nie,pedro pisze:cieszę się, że się powodziTomasz196407 pisze:Cześć Piotr sorki że nie odpisałem i dzieki za życzenia,Zolo pisze:Za parę miesięcy powie, że miał rację tylko depo przez ten czas nie urosło...
Widzę Tomek, że zacząłeś w końcu tykać indeksy! Tylko DAX?
ja cały czas patrze na indeksy bardziej pod korelacje ze złotem i walutami,
a od pewnego czasu Pedro mnie zaraził dax, ale chwale sobie bo naprawde daje zarobić
a miałeś okazję oglądać moje filmy na YT z trejdingiem na dax?
DayTrading: Piątek 08.01.2016
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 08.01.2016
z tym GU mam taką nadzieję, bo kiszę się z tą pozycją od wczoraj 
- dobryfxplayer
- Maniak

100% prawdaxhDog pisze:1 dzień handlu na żywo da ci więcej doświadczenia niż miesiąc grania na demo. Nie słuchaj tych, którzy gadają, że najpierw trzeba z dwa lata na demo pykać, potem dopiero na real, bo to tak jakbyś chciał nauczyć się pływać trenując przez dwa lata w wannie
Wpłać depo(może to byc i 100zł i mini-micro loty - zawsze lepsze to niż milion dolców wirtualnych), analizuj dlaczego wszedłeś, dlaczego wyszedłeś, dlaczego miało być tak pieknie, a nie jest, wyciągnij wnioski i wpłać następne depo i następne i następne...
Po pewnym czasie i kilku lub kilkunastu straconych depo, albo "piełdolniesz" tym wszystkim w cholere i założysz bloga pełnego żalu i frustracji, który ma oświecić ludzi, że na tym biznesie zarobić się nie da, albo dostrzeżesz światełko w tunelu i pójdziesz w jego stronę
Najważniejsze do dostrzegać własne błędy i starać się ich nigdy więcej nie powtarzać, na demo ci sie to nie uda, bo strata wirtualnego miliona da ci mniejszy impuls do samodoskonalnenia niż strata jednej, ale prawdziwej złotówki.
-- Dodano: 08 sty 2016, 11:55 --
nie. to Jacek Suder.pedro pisze:Czy Ty jesteś ten Dawid co na TJS miał wykład?ConsiliumFX pisze:[GBPUSD H1 + H4] Na kablu ukształtował się kanał spadkowy i obecnie jesteśmy przy jego górnym ograniczeniu. Słabość funta powinna dalej spychać notowania na południe.![]()
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- ConsiliumFX
- Gaduła

Cblondyn pisze:Tyle, że z D1 jest w strefie wsparcia. Może kolega nie zauważył?ConsiliumFX pisze:[GBPUSD H1 + H4] Na kablu ukształtował się kanał spadkowy i obecnie jesteśmy przy jego górnym ograniczeniu. Słabość funta powinna dalej spychać notowania na południe.
Widziałem. Ustawiłbym Sell Stop poniżej tej linii i czekał na rozwój sytuacji.
-- Dodano: 08 sty 2016, 13:07 --
Nie.pedro pisze:Czy Ty jesteś ten Dawid co na TJS miał wykład?ConsiliumFX pisze:[GBPUSD H1 + H4] Na kablu ukształtował się kanał spadkowy i obecnie jesteśmy przy jego górnym ograniczeniu. Słabość funta powinna dalej spychać notowania na południe.![]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Taka
chociaż bardziej widzi mi się UP
, no a jak zjadą do D to już raczej nie wrócą - taki dylemat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 12:33 przez andrut, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak

10 tys minimum i mikroloty albo nawet nanoloty jak ktoś początkujący... dopóki nie zrozumie dlaczego cena poleciała tutaj czy tam to zakazałbym otwierania nawet 0.1 lota....i to ustawowopedro pisze:prawda!Tomasz196407 pisze: Tu sie mylisz ,
nie da sie nie ryzykować na fx!!,
tylko trzeba mądrze zarządzać ryzykiem,
co do dax patrz tez na świeczki czasem Ci wiecej powiedzą od krótko trwałych trendów
oczywiscie jak mądzrze je zrozumiesz
grając na demo nie nauczysz sie grać
nawet 500 pln sprobowac, i realnie inwestowac... demo jest jak jedzenie cukierka w papierku... niby coś tam smak czujesz, ale to definitywnie nie to
graja milionami na demo, potem przejście na real, 1 lot, 2 loty, 3 loty minus na kilka tysięcy, zaczyna się liczenie ile to kasy i nocnik pelny
ktoś tu kilka lat temu wrzucal kapitalny wierszyk o ferexie, pewnie niektorzy ze starszych użytkowników pamiętaja, ale nie magę go znależć
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
@dobryfxplayer
jeżeli to jest 100% prawdy, to masz jeszcze trochę drogi przed sobą.
najważniejsze tj strategia która będzie odpowiednia dla niego (musi zrozumieć jak budować przewagę na rynku)
no i zarządzanie kapitałem (te 100zł co radzą to bajka)
jak zrozumiesz jak to połączyć z doświadczeniem i wiedzą pozbywszy się emocji (zimna głowa) to może coś osiągnie
ale to tak odległe i kosztowne że zdecydowanie odradzam (chyba że ma dość determinacji i kasy)
jeżeli to jest 100% prawdy, to masz jeszcze trochę drogi przed sobą.
najważniejsze tj strategia która będzie odpowiednia dla niego (musi zrozumieć jak budować przewagę na rynku)
no i zarządzanie kapitałem (te 100zł co radzą to bajka)
jak zrozumiesz jak to połączyć z doświadczeniem i wiedzą pozbywszy się emocji (zimna głowa) to może coś osiągnie
ale to tak odległe i kosztowne że zdecydowanie odradzam (chyba że ma dość determinacji i kasy)
u Was też takie nudy na walutach? 
cisza przed burzą
cisza przed burzą
Tu się nie zgodzę.atlanticos pisze:10 tys minimum i mikroloty albo nawet nanoloty jak ktoś początkujący... dopóki nie zrozumie dlaczego cena poleciała tutaj czy tam to zakazałbym otwierania nawet 0.1 lota....i to ustawowopedro pisze:prawda!Tomasz196407 pisze: Tu sie mylisz ,
nie da sie nie ryzykować na fx!!,
tylko trzeba mądrze zarządzać ryzykiem,
co do dax patrz tez na świeczki czasem Ci wiecej powiedzą od krótko trwałych trendów
oczywiscie jak mądzrze je zrozumiesz
grając na demo nie nauczysz sie grać
nawet 500 pln sprobowac, i realnie inwestowac... demo jest jak jedzenie cukierka w papierku... niby coś tam smak czujesz, ale to definitywnie nie to![]()
![]()
![]()
graja milionami na demo, potem przejście na real, 1 lot, 2 loty, 3 loty minus na kilka tysięcy, zaczyna się liczenie ile to kasy i nocnik pelny![]()
Ja wpłaciłem 50 euro 2 miesiące temu i bawię sie przednio. Słowo bawie nie zostało użyte przypadkiem (trudno to nazwać inwestowaniem albo graniem na giełdzie)
Ludzie maja naturę hazardzisty.
Znacznie łatwiej wpłacić 10k i stracić, niż wielokrotnie wpłacać mniejszą sumę i ją tracić.
Człowiek się zastanowi dwa razy zanim z realnego konta przeleje na brokerskie.
Natomiast pieniądze już przelane można traktować zbyt luźno.
Wszystko zalezy od psychiki.
Ja wolę grać mniejszą sumą, ryzykowac bardziej, ale przy ewentualnym wyzerowaniu konta, nie rwać włosów z głowy i nie łkac w poduszkę..
14:30 prawdę ci powieCR04 pisze:u Was też takie nudy na walutach?
cisza przed burzą
The only way is up