DayTrading: Piątek 06.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lis 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
3
11%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

realski
Uczestnik
Uczestnik

Re: DayTrading: Piątek 06.11.2015

Nieprzeczytany post autor: realski »

Witam Wszystkich
czytam wasze wypowiedzi od jakiegos czasu
zarabiam na forex od paru miesiecy
brak szkolen only internet
fundamenty + price action + zachowanie tlumu . tak mniejwiecej
jestem day traderem mozna tak powiedziec zawieram 20-30 tranzakcji dziennie
nie stosuje sl tylko pozycje przeciwstawne jesli sie myle
jesli myle sie mocno i zarobie na nie poprostu je zamykam tak by bilans dnia 2och zamykal sie na +
przecietnie od 7 miesiecy zarabiam kolo 30% kapitalu niekture pozycje zbilansowane potrafia wisec kilka tygodni
.
Witam wszystkich pozdrawiam
Co myslicie bedzie korekta po takich danych czy nie
bo mi sie wydaje ze jesli bedzie bo jest to mala ...
jednak za duzo danych macro w tym tygodniu nie ma wiec moze rynek bedzie odpoczywac i korekta bedzie glebsza ....
Podejmuje decyzje kolo godziny 9-10 naszego czasu ;) tak na marginesie wtedy widac w ktora strone rynek chce isc tak mniejwiecej :)))

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Kisiel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kisiel »

jest jakaś luka na edku i usdcad, bo mi sie otwiera o 23?

xyz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xyz »

Kisiel pisze:jest jakaś luka na edku i usdcad, bo mi sie otwiera o 23?
ze 3 pipsy w dół chyba ale juz domknieta
na edku
na usd cad nie ma
Ostatnio zmieniony 08 lis 2015, 22:48 przez xyz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Spokojna głowa. To nie styl gry jak Danbo tylko własna bezmyślność i robienie głupich rzeczy.
Najgorsza jest jednak świadomość tego, że jest źle i nic z tym nie zrobienie. Strasznie męczy głowę.
Z drugiej strony może Was to zdziwi, ale ja nie siedzę na FX 12-16h dziennie tylko... z doskoku.
Mam kupę innych zajęć i to rozdrobnienie też nie poprawia jakości tradingu.
Jednak nie mogę tego zmienić. Nie mogę olać innej pracy i postawić wszystkiego na szalę tak ryzykownego FXa.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:think:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

highend pisze:Spokojna głowa. To nie styl gry jak Danbo tylko własna bezmyślność i robienie głupich rzeczy.
Najgorsza jest jednak świadomość tego, że jest źle i nic z tym nie zrobienie. Strasznie męczy głowę.
Z drugiej strony może Was to zdziwi, ale ja nie siedzę na FX 12-16h dziennie tylko... z doskoku.
Mam kupę innych zajęć i to rozdrobnienie też nie poprawia jakości tradingu.
Jednak nie mogę tego zmienić. Nie mogę olać innej pracy i postawić wszystkiego na szalę tak ryzykownego FXa.
Na forex robisz cos dobrze albo wcale. Nie ma półśrodków. To nie jakaś gierka tylko poważny biznes. Jeśli inwestujesz prawdziwe pieniądze, to rób to z głową bo szkoda Twojego czasu i tych pieniędzy. I nie licz na to, że może sie uda. Nie uda sie na pewno.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pedro pisze:
highend pisze:na USD/PLN mam prosty patent z DSWS. Pokazuje 4.07 poziom jako "odpoczynek" i być może korekta.
Generalnie pozostałe poziomy respektowane są wzorowo. Czerwona linia (R3) jest oporem, potem pęka i wywala w górę.
zielona linia (R1) jest wsparciem, Niebieska R4 - targetem.

Simple as that ;)

????????????????

dlaczegoakurat na tą świeczkę DSWS wrzuciłeś?!... bo ostatnia????

świeczką impulsową jest inny świeczka, nawet zretestowali jej 50% !!

damn me!

najbliższy opór: 4,035 - ale to nie oznacza, że tam dojdzie!!!! tam wyznaczony jest zasięg z wskaźnika, ...

:)

Dobrze postawił DSWS'a. Można na ostatniej trendowej stawiać i badać dokąd sięgnie korekta, albo tak jak ty proponujesz na impulsowej/wybiciowej i badać dokąd doleci po reversalu.

Z twojej świecy to by było akurat r3 osiągnięte a ze świecy Highenda ( mniejszej ) r4. Oba poziomy pewnie bedą blisko siebie. Taki urok DSWS, że czasem nawet sie zgodzi s/r z innym TF.

Pozatym DSWS sa 2 wersje...można rysować tylko po body albo z knotami i też będzie różnie pokazywać :564:

Ja akurat używam DSWS wersje bez knotów i z tego co widze s/r 3 mierzony po wybiciowej jest bardzo czesto osiągany (szczególnie na niskich TF) a s/r 4 już rzadziej ( moze z 50 % przypadków ) a przynajmniej bez jakiegoś pulbacka giganta który nam skasuje nasze BE albo wywali nas ze standardowego traila.

Na wykresie USD/PLN który pokazał highend to akurat tam r4 jest bardzo prawdopodobne, ale to sie w poniedziałek okaże :P ( 4,074x )
( 4,07

Zablokowany