BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No cel chyba jest jasny tam na dole jest dużo profitu i narazie to jest TP jeżeli chodzi o mnie czyli okolice 2.1200 ponad 150 pipek chyba warto :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

A co do Audi to chyba Damfry masz odpowiedź :) i ja zresztą też, może warto czasami longi zagrać, choć zaraz dane z USD więc może się dużo wyjaśnić

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no ja minus 10 pipek wczoraj na gbp/aud wyszedłem :( Dzisiaj może jak dojdą do dużej ZL będę szukał wejść w szorta. Ale ostatnio mi żadne para jakoś nie pasuje na szorty mimo fajnych miejsc brak syganłow solidnych na sell i tutaj mam odpowiedź, bo jeżeli nie ma sygnałów na sell to trzeba grać up ale ja jakoś nie mogę znaleźć fajnych wejść w up.
Moje zagrania to 90% przypadków to sell ale może czas przestawiać się również na up zwłaszcza jak nie ma sygnałów na sell :) w końcu w którąś stronę rynek musi iść :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

no dziś i ja gapie się jak sroka w gnat... i szczerze mówiąc rynek jest cholernie niejednoznaczny, bo masz sygnał np na audi wszedłbym w Ske z lokalnego i korci mnie bardzo, ale kabel układa się ciekawie pod L i może na tej również lokalnej ZLce wszedłbym w L... edek również pod L może zaskoczyć zaraz tesować będziemy i tu jest problem, bo w tym wszystkim obstawiam przeciwko albo za umocnieniem dolara... :632:
Gdyby kabel w tym miejscu wykonał jakieś porządne momo w dół, to nie miał bym żadnego dylematu, cała kasy w S by poszła...
Może faktycznie jak nie widać układów w jedną stronę trzeba po prostu grać w drugą, byle był target jakiś rozsądny, jak będzie cel to powinno się udać :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Bry. Ja malo ostatnio gralem bo wisialy mi pozycje na funcie. Niestety skonczylo sie na minusie. Czerwinek mam to twoje nzdjpy, powoli ale ida w strone celu.
Euraud na ZL D1 down. Powinno ruszyc w dol.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bfx na eur/aud uwazaj zobacz z W1 gdzie mogą dojść jeszcze trochę miejsca jest :) ale niedługo wg mnie tam na longi będzie trzeba się czaić ale tak jak pisałem wg mnie jest jeszcze trochę miejsce i widać to na W1 gdzie jest profit. Tak więc miej rozsądne TP

A co do nzd/jpy to i tak dzisiaj ruszyli mocniej niż zazwyczaj chociąz kiszę już tyle te pozycji i sobie mówie ostatni tydzień i zamykam w piątek :) Więc nie narzekaj :) :D

Damfry wracając na chwilę do wczorajszych aud/usd zobacz co dziisja zrobili ja byłem na chwilę w S i ledwo 15 pipek ugrałem ale nie w tym rzecz zobacz co zrobili. Doszli do momo na H1 i potem ruszyli do ZL tej z dołu po drodze dając możliwość wejść dwukrotnie :) Czyli jakby to powiedzieć wszystkich starają się wykosić po drodze. Wg mnie już na tę chwilę zrobili to co mieli i teraz albo ostro up albo down :) ale chodzi o to że w między czasie wszystkich wywalili zarówno tych na up jak i na down. Poezja :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Musimy miec rozne wykresy bo u mnie na W1 nic nie ma. Za to jest ladna ZL D1 na 1.49. Po tej akcji z funtem nie celuje juz w duze TP. :) Spadki na nzd sa zagrozone, gbpnzd na ZL MN1 down a nzdusd na ZL MN1 up. Moze jen jutro ruszy, sa jakies dane.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No ja z nzd/jpy wyszedłem po tym FBO i teraz może ponowie jak dojdą to ten widocznej ZL z dzisiaj wiesz ja cały czas operuję nie lubię tracić zysku jak widzę że coś idzie nie tak, dzisiaj na danych trochę zabujali ale ogólnie chodzi o to aby trochę ruszyli nie lubię jak mulą.
Ja też jestem za udd/jpy na sell, gbp/aud na sell już jedną pozycją wszedlem ale zobaczę co dalej bo doszli do ZL z H1 ale z H4 tak nie do końca więc nie wiem jak to będzie, nzd/jpy nadal sell ale jak dojdą do tego BO z dzisiaj i co ciekawe wszedłem w up na audi po tym aktualnym FBO wydadje mi się ze mogą trochę ruszyć up bo już wszystko co mieli to powycinali i teraz może jakiś większy ruch się szykuje nie wiem ale wszedłem cały czas obserwuję, jak coś zaczną kombinować to się ewakuuję

P.S. Soryy pisałem z pamięci faktycznie chodziło mi o te BO z D1 na 1.49 więc tam bym zakończył jakbym siedział w sell

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Mam nadzieję że ten nzd/jpy duzych strat u Ciebie nie spowodowal i SL zadziałał. Ja jednak nie mogę się chwalić wejściami bo obserwuje rynek i często musza się dostosowac do niego. Więc jak wczoraj wyszedłem z tego nzd/jpy to później nie dali wejść tam gdzie chciałem po pruli ostro do góry więc narazie out jestem i obserwuję. Ale ten gbp/aud ruszył przynajmniej i trochę usd/jpy ale ten jen mi jakoś nie lezy za bardzo wykresowo jeżeli chodzi o mniejsze interwały.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Spoko, pisz jak pisałeś. Ja i tak gram swoje, jakbym tam nic nie widział to bym nie grał. Nie byłem pewny co do NZD bo kisili się na przeciwnych ZL na innych parach dlatego zagrałem to na demo. :)
Moje EURAUD też ładnie poszło, zaraz powinno byc TP.
USDJPY myślę że jeszcze będą podbijac. A jakby ruszyli w dół to się będę podpinał na korektach.
Na dziś nie mam za bardzo pomysłów. Prawdopodobnie wezmę EURNZD L, cel 120p, taki ping pong w konsoli na H4.

ODPOWIEDZ