Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

1 punkt to zawsze 1 punkt :). Np. na EUR/USD punkt to 0.00001, a w przypadku ropy to 0.01 (1 cent). Punkt to zawsze najmniejsza część ceny danego instrumentu, a jego wartość w walucie zależy od wolumenu transakcji.

-- Dodano: pt 15-01-2016, 10:48 --

Ciekawe, pewnie powodem tych zmian jest dynamicznie rosnąca ilość pozycji długich na ropie (w końcu za darmo nie będą jej rozdawać ;) ).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Dziękuję Ci za błyskawiczną odpowiedź. Faktycznie zbieram longi i zakładam, że nie spadną do 10$ :D Czyli wychodzi na to, że do każdego kontraktu doliczą dolca. To spoko, chyba, że zrobią konsolę przez 2 lata.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

meylo pisze:Dziękuję Ci za błyskawiczną odpowiedź. Faktycznie zbieram longi i zakładam, że nie spadną do 10$ :D Czyli wychodzi na to, że do każdego kontraktu doliczą dolca. To spoko, chyba, że zrobią konsolę przez 2 lata.
Słyszałem, że i takie szanse są ;).
http://pulsinwestora.pb.pl/4413649,4731 ... picks=true

Dlatego jeśli chcesz się w to bawić to wg mnie warto wybrać brokera, który nie ma swapów na ropie. Ze znanych mi na pewno tak ma mForex i HFT. Tylko nikt nie da gwarancji, że zaraz ich nie wprowadzą... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Lubliner
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lubliner »

Obejrzałem webinarium o Viczim... zastanawia mnie jak można mieć takie wyczucie rynku, to jest w jaki sposób wybiera się momenty do obstawiania ruchu?

gajus29
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gajus29 »

Witam. Może mi ktoś powiedzieć czy spread w testerze strategii metatrader 4 wpisuje się w punktach czy w pipsach? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

gajus29 pisze:Witam. Może mi ktoś powiedzieć czy spread w testerze strategii metatrader 4 wpisuje się w punktach czy w pipsach? :)
W punktach, wg kwotowań danego instrumentu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

czy oprócz publikatorów takich jak myfxbook, FF, FX Blue zna ktoś jeszcze jakieś? obojętnie pod jaką platformę.

Awatar użytkownika
Adam Wnuk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Adam Wnuk »

Chciałbym trochę pohandlować już tak na poważniejsze pieniądze, ale nie wiem u kogo? Kolega z pracy polecił mi brokera EasyForex, ale ja wszedłem na jego stronę to okazało się że teraz zmienili nazwę i rozszerzają działalność. Widział to ktoś, czy to nie jest taka podpucha jak z Iron, że wpłacę kasę a potem jej już nigdy nie zobaczę? - tu jest ta strona: http://lnd.easy-forex.com/eu/pl/easy-challenge

Może mi ktoś pomóc? Ma tam ktoś konto?
Adam Wnuk

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Adam Wnuk pisze:Chciałbym trochę pohandlować już tak na poważniejsze pieniądze, ale nie wiem u kogo? Kolega z pracy polecił mi brokera EasyForex, ale ja wszedłem na jego stronę to okazało się że teraz zmienili nazwę i rozszerzają działalność. Widział to ktoś, czy to nie jest taka podpucha jak z Iron, że wpłacę kasę a potem jej już nigdy nie zobaczę? - tu jest ta strona: http://www.easy-forex.com/gtw/6272221.aspx

Może mi ktoś pomóc? Ma tam ktoś konto?
Powiedz czego dokładnie potrzebujesz od brokera (oprócz tego żeby wypłacał) to będzie łatwiej coś konkretnego doradzić ;). Platforma, instrumenty, styl handlu, średniomiesięczny obrót, preferencje dot. wpłat/wypłat i modelu brokera, planowany depozyt... Jak nie chcesz tutaj to może być na priv.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ