A może zmienić to weekendowe 1:30 na 1:90 bez zmiany kraju bytowania?raposo pisze:Dla nas, Polaków rezydujących w Polsce, jest to 1:30 więc jest to cała prawda. Ani pół, ani 3/4, ani 1/10. Mario cały czas pytał o zmianę lewaru w kontekście posiadania dźwigni 1:100 w DE.
Informacja o lewarze 1:300 została zostawiona ponieważ:I jest paru klientów z UK, Niemiec czy Szwajcarii, których zmiany KNFu nie dotyczą i to powszechnie wiadomo, bo sytuacja ma się identycznie u wszystkich brokerów FX. No ale to ja mieszam, a Dukascopy się nie stara... Niech będzieNa wniosek klienta, który nie rezyduje w Polsce, dźwignia może zostać zwiększona do 1:300 (mogą wystąpić ograniczenia). Zgodnie z polskim prawem, klienci mieszkający w Polsce mogą otrzymać maksymalną dźwignię 1:100..
Można to tak ująć, tyle, że sam mechanizm działa inaczej, bo nie mamy tu do czynienia z zamykaniem pozycji (które w MT4 mogą być stosowane w różnych wariantach ale zawsze zmierza to ku zamknięciu), tylko opiera się na hedgingu i redukcji wykorzystania lewaru do określonego przedziału.Ja właśnie twierdzę, że mechanizm MC/SO jest taki sam jak u brokera MT4 mającego poziomy MC na poziomie 100% i SO na poziomie 50%, tylko że odwrotnie podaje wartości (1/50%=200%).
Ok, przepraszam, nie zajrzałem do linka. Po prostu sam mam 1:90, więc uznałem, że inni też mogą

Jest też opcja total close w przypadku osiągnięcia 200% dźwigni. I o to mi właśnie chodzi - że pisanie „jest tak”, podczas gdy można wybrać między „tak” a „siak”, jest pewnym niedopowiedzeniem i może wprowadzać w błąd.