Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Mały update:

Na obydwóch wejściach EUR/USD i WTI jest mocne odbicie.
O edka w zasadzie już jestem spokojny.

Co do WTI cóż widzę że jednak jest realizowany piękny oRGR - więc pewnie też będzie szczęśliwy finał, przedczorajsza H4 i D1 jednak raczej nie kłamały. Po południu sprawa się wyjaśni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez, takie pytanko mam do Ciebie :) rozumiem że decyzję o wejściu podejmujesz na podstawie interwałów H4 i D1, przy czym samo wejście ma miejsce na interwale M30 - można wiedzieć dlaczego akurat trzydziestominutówka a nie np. H1? czy w Twoim przypadku ma to związek z ilością sygnałów, czy chodzi tylko o bardziej precyzyjne wejście? ;)

Mpapiez

freakout pisze:Mpapiez, takie pytanko mam do Ciebie :) rozumiem że decyzję o wejściu podejmujesz na podstawie interwałów H4 i D1, przy czym samo wejście ma miejsce na interwale M30 - można wiedzieć dlaczego akurat trzydziestominutówka a nie np. H1? czy w Twoim przypadku ma to związek z ilością sygnałów, czy chodzi tylko o bardziej precyzyjne wejście? ;)
Bardziej o precyzje wejścia, chociaż przy aktulanej wielkości SL, precyzja wejść nie ma aż takiego znaczenia.
Świecę M15 robią dużo zamieszania, natomiast M30 są w miarę stabilne, przynajmniej moim zdaniem.

Jeżeli chodzi o świeczki H1 - ich unikam jak ognia.
One często są wykorzystywane do robienia fejkowych sygnałów. przynajmniej moim zdaniem.
Dla mnie najbardziej wiarygodne świece to w kolejności H4,D1 i M30.

Mpapiez

Wrzucam taki post który napisałem w dziale DT - tak dla potomności żeby nie zginął prędko na forum.
Moim zdaniem złotówka nieźle oberwie w najbliższej przyszłości.

W sumie PiS fajnie to sobie wykombinował, skoro wszyscy drukują, to czemu my mamy być w tyle ?
Na pewno pomoże to polskiej gospodarce, bo nasz kraj bardzo dużo eksportuje, ale ludzie co pozaciągali kredyty w innych walutach będą mieć cienko. Jestem ciekaw jaki mają zawór bezpieczeństwa dla frankowiczów ?

No i przy okazji imo znaleźli kasę na tą swoją flagową obietnice.
W expose Beaty Szydło padło wyraźne stwierdzenie że do finansowania obietnic użyją mechanizmu LOTR.

Pod tym linkiem można coś o tym poczytać:

http://mises.pl/wp-content/uploads/2014 ... liczny.pdf

Może i złotkówka na chwilkę po expose się umocni, ale w dłuższej perspektywie czeka nas wpompowanie w polską gospodarkę ogromną ilość pieniędzy z NBP.

Reasumując złotówka w najbliższy czasie bardzo się osłabi i teraz mogę wporst się zgodzić z przewidywaniami cugana... Na oko mi się wydaje że USD/PLN będzie w okolicach 4.30-4.40, a EUR/PLN to i może nawet o 4.70-4.90 zawita.

Mi to nie przeszkadza, bo moja firma dużo eksportuje więc fajnie na tym wyjdę, ale frankowicze bedą mieć kichę.
Może właśnie z powodu użycia LOTR, PiS chce zmusić banki do przewalutowania kredytów obywatelom.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez pisze:
freakout pisze:Mpapiez, takie pytanko mam do Ciebie :) rozumiem że decyzję o wejściu podejmujesz na podstawie interwałów H4 i D1, przy czym samo wejście ma miejsce na interwale M30 - można wiedzieć dlaczego akurat trzydziestominutówka a nie np. H1? czy w Twoim przypadku ma to związek z ilością sygnałów, czy chodzi tylko o bardziej precyzyjne wejście? ;)
Bardziej o precyzje wejścia, chociaż przy aktulanej wielkości SL, precyzja wejść nie ma aż takiego znaczenia.
Świecę M15 robią dużo zamieszania, natomiast M30 są w miarę stabilne, przynajmniej moim zdaniem.

Jeżeli chodzi o świeczki H1 - ich unikam jak ognia.
One często są wykorzystywane do robienia fejkowych sygnałów. przynajmniej moim zdaniem.
Dla mnie najbardziej wiarygodne świece to w kolejności H4,D1 i M30.
o to to :) zauważyłem że interwał H1 zrobił się jakiś mniej techniczny, świece jakieś takie dziwne, sygnałów mało i zastanawiałem się co z tym fantem zrobić :) zszedłem na M30, potem na M15 i M5, ale jednak M30 wypada tutaj najlepiej :) w miarę dużo sygnałów, można wcześnie i bardzo precyzyjnie wejść oraz wyjść z pozycji, a przy grze zgodnej z trendem na H4 i D1 nie trzeba się nawet specjalnie głowić gdzie odpalić trejda, bo M30 rysuje tak fajne swingi że można strzelać na ślepo ;)

pozdrawiam 8)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ostatnio tez odszedlem od H1, rzeczywiscie, wszystko poszarpane, wynioslem sie na H4 i D1.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

1.057 - tam mogą spaść zanim odbiją.. tak sobie wyznaczyłem z fibozasięgów
mpapież masz Sl na 1.0575 ?
to by był PECH.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

jak tam Twoje pozycje na ropie i edku?
tylko nie mów, że ropę zjadł SL
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:jak tam Twoje pozycje na ropie i edku?
tylko nie mów, że ropę zjadł SL
U mnie spoko, ropa już na 100% odbije. Formacja potrójnego dna + osłabiający się dolar na pewno wypcha cenę do góry. Juz nie wspomnie o śmiesznie niskich zapasch ropy które podali wczoraj.

EUR/USD też odbiło tam gdzie chciałem.

Nie powiem - doszli do maximum moich założeń. Do stop lossów brakło tylko ~ 50 pips.
No nic trady dalej czekają :))... Cholera dawno tak długo pozycji nie prowadziłem. Edek to już czeka prawie 2 tygodnie na realizacje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Nie rozumiem toku twojego myślenia. Przecież byłeś na + z edkiem, potwierdziła się formacja zmiany biegunów i na pierwszej świecy spadkowej można było wyjść. Trzymając pozycję doprowadziłeś do straty, dodatkowo przesuwając SL. Rozumiem że masz z góry ustalony plan, a rynek również realizuje własny. Kopanie się z rynkiem niewiele daje satysfakcji. Nie podchodząc do ceny konserwatywnie jesteś skazany na nieprzespane noce, i palpitacje serca. Tylko nie mów że ta sytuacja nie jest dla ciebie frustrująca.

ODPOWIEDZ