoś złożył duze zlecenie.
Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie.
Ja Ci napisałem o wzrostach na uj w poprzedni piątek tak?,
ja nie w tym temacie,
nie chce szukac postu i osby która to pisała,
mysle że wiekszosc tu strzela na.... ze zleceniami, a jeszcze słucha kogos jak podaje wejscie tak jak tu było z pewną parą
świadomość ze tak sie popełnia wiekszosc błedów na fx powinna byc nauczka na przyszłosc,
Tez miłego weekend i uwazaj ztym dax
Ja Ci napisałem o wzrostach na uj w poprzedni piątek tak?,Tomasz196407 pisze:Tomek ja widzę na tym forum błędy, które sam popełniałem. Zobacz topowe tematy stycznia kabel i ropa. No jak mozna sie podłączać pod ruch jak formacja jest na wieloletnich dołkach lub szczytach. To jak w tej psychice tradera gdzie czeka na jedno, drugie trzecie potwierdzenie i wchodzi na szczycie a później modli sie na korekcie zeby zawrócili az w koncu sprzedaje na dołku i odkupuje znowu na szczycie. Tomek szczerze, ile osób interesowało sie ujkiem jak pisałem, że jest 8 figur od szczytu z perspektywą luzowania BOj.MR. D pisze:Tomasz196407 pisze: Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
Udanego weekendu i IMO 80% szans, ze w przeciągu dwóch tygodni cmokniemy 10300 na daxie.oczywiście moim skromnym zdaniem
ja nie w tym temacie,
nie chce szukac postu i osby która to pisała,
mysle że wiekszosc tu strzela na.... ze zleceniami, a jeszcze słucha kogos jak podaje wejscie tak jak tu było z pewną parą
świadomość ze tak sie popełnia wiekszosc błedów na fx powinna byc nauczka na przyszłosc,
Tez miłego weekend i uwazaj ztym dax[/quote]
nie wypominaj czyjes bledy lepiej popatrz na swoje -- a dyskutowac zawsze mozemy i nawet trzeba
-
Tomasz196407
- Fanatyk

nie wypominaj czyjes bledy!!!
ani mi to w głowie,
temat był całkiem inny jak chcesz włączyć się do dyskusji ustosunkuj się do sedna sprawy,
b odbioru
ani mi to w głowie,
temat był całkiem inny jak chcesz włączyć się do dyskusji ustosunkuj się do sedna sprawy,
b odbioru
W nocy z niedzieli na poniedziałek PMI z Chin. Spodziewane są słabsze dane. Możemy się obudzić na indeksach z luką w dół.
The only way is up
to może jeszcze dzisiaj zjadąTsunamiPL pisze:W nocy z niedzieli na poniedziałek PMI z Chin. Spodziewane są słabsze dane. Możemy się obudzić na indeksach z luką w dół.
.. tymczasem USD/ZAR i USD/TRY spadają.... 
nikt na tym nie gra?
pewnie, że podobnie jak w przypadku kolegi "niceone" na tych parach jest trend wzrostowy a ja mówię o spadkach
(niceone pisał o krosach PLN).... ALE... są pewne zasięgi wyznaczone, są pewne sygnały (np. niższy szczyt na USD/TRY, czy też fibo-zasięg trendu głównego na USD/ZAR).... no i spadają! i to już całkiem sporo
EUR/PLN również nieco spadł - ale jak pisaliście liczyliście na więcej. Tu wymagana czujność
Damian widzę, że 1 lota zamknął na EURPLN i... myślę, że to dobra decyzja. 16 lotów to go...
choć jeśli zamierza trzymać aż najniższy szczebelek zacznie zarabiać - to po co zamykał?
USD/ZAR na monthly - spadająca gwiazda jak się patrzy, a dziś się miesięczna zamyka(!)
USD/TRY na monthly - to samo...
-- Dodano: 29 sty 2016, 21:19 --
Jeśli edek do dołu to... dokąd? ?
a czy Karnaku widzisz taką opcję, że WIG mógłby rosnąć, a sp500/dax spadać? to by było zabawnie wtedy.
Pytam gdyż np. KGHM mam zrobiony pełny zasięg spadku (dołek 51), a np. Apple nie bardzo (jakieś 77-80 wychodzi dołek, a zrobili 93 i.... trochę odbili).
nikt na tym nie gra?
pewnie, że podobnie jak w przypadku kolegi "niceone" na tych parach jest trend wzrostowy a ja mówię o spadkach
(niceone pisał o krosach PLN).... ALE... są pewne zasięgi wyznaczone, są pewne sygnały (np. niższy szczyt na USD/TRY, czy też fibo-zasięg trendu głównego na USD/ZAR).... no i spadają! i to już całkiem sporo
EUR/PLN również nieco spadł - ale jak pisaliście liczyliście na więcej. Tu wymagana czujność
Damian widzę, że 1 lota zamknął na EURPLN i... myślę, że to dobra decyzja. 16 lotów to go...
choć jeśli zamierza trzymać aż najniższy szczebelek zacznie zarabiać - to po co zamykał?
USD/ZAR na monthly - spadająca gwiazda jak się patrzy, a dziś się miesięczna zamyka(!)
USD/TRY na monthly - to samo...
-- Dodano: 29 sty 2016, 21:19 --
wszystko jest możliwe. niczego nie zaklinam, niczego nie wykluczam.karnak pisze:Nadal podtrzymuję moją prognozę - akcje w górę, EDek do dołu.![]()
Jeśli edek do dołu to... dokąd? ?
a czy Karnaku widzisz taką opcję, że WIG mógłby rosnąć, a sp500/dax spadać? to by było zabawnie wtedy.
Pytam gdyż np. KGHM mam zrobiony pełny zasięg spadku (dołek 51), a np. Apple nie bardzo (jakieś 77-80 wychodzi dołek, a zrobili 93 i.... trochę odbili).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami