DayTrading: Piątek 04.12.2015
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015
złoto weekly
formacja objęcia na tygodniowym
ewentualne rozliczenie i możliwy ruch w ramach fali a (ruch 5cio fal)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
spokoshogomad pisze:Ropa longterm- takie troche to oczywiste ,że aż wydaje się za proste by było prawdziwe![]()
@Highend na FC jest twoja analiza WTI gdzie cena kończy sie na 72$....można powiedzieć zupełne przeciwieństwo mojej

co do Twojej - wszystko fajnie, ale zasięg strzałki poza skalę wychodzi - jakie to poziomy cenowe?
-- Dodano: 06 gru 2015, 12:04 --
a może tak ORGR na złocie? aż się prosi by formacja objęcia była głową, lewe ramię widać... prawego nie ma, ale może się zrobiTomasz196407 pisze:złoto weekly

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ja ropę widzę tak - ze względu na brak cięcia produkcji przez OPEC na większe wzrosty nie ma co liczyć . Możliwe osuwanie się do 35 dolarów z licznymi korektami po 2-4 usd . Zmiana trendu nastąpi albo w przypadku faktycznego ograniczenia produkcji bądź konfliktu zbrojnego z państwami które mają spory udział w produkcji . Czyli na razie osuwający się boczniak i niestety ostatnie ostatnie dołki są nie do utrzymania .highend pisze:spokoshogomad pisze:Ropa longterm- takie troche to oczywiste ,że aż wydaje się za proste by było prawdziwe![]()
@Highend na FC jest twoja analiza WTI gdzie cena kończy sie na 72$....można powiedzieć zupełne przeciwieństwo mojejmoja analiza sławna (Kusus
)
co do Twojej - wszystko fajnie, ale zasięg strzałki poza skalę wychodzi - jakie to poziomy cenowe?
-- Dodano: 06 gru 2015, 12:04 --
a może tak ORGR na złocie? aż się prosi by formacja objęcia była głową, lewe ramię widać... prawego nie ma, ale może się zrobiTomasz196407 pisze:złoto weekly
-
- Fanatyk
a może tak ORGR na złocie? aż się prosi by formacja objęcia była głową, lewe ramię widać... prawego nie ma, ale może się zrobi
[/quote]
@highend,
różne "szkoły" tej formacji,
kontynuacja albo odwrócenie, róznie!! tym bardziej że tutaj widzę wiele jest pokazywanych rgr-ów
ale czy one są naprawdę??
tak jak nasz kolega pedro jestem zwolennikiem starej szkoły, dopiero przełamanie linii szyi jest potwierdzeniem tej formacji, i przeważnie to jest odwrócenie trendu a nie kontynuacja!!
zagrać na nią jest chyba ciężko
miałem scan tej formacji z ksiązki o falach elliota,
linia szyi jest poprowadzona po dołku 4 fali oraz koncu korekty fali a po ruchu 5-cio falowym, i jeszcze najważniejsze!!
nikt nie pokazuje wolumenu, a on tu jest najwazniejszy, kolego highend

@highend,
różne "szkoły" tej formacji,
kontynuacja albo odwrócenie, róznie!! tym bardziej że tutaj widzę wiele jest pokazywanych rgr-ów
ale czy one są naprawdę??

tak jak nasz kolega pedro jestem zwolennikiem starej szkoły, dopiero przełamanie linii szyi jest potwierdzeniem tej formacji, i przeważnie to jest odwrócenie trendu a nie kontynuacja!!
zagrać na nią jest chyba ciężko

miałem scan tej formacji z ksiązki o falach elliota,
linia szyi jest poprowadzona po dołku 4 fali oraz koncu korekty fali a po ruchu 5-cio falowym, i jeszcze najważniejsze!!
nikt nie pokazuje wolumenu, a on tu jest najwazniejszy, kolego highend
Co do złota to tak czy siak można grać L i zamykać na 1120-1130 przedział. Tak jak Tomasz pokazał, mi też pasuje 
Jak pójdą wyżej to narysują ORGRa, ale to się okaże dopiero

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Fanatyk
OK,highend pisze:Co do złota to tak czy siak można grać L i zamykać na 1120-1130 przedział. Tak jak Tomasz pokazał, mi też pasuje

to teraz eu, tak cichutko sie zrobiło po czwartku, każdy obstawił dobrze bo wzrosty,

Obstawiłem wzrosty ale wyskoczyłem znacznie za szybko.Tomasz196407 pisze:OK,highend pisze:Co do złota to tak czy siak można grać L i zamykać na 1120-1130 przedział. Tak jak Tomasz pokazał, mi też pasuje
to teraz eu, tak cichutko sie zrobiło po czwartku, każdy obstawił dobrze bo wzrosty,
Pasowałoby potrzymac indeks w górze jeszcze kilka dni, 1.108.. może nawet 1.118.. żeby puściły zwieracze tych co sie nadziali na S-ki z 1.063, 1.071, 1.083
-
- Fanatyk
krótkoterminowo eu 10min,
moim zdaniem jesteśmy nadal w korekcie po ruchu 5cio fal.
fala a mała podkreślona była zygzakiem to obecna musi być płaską wg zmienności korekt w korektach, dlatego oczekuje jeszcze ruchu do góry i dopiero na dół c małe podkreślone,
oczywiście to moje subiektywne spojrzenie a wcale tak nie musi być,
z tygodniowego, jeśli by się okazało że ruch do dołu to była korekta tak jak zaznaczyłem podw zygzak,
to można oczekiwać dalszych wzrostów okolice ostatniego szczytu
eu weekly jeszcze z wyższego wyglądało by to tak
moim zdaniem jesteśmy nadal w korekcie po ruchu 5cio fal.
fala a mała podkreślona była zygzakiem to obecna musi być płaską wg zmienności korekt w korektach, dlatego oczekuje jeszcze ruchu do góry i dopiero na dół c małe podkreślone,
oczywiście to moje subiektywne spojrzenie a wcale tak nie musi być,
z tygodniowego, jeśli by się okazało że ruch do dołu to była korekta tak jak zaznaczyłem podw zygzak,
to można oczekiwać dalszych wzrostów okolice ostatniego szczytu
eu weekly jeszcze z wyższego wyglądało by to tak
Jeszcze zanegują wzrosty na EU
Jeżeli zrobią cofkę i przebiją ostatni szczyt to zrobią formacje przeciwstawną Motyl przeciwko Motylowi
Nie pokazuje by nie siać herezji -bo całe forum mnie zje