BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ale funcik daje :) Wczoraj po południu podokładałem jeszcze, na gbpcad, eurgbp i gbpchf. Jak zaczną korekcic to powywalam te dokładni a główne pozycje lecą do dalekich TP.
Dzisiaj poszło nzdusd L a usdjpy S jest w planach. Na usdjpy może jeszcze za wcześnie na ten ruch który zaznaczyłem ale za pół stawki może byc warto dzisiaj spróbowac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ten nzdusd L to nie był za fajny pomysł. :) Usdjpy ładnie podeszli. Najlepiej jakby teraz pomielili kilka dni, jakieś FBO i rura w dół. Wczorajsze audchf wyszło dołem. Mam jeszcze audjpy za środy.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Panowie, takie pytanie. Czy jeśli eurusd przebada dolnym cieniem poziom 1,0706 i wróci w górę zamykając się dobrze nad poziomem to będzie to FBO? Podobna sytuacja była na poziomie 1,0843. Czy FalseBreakOut jest dosłownie badaniem popytu/podaży w tym przypadku poniżej poziomu? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

dla mnie jest to tylko wstępna informacja, że rynek może się odwrócić. Jeśli nie zaczną iść zgodnie z tym fbo, uznaję to tylko jako wyczyszczenie zleceń z tego poziomu.
druga sprawa, to miejsce gdzie to się dzieje, czy jest to jakiś istotny poziom, czy np w "powietrzu" gdzie nie ma żadnego SRu itp

irmentruda
Maniak
Maniak

Damfry pisze:Jeśli nie zaczną iść zgodnie z tym fbo, uznaję to tylko jako wyczyszczenie zleceń z tego poziomu.
druga sprawa,
Kiedy uznasz, że "oni" idą zgodnie z nowym kierunkiem? Każde close będzie nad open, na ilu świecach?

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Poparz na setki scrinów w tym dziale i w temacie strategii ZL jest jedna wielka różnica między tym co wrzuciłeś, a tym co jest na SS.
Na wszystkich znajdziesz FBO na Twoim również, ale czegoś brak u Ciebie a tam to jest... jesli tego nie ma nie szli z kierunkiem FBO
Zadam pytanie na spostrzegawczość, czego na tym przykładzie brakuje?

irmentruda
Maniak
Maniak

Z pewnością nie mamy konkretnego trendu i momentum w rozpatrywanej skali czasowej w kierunku FBO.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

brawo 10/10. Z czego trend to sprawa dla tego scrina drugorzędna, ponieważ tą samą metodą rozgrywasz impulsy jak i korekty :)

irmentruda
Maniak
Maniak

stąd moje pytanie bo zauważyłem to w rozegraniu trendu, korekty jak i szerokiej konsoli. rozumiem, że musimy dojrzeć momentum w określonym kierunku aby uznać narysowane FBO za istotne?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

sorry że nie odpowiadam ale Damfry ładnie odpisuje. Ja siedzę 2 razy S w nzd/jpy. Nie daję zrzutów, bo nie ma czasu :) ale doszli do ZL z H4 i D1 tylko TP mi ciężko określić, może jeszcze cofną to ktoś się załpie spóźniony :) Ale wszystko ładnie wygląda.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ