E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Czytałem 10 z 11 jego książek i muszę Ci powiedzieć że bardzo przypadły mi do gustu , więc mogę je spokojnie polecić :D

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Cox pisze:R.Kiyosaki "bogaty ojciec" szukam, może ktoś wie co to warte? :D
czytalem.... ciekawa ksiazka, szkoda, ze nie mialem mozliwosci przeczytania jej kiedy mialem 18 - 20 lat...
pewnie wtedy moglaby miec bardzo duzy wplyw na moja przyszlosc.

warto ja przeczytac, pod warunkiem, ze czytajacy bedzie mial dosyc sily aby przebrnac przez typowo amerykanski sposob pisania poradnikow typu "od zera do milionera za jedyne $39.99"...

jest tam kilka na prawde dobrych rad, ale sposob w jaki autor je przedstawia nie przypadl mi do gustu. to samo dalo by sie napisac na 5 stronach artykulu w gazecie (ale kto by wtedy za to tyle zaplacil :) ) ..

Niektore (zreszta bardzo obrazowe i przemawiajace do przecietnego amerykanina ( Al Bundy ? ) ) przyklady sa strasznie naiwne i na pewno nieprawdziwe, ale w sumie czyta sie fajnie.

Trzeba wylowic tylko to co wartosciowe.... w 5 zdaniach autor chce powiedziec:

1. zacznij prace NA SWOIM (tak wczesnie jak to mozliwe) zamiast pracowac na kogos innego.
2. zadna praca nie hanbi, byle byla legalna.
3. jak juz bedziesz mogl, to spraw aby inni pracowali na ciebie, a ty korzystaj z tego (ze oni nie przeczytali ksiazki p. Kiosaki) i dalej buduj sowje imperium.

4. jak juz sie dorobisz, to napisz ksiazke (albo serie ksiazek) o tym jak to zrobiles i z ich sprzedazy podwoj swoj kapital.

5. jak juz bedziesz i slawny i bogaty, dopisuj sie jako wspolautor do ksiazek napisanych przez innych (obopolna korzysc).

punkt pierwszy jest najwazniejszy.

(jesli cos pominalem, to prosze innych kolegow o uzupelnienie. :)

pzdr,

CoVal

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

CoVal pisze:
Cox pisze:R.Kiyosaki "bogaty ojciec" szukam, może ktoś wie co to warte? :D
Trzeba wylowic tylko to co wartosciowe.... w 5 zdaniach autor chce powiedziec:

1. zacznij prace NA SWOIM (tak wczesnie jak to mozliwe) zamiast pracowac na kogos innego.
2. zadna praca nie hanbi, byle byla legalna.
3. jak juz bedziesz mogl, to spraw aby inni pracowali na ciebie, a ty korzystaj z tego (ze oni nie przeczytali ksiazki p. Kiosaki) i dalej buduj sowje imperium.

4. jak juz sie dorobisz, to napisz ksiazke (albo serie ksiazek) o tym jak to zrobiles i z ich sprzedazy podwoj swoj kapital.

5. jak juz bedziesz i slawny i bogaty, dopisuj sie jako wspolautor do ksiazek napisanych przez innych (obopolna korzysc).

punkt pierwszy jest najwazniejszy.

(jesli cos pominalem, to prosze innych kolegow o uzupelnienie. :)

pzdr,

CoVal
6. [imho ważne jako 2 w kolejności] pracuj nad dochodami pasywnymi - typowe przykłady to dochody z tytułu praw autorskich [ksiązki, płyty] oraz odsetki od kapitału.

jak przychody miesięczne z dp przekroczą miesięczne koszty możesz leżec do góry brzuchem i nic nie robić -ALBO tworzyć nowe źródła dochodów pasywnych.
Badania traderów

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

Ok dzięki, rozumiem nie zaszkodzi przeczytać :D

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

CoVal pisze:warto ja przeczytac, pod warunkiem, ze czytajacy bedzie mial dosyc sily aby przebrnac przez typowo amerykanski sposob pisania poradnikow typu "od zera do milionera za jedyne $39.99"...
I wlasnie dlatego ja polecilbym (wg mnie to zrodlo nauk Kiyosakiego) "najbogatszy czlowiek w Babilonie " G. Clasona. Wracam czasami do tej ksiazki i zawsze znajduje tam cos ciekawego.

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Greg68E pisze: ...I wlasnie dlatego ja polecilbym (wg mnie to zrodlo nauk Kiyosakiego) "najbogatszy czlowiek w Babilonie " G. Clasona. Wracam czasami do tej ksiazki i zawsze znajduje tam cos ciekawego.
a nie czytalem.... ale skoro polecasz - to z przyjemnoscia przeczytam.

Thor89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Thor89 »

Ma ktoś może:

"Forex w praktyce. Vademecum inwestora walutowego" Krzysztof Kochana

"Polski rynek walutowy w praktyce" Jacek Zająca

I czy ma ktoś jakieś **audiobooki dotyczące forexu? Tak, żeby można było do mp3 coś wrzucić i uczyć się np. w drodze "gdzieśtam".

*edit

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ma ktos moze ksiazke van k. tharpa gielda,wolnosc i pieniadze - poradnik spekulanta, bo mam pdfa ale czytajac zauwazylem ze brakuje stron od 65 do 85 :(

Lipster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lipster »

Chcialbym zagrac w forex, mam sporo czasu, ale nim zaczne chcialbym sie podszkolic. Prosze o przyslanie na priv wartosciowych e-bookow.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Pozostaje jeszcze kwiestia oceny ktore dla kogo sa wartosciowe a ktore nie.
Ja polecam czytac FORUM .

ODPOWIEDZ