no co Ty, poszedł na policję naskarżyć na mnie i już nie wyszedłnowy1234 pisze:Ale się porobiło-kusus który cały czas widział spadki nagle zobaczył korektę z której nic nie wyszło i obraził się,mpapiez tez się uparł na tą korektę,nie jest dobrze
DayTrading: Środa 18.11.2015
Re: DayTrading: Środa 18.11.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
Mpapiez
Dlaczego się "uparłem" ?nowy1234 pisze:Ale się porobiło-kusus który cały czas widział spadki nagle zobaczył korektę z której nic nie wyszło i obraził się,mpapiez tez się uparł na tą korektę,nie jest dobrze
Moje wejście od początku określało 1.0675 do 1.0625 jako mocne wsparcie...
Stop lossy mam na 1.0575 i po prostu czekam. Dopiero jak mi wybiją SL to uznam że się pomyliłem...
Jedno jest pewne, wsparcie określilem poprawnie ponieważ obydwa poziomy odpychają edka i nad tym S/R siedzimy już ponad 1.5 tygodnia.
A nawet jak dostanę po SL to się z tym liczę i po prostu sobie dopiszę do rubryczki startnych wejść.
Generalnie "minutki" zadecydują o kierunku. Rynek jest tak mocno nastawiony na podniesienie stóp %, że jakikolwiek gołebi wydźwięk na minutkach wywoła moim zdaniem mocny short squeeze.
Nawet ropa która teoretycznie powinna rosnąć po tak kiepskich danych dotyczących zapasów, spadła z powodu ogromnej wartości dolara.
Generalnie zawsze przed czymkolwiek związanym z FED'em na rynku się po prostu cuda dzieją
-- Dodano: śr 18-11-2015, 19:34 --
Tak przy okazji, jeżeli na WTI okolica 41.25+ znów wytrzyma, to już w zasadzie będziemy mieć potrójne dno.
Także, za 1.5h wszystko będzie wszędzie jasne. Rynek jest napięty jak struna i wszystkie te cuda sponsoruje silny dolar.
audi - test dolnej bandy? https://www.tradingview.com/x/XhPzly8R/
to co - za 30 min edek wywali UP w kosmos? 
albo po 20:00 będzie nas dzieliło od parytetu mniej niż 600 pipsów
-- Dodano: śr 18-11-2015, 20:32 --
może to jest trójkąt i wyjdzie z niego
ruch na indeksie jena ma duże przełożenie na usdjpy
-- Dodano: śr 18-11-2015, 20:46 --
mówienie o podniesieniu stóp może mieć duży wpływ na emerging markets
spowoduje osłabienie walut rynków wschodzących
czyli marże eksportowe up, spłata kredytów na inwestycje up, płace minimalne up bo inwestycje up
niższe koszty ubezpieczenia bo pewniejsza sytuacja na rynku czyli więcej inwestycji zagranicznych, dużo czynników wpływających na większe GDP
surowce do rozwoju: miedź, ropa w dislach, węgiel up
-- Dodano: śr 18-11-2015, 20:32 --
może to jest trójkąt i wyjdzie z niego
ruch na indeksie jena ma duże przełożenie na usdjpy
-- Dodano: śr 18-11-2015, 20:46 --
mówienie o podniesieniu stóp może mieć duży wpływ na emerging markets
spowoduje osłabienie walut rynków wschodzących
czyli marże eksportowe up, spłata kredytów na inwestycje up, płace minimalne up bo inwestycje up
niższe koszty ubezpieczenia bo pewniejsza sytuacja na rynku czyli więcej inwestycji zagranicznych, dużo czynników wpływających na większe GDP
surowce do rozwoju: miedź, ropa w dislach, węgiel up
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie wiem co z walutami, edek up - down i wrocil do punktu wyjscia - ale tak jakby chce do gory
wiem natomiast co z indeksami: UUUUUP !
- pl-samurai
- Pasjonat

Masakra
Podoba się chyba inwestorom perspektywa podwyżek stóp %highend pisze:nie wiem co z walutami, edek up - down i wrocil do punktu wyjscia - ale tak jakby chce do gory![]()
The only way is up
może dzisiaj wreszcie zakończą batożenie eda
wkońcu wszystko wiadome!
Edek stanął, złoto stanęło, dolar stanął. co dalej?jabada pisze:może dzisiaj wreszcie zakończą batożenie edawkońcu wszystko wiadome!