Let's flow.
-
- Maniak
Re: Let's flow.
macie tygodniowego boczniaka a kisicie L albo S. powoli oduczam się (widzę to po depo) szukania na siłę sygnałów trendowych. lepiej na tym wychodzę. Z drugiej strony jeśli jeden uważa, że lepsze mieć L a drugi S to dzięki takim ten rynek istnieje:)
Sam mam sell limita na 1,0830 a L widzialbym dopiero powyzej 1,0900. To takie moje skromne niedoswiadczone zdanie.
Sam mam sell limita na 1,0830 a L widzialbym dopiero powyzej 1,0900. To takie moje skromne niedoswiadczone zdanie.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2015, 13:22 przez irmentruda, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak bym w poniedziałek wiedział że to będzie boczniak, to już by mnie tu nie było dawno, zysk mogłem realizować w sumie kilka razy.irmentruda pisze:macie tygodniowego boczniaka a kisicie L albo S. powoli oduczam się (widzę to po depo) szukania na siłę sygnałów trendowych. lepiej na tym wychodzę. Z drugiej strony jeśli jeden uważa, że lepsze mieć L a drugi S to dzięki takim ten rynek istnieje:)
Teraz bez sensu jest z tego wyskakiwać, bo na pewno zakres tygodniowy nie skończy się na 100 pipsach, a w czwartki z reguły są największe ruchy... Czyli dziś ruch i jutro dożynki.
Dziś mamy jeszcze dane z USA i Yellen, więc rynek na pewno dziś gdzieś ruszy.
-
- Maniak
Często naciąłem się na coś takiego, że po silnym ruchu biorę przeciwny sygnał no bo "musi odbić" i wtedy zaczyna się konsola.
Tak przy okazji, otworzyłem sobie rano małą elkę na EUR/AUD.
TP ok 100 pips, tak żeby coś dziś zamknąć.
TP ok 100 pips, tak żeby coś dziś zamknąć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No i się doczekałem
...
Mamy wybicie na EUR/USD. Obydwie pozycje właśnie przeszły na BE, bo ewentualny powrót już może zepchnąć kurs niżej.
Na EUR/AUD zrealizowałem + 86 pips dla zdrowotności.

Mamy wybicie na EUR/USD. Obydwie pozycje właśnie przeszły na BE, bo ewentualny powrót już może zepchnąć kurs niżej.
Na EUR/AUD zrealizowałem + 86 pips dla zdrowotności.
Nowe wejście...
long na AUD/JPY... dość fajny setup.
Oby tak dalej! Skasowanie tego MyFxBook'a to był jednak dobry pomysł. Nie ma MyFxBook'a i od razu 100% skuteczności.
-
- Maniak
Tez to wzialem ale z buy limita 2xL na 87.21, TP1 87.63, TP2 88.24.Mpapiez pisze:Nowe wejście...
Wsadz sobie w dupe ta swoją ironie. Masz taki ból dupy ze może ci to pomoże.Pablo90 pisze:Oby tak dalej! Skasowanie tego MyFxBook'a to był jednak dobry pomysł. Nie ma MyFxBook'a i od razu 100% skuteczności.
- klonmarcin
- Maniak
Nie przesadzajmy - staram się nie robić długoterminowych analiz - zresztą one mi bardzo słabo wychodziły. Jak już robię to najwyżej na najbliższy tydzień - a zwykle wygląda to tak, że w analizie nie ma przyjętego czasu - tylko konkretny poziom do zaliczenia.Co do Analizy.... z całym szacunkiem do Atlanticosa ale analiza Marcina była by dla mnie 100x wiarygodniejsza, dla tego skonkretyzowałem prośbę względem osoby
Spokojnie - po co te nerwy - po prostu niektórych skręca gdy widzą jak innym idzie dobrze - zresztą odnosi się to nie tylko do FX.Mpapiez pisze:Pablo90 pisze:
Oby tak dalej! Skasowanie tego MyFxBook'a to był jednak dobry pomysł. Nie ma MyFxBook'a i od razu 100% skuteczności.
Wsadz sobie w dupe ta swoją ironie. Masz taki ból dupy ze może ci to pomoże.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...