wiesz tak bardzo jesteś przekonany w te L na edku, że prawie i mnie przekonałeś.... Rynek w mojej ocenie pracuję prawidłowo... był impuls w dół i ostatnia podbitka, to zwykła korekta, teraz spuszczą kolejne 50-100 pipsów i znowu będzie to kolejny impuls....
Nie ważne ile trwa konsola, to niczego nie dowodzi, rynek nie takie korekty widział, a i nawet płaskie (bez retestów) też wykonuje.... Ten okres to tylko akceptacja ceny przez rynek, by przetestować czy rynek dojrzał do dalszego ruchu i kolejny raz dno zaatakują ze skutkiem bądź porażką, i dalszą konsolą....
Gdyby wykres miesięczny nie wyglądał tak jak wyglądał, a ładnie wygląda to na czyste ZL- kierunek jest jak najbardziej wskazany na to Low z przed 8 miesięcy....
Technicznie od ZL patrząc... nie masz żadnej bazy na MN, ani na W1.... dziś złamali/ zanegowali kolejną ZL D1 na UP więc analogicznie rzecz biorąc, kolejnym celem jest niższa ZLka.... Indeks euro pękł, i dla mnie praktycznie nie ma niczego by dalej wierzyć w wielkie korekty.....
Obstawiłbym nawet taki scenariusz, że jeśli mamy spadać na te parytety, to miesięczną świecę muszą mocno zamknąć pod Low z przed 8 miechów, albo chociaż przetestować, by w grudniu zrobić korektę która dla wykresu miesięcznego będzie świecą DOJI-tak owa, będzie bazą do spustu na parytety...
Ostatnia szans to te podwójne dno... na H1, i będę bardzo zdziwiony jeśli H1 odwróci świece miesięczną, po prostu w to nie wierze, ale gdyby zaczęli dawać potwierdzenia na L to kłócić się z rynkiem nie będę....
Takim potwierdzeniem wstępnym będzie młotek jutrzejszej świecy i FBO dla D1 jeśli tak owego nie zrobią to niech mnie piorun strzeli jak edka nie zwalą niżej

Pozdrawiam