Rozliczony ?jamesfisher pisze:Max również mówił, że 2015 rok zakończy się na minusie w USA. Jeszcze żaden rok prezydencki nie zakończył sie na minusie w stanach. Za 7 miesięcy rozliczamy Maxa.

Rozliczony ?jamesfisher pisze:Max również mówił, że 2015 rok zakończy się na minusie w USA. Jeszcze żaden rok prezydencki nie zakończył sie na minusie w stanach. Za 7 miesięcy rozliczamy Maxa.
Rozliczonydavidm pisze:Rozliczony ?jamesfisher pisze:Max również mówił, że 2015 rok zakończy się na minusie w USA. Jeszcze żaden rok prezydencki nie zakończył sie na minusie w stanach. Za 7 miesięcy rozliczamy Maxa.
Pełnomocnik pisze:Reasumując pisane było na forum nie raz i niby każdy o tym wie, że jeśli ktoś dochrapał się czegoś co zarabia nigdy nie będzie się tym dzielił może za wyjątkiem jakis altruistów czy też ludzi którzy zarobili już tyle że chcą po prostu pro publico bono dzielić się z innymi.
Zauważcie że wiele (jak nie wszyscy) "sławniejsi" z naszego forum, którzy pokazują jak to dużo zarabiają wcześniej czy później są werbowani przez brokerów i dla nich szkolą (reprezentując ich wprost lub pośrednio) teraz naley się zastanowić, który broker chce abyśmy zarabiali..? dotarłem kiedyś do ciekawych dokumentów z, których wynika, że 90% zysku brokerów to pieniążki klientów a nie prowizjezatem można wysnuć wniosek, iz żaden broker nie ma interesu w tym abyśmy zarabiali więc i nie będzie uczestniczył w przekazywaniu takiej wiedzy...
![]()
Ponadto stare porzekadło mówi że jeśli już nic ci się w życiu nie udało, nic nie potrafisz robić zawsze mozesz uczyć innych![]()
I ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości bo przecież np. psychologami zostają ludzie, którzy sami siebie nie odnaleźli a próbują pomagać innym, gro nauczycieli w szkołach to ludzie z przypadku, którzy nie dostali się na inny kierunek zatem poszli na pedagogikę "bo były miejsca" czy też (to przykład osoby, którą znam) "kouczem" od osobistego rozwoju zostaje osoba, która jest totalną niedorajdą życiową i naucza innych jak żyć![]()
Tak i w przypadku traderki szkoleniowcy to z reguły ludzie którzy uczą czegoś o czym nie mają pojęcia i może niektórzy nawet się dorabiają ale nie handlując na rynku tylko sprzedając szkolenia![]()
Pozdrowienia dla p Maxa oraz dla wszystkich forumowiczów.
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok.
Pełnomocnik pisze:Owszem od każdej reguły jest wyjątek jednak większość z tych kont prowadzi się tzw metodą na UDO. Albo się udo albo się nie udomoże być piękny przyrost kapitału nawet przez dłuższy czas ale pewnego dnia jest pionowa krecha w dół. Takie są konsekwencje grania bez SL. Tym niemniej jak wspomniałem na pewno są jacyś ludzie, którzy sami zarabiają i dzięki PMM dają zarobić innym.
Sm kiedyś zastanawiałem się nad dywersyfikacją portfela w oparciu o tą metode
Najlepszą nauką jest samodzielny handel, a nie analizowanie zagrań innych, niestety. Pomijam już fakt, że znaleźć dostawcę sygnałów, który w długim terminie nie dość, że będzie zarabiał to jeszcze przy rozsądnym ryzyku, jest bardzo, bardzo trudne...monikaforexpolska pisze:Pełnomocnik pisze:Owszem od każdej reguły jest wyjątek jednak większość z tych kont prowadzi się tzw metodą na UDO. Albo się udo albo się nie udomoże być piękny przyrost kapitału nawet przez dłuższy czas ale pewnego dnia jest pionowa krecha w dół. Takie są konsekwencje grania bez SL. Tym niemniej jak wspomniałem na pewno są jacyś ludzie, którzy sami zarabiają i dzięki PMM dają zarobić innym.
Sm kiedyś zastanawiałem się nad dywersyfikacją portfela w oparciu o tą metode
Jest ich i to całkiem sporo. Wielu stosuje SL, bądź hedge. Ale MQL to social trading. PAMM idzie gdzie indziej. Jednak plus jest taki, że kupujący sygnał ma potem całą historię zagrań, taktyk. To jest najlepsza nauka.
Ostatnie zdanie to super puenta.CarlosFX pisze:Przerabiałem i szkolenia u guru i kupna sygnałów. Bolesna prawda, ktoś robi się gwiazdą na forum, udaje pozjadane rozumy a potem trzepie kasę. Ilu już takich się przewinęło przez navigatora. U jednego tutaj byłem za 10 000 i guzik z tego wyszło. Chcesz zarabiać = UCZ SIĘ SAM.