DayTrading: Piątek 06.11.2015
Re: DayTrading: Piątek 06.11.2015
Wykres Żaby z 24 pazdziernika:
https://www.tradingview.com/x/eXixE5HR/
sprawdził się idealnie. Co dalej?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
konsolidacja lub kontynuacja lub korektahighend pisze:Wykres Żaby z 24 pazdziernika:
simple as that
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
tyle to wiempedro pisze: simple as that

Tam masz większy trójkąt o większym zasięgu -ale zapytaj Żaby -z formacji 2 razy Motyl w budowiehighend pisze:Wykres Żaby z 24 pazdziernika:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2015, 20:14 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
na USD/PLN mam prosty patent z DSWS. Pokazuje 4.07 poziom jako "odpoczynek" i być może korekta.
Generalnie pozostałe poziomy respektowane są wzorowo. Czerwona linia (R3) jest oporem, potem pęka i wywala w górę.
zielona linia (R1) jest wsparciem, Niebieska R4 - targetem.
Simple as that
-- Dodano: 08 lis 2015, 20:14 --
Generalnie pozostałe poziomy respektowane są wzorowo. Czerwona linia (R3) jest oporem, potem pęka i wywala w górę.
Simple as that

-- Dodano: 08 lis 2015, 20:14 --
a zdarza się aby cena wróciła do górnej bandy takiego trójkąta na retest? teraz to mi to lotto bo już nie mam pozycji na usd/pln. Tylko pytam. Wówczas cena by musiała wrócić do poziomu 3.30 co wydaje się na teraz nie do pomyślenia.MERLIN pisze: Tam masz większy trójkąt o większym zasięgu -ale zapytaj Żaby -z formacji 2 razy Motyl w budowie
highend pisze:na USD/PLN mam prosty patent z DSWS. Pokazuje 4.07 poziom jako "odpoczynek" i być może korekta.
Simple as that![]()
????????????????
dlaczegoakurat na tą świeczkę DSWS wrzuciłeś?!... bo ostatnia????
świeczką impulsową jest inny świeczka, nawet zretestowali jej 50% !!
damn me!
najbliższy opór: 4,035 - ale to nie oznacza, że tam dojdzie!!!! tam wyznaczony jest zasięg z wskaźnika, ...

Jutro też jest dzień.
i mam jeszcze takie coś na USD/PLN na monthly. I to mnie zabija. Bo jak sie sprawdzi to się pochlastam
zaznaczone Fibo0-Fibo100 dokładnie. Nic nie wisi w powietrzu.
@pedro na tamtą świeczkę dałem bo najniższa była.
-- Dodano: 08 lis 2015, 20:30 --

zaznaczone Fibo0-Fibo100 dokładnie. Nic nie wisi w powietrzu.
@pedro na tamtą świeczkę dałem bo najniższa była.
-- Dodano: 08 lis 2015, 20:30 --
wiem o tym, to nie jest cudowny wskaźnik gdzie cena musi dojść.pedro pisze:to nie oznacza, że tam dojdzie!!!! tam wyznaczony jest zasięg z wskaźnika, ...
no, najniższa.. ale czym ona się różniła od poprzedniej? tylko tym że pogłębiła low... a po niej rynek pokazał czym tak naprawdę jest zainteresowany... dał IMPULS . . .highend pisze: @pedro na tamtą świeczkę dałem bo najniższa była.
nie jestem nauczycielem, ani wynalazcą DSWS, ale spędziłem z tym klikaczem i wykresem bardzo, bardzo dużo czasu... (za dużo, ale to inna bajka ; ) ) ale wydaje mi się, że nie potrafisz go stosować . . .
to nie jest pocisk Tobie! nie znam Cię, nie wiem kim jesteś, jaki jesteś i w ogóle...
a odnoszę się tylko i wyłącznie do tego co czytam tu, na forum ...
swoją drogą, chciałem Ci highend pogratulować, gdyż chyba jesteś pierwszym użytkownikiem nawi, któremu udało się 'przejąć' dla siebie na weekend wątek DT

szacun!

Jutro też jest dzień.
- magura2004
- Pasjonat
European Central Bank governing council member and head of Germany's central bank, the Bundesbank, Jens Weidmann, speaking on the weekend
"The monetary policy of the euro system does not ride on the coattails of the Fed"
Only when the economic recovery in the euro zone makes further progress and prices move upwards more strongly can the base rate in the euro zone be raised again"
The Fed is on a path towards monetary policy tightening; the ECB is not for the foreseeable future. This is not going to change either in December."
-
When you hear someone talking about divergent monetary policy , this is what they mean: :The Fed is on a path towards monetary policy tightening; the ECB is not for the foreseeable future"
http://www.marctomarket.com/2015/11/dat ... gence.html
"The monetary policy of the euro system does not ride on the coattails of the Fed"
Only when the economic recovery in the euro zone makes further progress and prices move upwards more strongly can the base rate in the euro zone be raised again"
The Fed is on a path towards monetary policy tightening; the ECB is not for the foreseeable future. This is not going to change either in December."
-
When you hear someone talking about divergent monetary policy , this is what they mean: :The Fed is on a path towards monetary policy tightening; the ECB is not for the foreseeable future"
http://www.marctomarket.com/2015/11/dat ... gence.html
Panowie i Panie , sensownie ?