DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2016, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Stary nie denerwuj się. Nikt Cię nie ocenia. Jesteś teraz na etapie w którym zrozumiałeś swoje błędy to bardzo dużo. Każdy przez to przechodził i każdy zrozumiał, że forex to nie jest kura znosząca złote jaja i łatwiej zrobić -100% niż + 20 w przeciągu roku. Nie ma co się obrażać ;-) To co mnie niepokoi to np. to, że głośno krzyczysz o eur/pln po 4,65 nie twierdze, że nie dojdzie bo wszystko możliwe, ale na pięcioletnich szczytach pchać się z trendem to też nie jest rozwiązanie. Wystarczy, że kilku grubasów będzie chciało zrealizować zyski i zostaniesz sam z pozycjami na tym poziomie ;-)

BeQuiet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BeQuiet »

c.ajto pisze: Osobiście jestem zwolennikiem czekania na sygnał do zawarcia transakcji, niż do wchodzenia "na strefę"(na razie na ropie nie ma nawet konsoli, nie wspominając o sygnale na L), ale co kto lubi i z czym dobrze się czuje.
.
Cajto zgadzam się z tobą, lepiej zaczekać niż wchodzić w ciemno bo wygrywa się dobrą obroną. xD
“Whether you think you can, or you cannot, you are right.” - Henry Ford

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze:EU ewentualne rozliczenie w diagonalu końcowym- taka uwaga myśle ze to dt wszystkich na fx _cierpliwość !!, formacja trójkąta która mogła wystapić w fali B w 2!, na wykresie i obecnie tez w 4 fali wymaga długiego czasu do formowania,
a my myslimy że jak wchodzimy w rynek to powinniśmy zarobić w 1 dzień.
Jedynie M. atlanticos co rozlicza trójkąty jest cierpliwy :wink:
na edku d1 jeszcze cos takiego jest mozliwe IMO

https://www.tradingview.com/x/e0fHZRHl/
Zrozumiałem że ta (a) czarna jest trójką 535
to ta (b) jest płaską - czy bedzie, z czego sie zrobiło 33- i jeszcze dzis bedzie 5 do dołu po wystapieniach Mario :)
zmienność korekt w korekcie bedzie zachowana
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 12:39 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Polecicie jakiegoś dobrego brokera z dźwignią 1:500, spoza UE i najlepiej coś poza Mt4?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Tomasz196407 pisze: Zrozumiałem że ta (a) czarna jest trójką 535
to ta (b) jest płaską - czy bedzie, z czego sie zrobiło 33- i jeszcze dzis bedzie 5 do dołu po wystapieniach Mario :)
nie bylbym pewien czy po wystepach Mario... wciaz mi jeszcze brakuje pocalowania gornej bandy klina ktory pokazywal Merlin - i dopiero stamtad zjazd w kierunku 1.0620...podejscie do 1.10-1.1010 wycielo by SL i ladna plynnosc by tam zlapali dla ruchu w dol bo buy stopow tez tam jest od groma...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze:EU ewentualne rozliczenie w diagonalu końcowym- taka uwaga myśle ze to dt wszystkich na fx _cierpliwość !!, formacja trójkąta która mogła wystapić w fali B w 2!, na wykresie i obecnie tez w 4 fali wymaga długiego czasu do formowania,

Piszę się pod to (ED). :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze:Stary nie denerwuj się. Nikt Cię nie ocenia. Jesteś teraz na etapie w którym zrozumiałeś swoje błędy to bardzo dużo. Każdy przez to przechodził i każdy zrozumiał, że forex to nie jest kura znosząca złote jaja i łatwiej zrobić -100% niż + 20 w przeciągu roku. Nie ma co się obrażać ;-) To co mnie niepokoi to np. to, że głośno krzyczysz o eur/pln po 4,65 nie twierdze, że nie dojdzie bo wszystko możliwe, ale na pięcioletnich szczytach pchać się z trendem to też nie jest rozwiązanie. Wystarczy, że kilku grubasów będzie chciało zrealizować zyski i zostaniesz sam z pozycjami na tym poziomie ;-)
ja się nie obrażam :564:
co do eurpln to niepokoi Cię bo masz eSkę i hedge założone? To po co brałeś eSkę i nie miałeś SL ? :)
a co jak eurpln poleci na 5.00 ? Powiesz, że niemożliwe? nic nie jest niemożliwe....
ja dlatego pozamykałem konta real i będę się starał opracować strategię na demo i ją przetestować
i dopóki nie będzie efektów - nie wrócę na real. Tak powinienem zrobić od początku.
i bzdurą jest, że na demo się zarabia, a na realu nie. Demo działa tak samo jak real. Pod warunkiem, że tu i tu robisz to samo i trzymasz się tych samych zasad.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze: Zrozumiałem że ta (a) czarna jest trójką 535
nie bylbym pewien czy po wystepach Mario... wciaz mi jeszcze brakuje pocalowania gornej bandy klina ktory pokazywal Merlin - i dopiero stamtad zjazd w kierunku 1.0620...podejscie do 1.10-1.1010 wycielo by SL i ladna plynnosc by tam zlapali dla ruchu w dol bo buy stopow tez tam jest od groma...
Jest jeszcze taki scenariusz, że po decyzji o stopach jak będą niezmienione mogą pojechać na 1,10 i dopiero podczas konferencji zjechać niżej ;-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

co do EDa to można za pewnik wziąć jedno: na występach Mario ed powinien opuścić męczącą konsolę i obrać kierunek.
Ja oczywiście uważam, że będzie to kierunek UP ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

karnak pisze:
atlanticos pisze:

Piszę się pod to (ED). :)
? nie zrozumiałem :)

Zablokowany