DayTrading: Piątek 06.11.2015
Re: DayTrading: Piątek 06.11.2015
Dobra, niech będzie - to mój EDEK wzrostowy zatem i FIBO 23 tam gdzie widać jako wsparcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nie zupełnie to prawda .Drogi dolar to komfort dla USA .Nie produkują nic a wszystko za USD kupująDamian2 pisze:
Rosnący dolar jak najbardziej ok, ale trzeba pamiętać, że tak drogi dolar też nie jest im na rękę w dłuższej perspektywie, wizja 4.40 za dolara jest po prostu kosmiczna, to tak jak mówienie 0.8 na edku czy też w drugą strone, niedawno część ludzi twierdziło, że edek będzie leciał w kosmos na 1.30 i może 1.4 dopiero zdoła go zatrzymać, trzeba patrzeć realnie na wszystko, dolar za 4zł to jest max co moze obecnie być, nie ma przesłanek ku dalszym wzrostom, pis nie kwapi się spełniać obietnic więc katastrofy gospodarczej nie bedzie
Poza tym Hillary chce podnieść płace z 7 USD na 12,5 USD na godzinę a to napędzi gospodarkę więcej kasy w obiegu a inflacji nie widać wręcz odwrotnie deflacje .Poza tym spadająca ropa przy wzrastającym USD względem EUR
może stać się parytetem EUR=USD wyklucza tym samym EUR jak walutę rozliczeniową .Standardowy użytkownik
wybierze USD bo jest bardziej wygodny i popularny a EUR niepewny
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
bo ja wiem? jak by Ci ktoś w czerwcu 2014 roku powiedział, że dolar będzie po 3.90 PLN to byś się popukal w czolo?Damian2 pisze:wizja 4.40 za dolara jest po prostu kosmiczna
Wtedy był coś koło 3.20 - 3.30, a edek właśnie zaczynał swój maraton w dół.
-- Dodano: 06 lis 2015, 23:51 --
Ale jeśli przypadkiem

nie na 3.88... nie na 3.70... nie na 3.50....

w sumie - łaj not? wystarczy, że stóp FED nie podniesie, a Mario nie zwiększy dodruku...
sposo ludzi pisze, że dane NFP specjalnie ustawione pod umocnienie dolca były

highend pisze:bo ja wiem? jak by Ci ktoś w czerwcu 2014 roku powiedział, że dolar będzie po 3.90 PLN to byś się popukal w czolo?Damian2 pisze:wizja 4.40 za dolara jest po prostu kosmiczna
Ale jeśli przypadkiemUSD/PLN chciałby odwrócić trend na spadkowy... to... hmm:
![]()
![]()
w sumie - łaj not? wystarczy, że stóp FED nie podniesie, a Mario nie zwiększy dodruku...
sposo ludzi pisze, że dane NFP specjalnie ustawione pod umocnienie dolca byłyLOL.
Nie ma sensu też być śmiesznym w drugą stronę

Złotówka nie będzie mieć mocy, żeby dolar spadł poniżej 3,70, nie w najbliższym półroczu, ale spadek na 3.88 jak najbardziej możliwy w nadchodzącym tygodniu, no chyba, że macierewicz dostanie MON...
Highend.highend pisze:bo ja wiem? jak by Ci ktoś w czerwcu 2014 roku powiedział, że dolar będzie po 3.90 PLN to byś się popukal w czolo?Damian2 pisze:wizja 4.40 za dolara jest po prostu kosmiczna
Ale jeśli przypadkiemUSD/PLN chciałby odwrócić trend na spadkowy... to... hmm:
![]()
![]()
sposo ludzi pisze, że dane NFP specjalnie ustawione pod umocnienie dolca byłyLOL.
Normalnie nie mogę patrzeć, jak kaleczysz to fibo.
Zobacz, gdzie zawiesiłeś w zielonym Fibo najistotniejszy poziom 100%. - W PRÓŻNI.
Ale jaja też to zauważyłemkarnak pisze: Highend.
Zobacz, gdzie zawiesiłeś w zielonym Fibo najistotniejszy poziom 100%. - W PRÓŻNI.

To już jest stricte dopasowanie fibo do wykresu

Między 0-100 miał się okres konsoli zawierać tak ?

Komfort drogi dolar bo co?cugan pisze: Nie zupełnie to prawda .Drogi dolar to komfort dla USA .Nie produkują nic a wszystko za USD kupują
Poza tym Hillary chce podnieść płace z 7 USD na 12,5 USD na godzinę a to napędzi gospodarkę więcej kasy w obiegu a inflacji nie widać wręcz odwrotnie deflacje .Poza tym spadająca ropa przy wzrastającym USD względem EUR
może stać się parytetem EUR=USD wyklucza tym samym EUR jak walutę rozliczeniową .Standardowy użytkownik
wybierze USD bo jest bardziej wygodny i popularny a EUR niepewny
może dlatego że kupią usługi tanio np. pojadą na wczasy i zostawią kasę za granicą (zastanów się dla USA to komfort?)
Zobacz na bilans handlowy, zobacz ile firm uciekło (jak myślisz to jest komfort?)
Moim zdaniem w drugiej części poruszasz problem wojen walutowych (genezy chyba nie trzeba przybliżać)
nadrukowali dolara którym chcą pobudzić rynek wewnętrzny walcząc jednocześnie z deflacją (to zjawisko jest złe dla gospodarki a z Twojej wypowiedzi wynika że jest pozytywne)
Co do ropy to już pisałem przy próbie gry chyba Bemowo (jak się mylę co do nicku to mnie poprawcie) to jest surowiec co do którego trzeba szukać fundamentów
Moim zdaniem to jest walka o hegemonie, bo USA stawało się liderem w produkcji ropy a Arabia nie odda "berła"

dlatego doprowadzili do wzrostu zapasów (OPEC nie tnie wydobycia bo Arabia ma tam decydujący głos) chcąc zmusić do zamknięcia szybów w USA (średni koszt wydobycia baryłki ropy z łupków to 40- 70 $ piszę z pamięci ale mogę odszukać raport jak trzeba) co doprowadzi do spadku wydobycia. Z raportów ekspertów wynika że przy takim podejściu cena ropy powinna zawierać się pomiędzy 35-40$. Pozostaje jeszcze problem nadpodaży (i tu mamy zjawisko deflacji

w związku ze zniesieniem embarga dla Iranu (też już pisałem o tym)
Dlatego pisałem że budowanie piramidy na wzrosty skazana jest na porażkę (dla uszczypliwych może nie pisałem wprost ale wskazywałem fundament na spadki)

karnak pisze: Highend.
No właśnie! Nie pasuje aby to był cały trend "start-meta"! Naciągane jak cholera.
a więc USD/PLN raczej pójdzie wyżej.
-- Dodano: 07 lis 2015, 08:50 --
tu jest prawidłowy USD/PLN
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"