nowy1234 pisze:Ale się porobiło-kusus który cały czas widział spadki nagle zobaczył korektę z której nic nie wyszło i obraził się,mpapiez tez się uparł na tą korektę,nie jest dobrze
Dlaczego się "uparłem" ?
Moje wejście od początku określało 1.0675 do 1.0625 jako mocne wsparcie...
Stop lossy mam na 1.0575 i po prostu czekam. Dopiero jak mi wybiją SL to uznam że się pomyliłem...
Jedno jest pewne, wsparcie określilem poprawnie ponieważ obydwa poziomy odpychają edka i nad tym S/R siedzimy już ponad 1.5 tygodnia.
A nawet jak dostanę po SL to się z tym liczę i po prostu sobie dopiszę do rubryczki startnych wejść.
Generalnie "minutki" zadecydują o kierunku. Rynek jest tak mocno nastawiony na podniesienie stóp %, że jakikolwiek gołebi wydźwięk na minutkach wywoła moim zdaniem mocny short squeeze.
Nawet ropa która teoretycznie powinna rosnąć po tak kiepskich danych dotyczących zapasów, spadła z powodu ogromnej wartości dolara.
Generalnie zawsze przed czymkolwiek związanym z FED'em na rynku się po prostu cuda dzieją

.
-- Dodano: śr 18-11-2015, 19:34 --
Tak przy okazji, jeżeli na WTI okolica 41.25+ znów wytrzyma, to już w zasadzie będziemy mieć potrójne dno.
Także, za 1.5h wszystko będzie wszędzie jasne. Rynek jest napięty jak struna i wszystkie te cuda sponsoruje silny dolar.