Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Zgadzam się z klonmarcin, tego typu nerwowa postawa jest nie na miejscu.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

klonmarcin pisze:
Spokojnie - po co te nerwy - po prostu niektórych skręca gdy widzą jak innym idzie dobrze - zresztą odnosi się to nie tylko do FX.
Masz rację - szczerze mówiąc troszkę mnie poniosło. Wiesz generalnie w życiu jestem bardzo uczciwym człowiekiem i po prostu insynuacja, że przestałem udostępniać podgląd do myfxbooka po to żeby udawać tutaj kogokolwiek, po prostu mnie wyprowadziła z równowagi.

Tak sobie pobieżnie przeliczyłem, to na giełdę poświeciłem około 12000 godzin zanim zaczalem faktycznie coś dość regularnie podbierać. W między czasie zaliczyłem około 25 porażek i 3 razy myślałem o tym żeby sobie to kompletnie odpuścić... , dlatego tego typu insynuacja mnie po prostu wkurzyła.
Pablo90 pisze:Zgadzam się z klonmarcin, tego typu nerwowa postawa jest nie na miejscu.
A twoja obraźliwa insynuacja jest na miejscu ? Przecież o to ci chodziło żeby mnie zdenerwować.
Parę stron wcześniej masz moje dokładne statystyki z fxbooka i dobrze o tym wiesz.

====================================
AKTUALIZACJA:

Pozycje na edku łącznie dają około + 200 pips
Pozycja na AUD/JPY aktuaanie - 15 pips, ale myślę że AUD się będzie umacniał...

W tym tygodniu póki co zamknięty jest zysk na poziomie + 85 pips.
Możliwe że tak to się zakończy, bo EUR/USD myslę zostawie otwarte przez kolejny weekend. Mam dziwne przeczucie, że będzie re-test poziomu 1.1075, także dalsze prowadzenie to będzie przesuwanie poziomu SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Postanowiłem spróbować pograć na ropie.
Ostrożne wejście na małą elkę... W sumie mały spread jest na WTI.

Widzę że WTI fajnie trendowo chodzi, mam tylko nadzieje że swap nie jest tutaj duży.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ropa ostatnio fajnie chodzi poziom-poziom. na comparicu masz screeny z kilku moich transakcji. problem zrobi się gdy jakiś putin albo asad wejdzie nie tam gdzie powinien albo jankesi wejda też tam gdzie nie powinni a planowali.
tu masz wszystkie:
OILMn-DEC15H4.png
MP, widzę, że masz skłonności do łapania spadających noży.

AUDJPY zamknięty na pierwszym TP +42 pipsy.
2015-11-13 AUDJPYH4.png

Mpapiez

irmentruda pisze:ropa ostatnio fajnie chodzi poziom-poziom. na comparicu masz screeny z kilku moich transakcji. problem zrobi się gdy jakiś putin albo asad wejdzie nie tam gdzie powinien albo jankesi wejda też tam gdzie nie powinni a planowali.
tu masz wszystkie:
OILMn-DEC15H4.png
MP, widzę, że masz skłonności do łapania spadających noży.

AUDJPY zamknięty na pierwszym TP +42 pipsy.
2015-11-13 AUDJPYH4.png
Cześć - w ropę wszedłem bo odpukali fajny poziom i tkneli go 2 razy po czym odbili.
Jest to trochę łapanie noża, ale dość z głową - poziom jest naprawdę istotny. Jak go przebiją to pewnie znów w okolice 38$ polecą albo i niżej, a jak nie przebiją to jest ogromny potencjał.

AUD JPY również zamknąłem tam gdzie tym że tylko + 3 pips. Wolałem zmniejszyć ekspozycję pod wejście na WTI.

Z resztą imo dziś rynek czeka na dane z USA, więc za 7 minut powinno być coś wiadomo.

Mpapiez

@Irmentruda

Z tą ropą miałeś chyba rację że próbuje łapać nóż...
Tak mi ładnie szli do góry i nie przeszedłem na BE...

No nic pierwsza nauka spekulacji na WTI może czasem kosztować, nie lubie bezsensownie trade'ów oddawać, więc SL mam na 41.25. Po spokojnej analizie strefa 41.75-42.25 to poważny S/R który determinował wyjście na ostatnie szczyty.
Jeżeli zostanie to pokonane to WTI pewnie zrobi nowe minimum w okolicach 35-38 $.

Przy okazji zauważyłem że WTI to w zasadzie się rusza tylko podczas sesji USA :roll: ... dobrze wiedzieć na przyszłość.

irmentruda
Maniak
Maniak

Mnie uciekła ta ropa, miałem podwójnego sell limita na 42,57 no ale trudno. Widzę też, że kontrakt kontraktowi nierówny, w admiralu mam inne kwotowania, w XM też inne różniące się o 1 dolara. W XM spread jest bardzo korzystny ma ropie, na kontrakcie mini aktualnie 4 pkt a na pełnym 3 pkt a w admiralu jak spadnie do 5 pkt to jest super sprawa. I rzeczywiście, ruch na tym instrumencie zaczyna się ok. 15 lub 16 naszego czasu. Nie zawsze ale może też drgnąć ok 10 lub 11 przy okazji Londynu. I wcześnie rano tak ok. 5 lub 6 potrafi się zmniejszyć spread w XM też do 4 pkt więc jakaś tam płynność musi być na Dalekim Wschodzie.

Mpapiez

Dobra czas na podsumowanie kolejnego tygodnia zmagań:

1) Zamknąłem + 108 pips profitu

2) Pozostają nadal otawarte elki na eur/usd... to już na poczet kolejnego tygodnia idzie

3) Popełniłem ogromny błąd z WTI - źle wyznaczyłem sobie S/R i po prostu kupiłem pod oporem...
Sama decyzja nie kupna nie była błędem, lecz decyzja kupna w tym miejscu.
Teraz już wiem, że WTI zaczyna ruszać się po wejściu USA, więc następnym razem będę ostrożniejszy.

To wejście też idzie na pocztek kolejnego tygodnia - Mimo wszystko cena dobiła do potęznego S/R i myślę że będzie korekta chociażby z tego tytułu, że sporo graczy zrealizuje tutaj zysk przed weekendem.

Generalnie jest nieźle, pomimo tak trudnego tygodnia coś mi się udało zarobić. W konsolidacjach sobie nienajlepiej radzę, a co do tych aktualnych pozycji jestem optymistą i myślę że pomimo chwilowych kłopotów zamkne je z zyskiem po weekendzie.

Miłego weekendu wszystkim, odpoczywać od tego dziadostwa :wink:

irmentruda
Maniak
Maniak

u mnie zamknięte +198 pipsów i +17% depozytu.
Jestem niesamowicie pod wrażeniem, że zmieniając TFa na D1/H4 i sposób patrzenia na wykres oraz narzucając sobie radykalne filtrowanie sygnałów poprzez Ichimoku jestem w stanie drugi tydzień pod rząd zamykać na plusie. Wcześnie nie zdarzyło mi się to.
Muszę jeszcze nauczyć się odpowiednio trzymać pozycję i eksploatować trend. Ropa w tym tygodniu pozwalała niesamowicie zarobić. Trzeba było tylko trzymać pozycję. Coś odwrotnego niż na edku. Z palca nie miałem żadnej pozycji w tym tygodniu na edku bo nie było co trejdować. Sell limit został minięty dziś.

Mpapiez

Hrhrh, doszły pieniążki za wygraną w konkursie mforex :564:
Będzie trzeba whiskacza za to kupić :))
Nagroda.png

ODPOWIEDZ